fbpx

Hamiltonu 10 mesta pomeranja na startu VN Turske

Za trku Formule 1 u Turskoj, bolid Lewisa Hamiltona je dobio novi motor, što podrazumeva kaznu pomeranja 10 startnih mesta unazad

Foto – Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Iako je Lewis Hamilton još juče izjavio da ne vid potrebu za četvrtom pogonskom jedinicom, tim Mercedes-AMG je odlučio drugačije. Hamilton će u trku Formule 1 za veliku nagradu Turske ući sa novim motorom i sa kaznom pomeranja 10 mesta unazad na startnom poretku. U F1 timu Mercedes-AMG kažu da su razmišljali za li da prihvate neminovnu kaznu pomeranja u startnom poretku, ili da nastave sa raspoloživim motorima, ali da je mogućnost kvara na pogonskoj grupi prevagnula u korist zamene, obzirom da su pogonske jedinice 2 i 3 već nakupile dosta kilometara (broj 1 je verovatno već otpisan).
Tim se nada da će Hamilton u Turskoj postići isto što i Max Verstappen, koji je sa poslednje startne pozicije upeo da stigne do drugog mesta na kraju trke i minimalizuje broj izgubljenih poena. Takođe, u Mercedes-AMG timu veruju da staza u Turskoj više odgovara bolidima Red Bull, a li da će konfiguracija staze COTA u Teksasu, više odgovarati crnom bolidu.
Za razliku od Verstappena u čijem bolidu je promenjena kompletna pogonska grupa, Hamilton za start u Istambul Parku dobija samo novi motor sa unutrašnjim sagorevanjem, ali će koristiti stari turbokompresor, elektroniku, HGU-H i MGU-K, i sve ostale pripadajuće komponente. Zbog toga će biti kažnjen sa samo 10 mesta pomeranja unazad na startu trke.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Predstavljen unapređen Alpine A110 za 2022. godinu

Iako neće još dugo trajati sa benzincima Alpine A110 je unapređen pa čak i ...

Peugeot učesnik manifestacije „EKOMOBILNOST“

PEUGEOT manifestaciji “ekomobilnost” predstavLJA dva svoja elektrifikovana modela, e-208 i 3008 Hybrid Ekomobilnost u ...

Formula 1 – Ferrari je napustio šef aerodinamike

Formula 1 – Ferrari je napustio šef koncepta aerodinamike David Sanchez koji je rukovodio ...

BMW ne gubi vreme sa Serijom 8

BMW baš ne gubi vreme sa Serijom 8. Dodata je i Gran Coupe verzija ...

Le Mans 2024 – Ferrari ponovo pobednik

Le Mans 2024 – Ferrari ponovo pobednik u triler trci kakvu samo Leman može ...

Specijalnom edicijom Mini proslavlja 60. rođendan

Originalni Mini se iznova pretvara u samog sebe – ostaje veran tradicionalnom, ali uvek ...