fbpx

Hamiltonu 10 mesta pomeranja na startu VN Turske

Za trku Formule 1 u Turskoj, bolid Lewisa Hamiltona je dobio novi motor, što podrazumeva kaznu pomeranja 10 startnih mesta unazad

Foto – Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Iako je Lewis Hamilton još juče izjavio da ne vid potrebu za četvrtom pogonskom jedinicom, tim Mercedes-AMG je odlučio drugačije. Hamilton će u trku Formule 1 za veliku nagradu Turske ući sa novim motorom i sa kaznom pomeranja 10 mesta unazad na startnom poretku. U F1 timu Mercedes-AMG kažu da su razmišljali za li da prihvate neminovnu kaznu pomeranja u startnom poretku, ili da nastave sa raspoloživim motorima, ali da je mogućnost kvara na pogonskoj grupi prevagnula u korist zamene, obzirom da su pogonske jedinice 2 i 3 već nakupile dosta kilometara (broj 1 je verovatno već otpisan).
Tim se nada da će Hamilton u Turskoj postići isto što i Max Verstappen, koji je sa poslednje startne pozicije upeo da stigne do drugog mesta na kraju trke i minimalizuje broj izgubljenih poena. Takođe, u Mercedes-AMG timu veruju da staza u Turskoj više odgovara bolidima Red Bull, a li da će konfiguracija staze COTA u Teksasu, više odgovarati crnom bolidu.
Za razliku od Verstappena u čijem bolidu je promenjena kompletna pogonska grupa, Hamilton za start u Istambul Parku dobija samo novi motor sa unutrašnjim sagorevanjem, ali će koristiti stari turbokompresor, elektroniku, HGU-H i MGU-K, i sve ostale pripadajuće komponente. Zbog toga će biti kažnjen sa samo 10 mesta pomeranja unazad na startu trke.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Predstavljen novi Porsche Taycan Sport Turismo

Porsche Taycan Sport Turismo je najnovija varijanta karoserije inovativnog električnog sportskog automobila marke Porsche ...

Osveženi Renault Kadjar stigao u Srbiju

Osveženi Renault Kadjar sa novim motorima, počeo je da se prodaje u Srbiji Tri ...

I Lamborghini se elektrifikuje od 2023. godine

Lamborghini je zvanično saopštio da je 2022. godina poslednja u kojoj će proizvoditi modele ...

Volkswagen ID.3 nam otkriva svoje pravo lice

Svi oni koji su smatrali da električni automobili neće stići do nas, i da ...

Formula 1 – Bearman u timu Haas

Formula 1 – Bearman u timu Haas od sledeće sezone, a potpisao je višegodišnji ...

Mazda predstavlja osvežene modele Mazda 3 i Mazda CX30

Mazda predstavlja osvežene modele Mazda 3 i Mazda CX30 za 2024. godinu sa poboljšanim ...