fbpx

Nismo nudi program fabričke restauracije modela Skyline GT-R

Nissanovo sportsko odeljenje Nismo je pokrenulo program kompletne restauracije modela modela Skyline GT-R

Foto: Nismo

Obzirom na činjenicu da cene Nissana Skyline GT-R nastavljaju da idu nagore, Nissanovo odeljenje zaduženo za modele visokih performansi Nismo, lansiralo je program fabričke restauracije. Nismo je ujedno i pružio uvid u proces restauracije jednog R32 Skyline GT-R.

Jedan od prvih koraka obimnog i dugotrajnog procesa uključuje kompletno rasklapanje automobila do “gole” školjke koja potom prolazi proveru od bilo kakvih oštećenja, popravku ako je potrebna, premaz zaštitnim slojem protiv korozije, kao i nanošenje nove farbe. Pored toga, sve ostale komponente prolaze proveru i bivaju zamenjene zamenskim delom u slučaju potrebe. Iako Nissan u svojoj ponudi već ima liniju zamenskih delova, originalni materijali koji prekrivaju sedišta i unutrašnje oplate ne mogu biti zamenjeni zbog izmena u standardima sprečavanja požara. Ono što Nismo može uraditi jeste oprati stare materijale za ponovnu upotrebu ili ih zameniti sa materijalom koji se koristi u aktuelnom R35 GT-R-u.

Nakon sklapanja, automobil se testira na dinamometru i na stazi. Svi kompletno restaurirani automobili dobijaju svoju pločicu sa brojem, ali i garanciju u trajanju od jedne godine ili 20,000 pređenih kilometara. Ceo proces restauracije se obavlja u sedištu Nisma u gradu Jokohama u Japanu. Prema rečima proizvođača, restauracija jednog automobila može da potraje i do godinu dana. Cena svega ovoga trenutno iznosi 45 miliona jena, tj. oko 450,000 evra prema trenutnom kursu, i, naravno, ne uključuje cenu samog automobila. Za one koji nemaju tako dubok džep, Nismo nudi opciju fokusiranja na samo jedan deo, npr. na pogonsku jedinicu ili enterijer. Pored svega ovoga, Nismo nudi i opciju unapređenja automobila, što bi standardni GT-R unapredilo u V-Spec ili V-Spec II Nur verziju. Međutim, ovo najviše zavisi od dostupnosti delova.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

BMW testira električnu verziju nove Serije 3

BMW uveliko testira električno izdanje nove Serije 3, direktnog konkurenta Tesli Model 3 Isplivale ...

Fernando Alonso u Alpine F1 Timu i u 2022. godini

Alpine F1 Tim je saopštio da je produžio ugovor sa Fernandom Alonsom na još ...

Veliki šefovi vraćaju novac Volkswagenu

Volkswagen se trudi da „Dieselgate“ ostavi iza sebe, a neki od najodgovornijih menadžera za ...

Sa stilom u sledeće proleće

Nakon V12 i V8 verzije novog DB 11 Aston Martin je predstavio i treću ...

Mercedes AMG Project One izgleda zastrašujuće na ulici

Mercedes AMG Project One hiper automobil se približava finalnoj fazi razvoja, pa je proizvođač ...

BMW 540i – stan na točkovima

Mnogima je božanstvo, predmet divljenja, ikona na zidu, san nedosanjanih snova. U svojih 7 ...