fbpx

Predstavljena Opel Astra Sports Tourer

Stellantis je predstavio nešto što bi se moglo nazvati klasikom modelne ponude Opel Astru Sports Tourer

Volkswagen više nije lider po prodaji automobila u Evropi. Primat je preuzela četvrta najveća grupacija na planeti – Stellantis. Konglomerat sa čak 14 marki pod svojim okriljem, barem prema najavama noviteta koji su u redu da pristignu, po svemu sudeći ovu poziciju će zadržati još neko vreme. U skladu sa takvim trendom, nakon Peugeota 308 i Opel Astre, pod nemačkom markom koja postoji već 120 godina, stigao je model koji se slobodno može nazvati klasikom – Opel Astra Sports Tourer. U prevodu, karan verzija popularne Astre, koja nije crossover, a koja izgleda odlično.
Razumljivo, Opel Astra Sports Turer ima mnogo veze sa Peugeotom 308 SW, ali na radost kupaca i sasvim dovoljno razlika. Opel se pohvalio da u prtljažnik novog modela stane vrlo upotrebljivih 608 litara, koji preklapanjem sedišta raste na 1.634 litre, što i jeste ono što se od karavana traži – maksimalna funkcionalnost.
Šta više, kupci koji se odluče za plug-in pogonsku verziju neće biti previše zakinuti za prtljažni prostor, obzirom da je baterija smeštena u zadnji deo vozila. I dalje preostaje 548 litara osnovne zapremine i 1.574 litre sa preklopljenim naslonima. U dodatne detalje koji doprinose upotrebljivosti su činjenica da je prtljažni prostor dvovisinski, da preklapanje sedišta formira potpuno avnu površinu, a i da su na raspolaganju elektropomična vrata prtljažnika i otvaranje bez ruku.
Opel Astru Sports Tourer će kupcima biti ponuđena sa podosta modernih tehnologija, od matrix LED svetala, preko digitalne instrument table sa opcionih HUD-om, pa do wireles konekcije za Android Auto i Apple CarPlay, uz bežično osvežavanje programa.
Motori su identični kao i u hatchback verziji Opel Astre. Trocilindarski 1.2 turbo benzinac ima 110 KS i 205 Nm, ili 130 KS i 230 Nm, dok četvorocilindarski 1.5 dzel ima 130 KS i 300 Nm, i biće zanimljiv izbor za kupce koji često i dugo voze maksimalno opterećeno vozilo. I plug-in hibridna verzija je zanimljiva po onome što obećava – uz 1.6 litarski turno benzinac i električnu pomoć, prednji točkovima nudi 180 KS i 360 Nm maksimalnog obrtnog momenta, već je najavljena i još snažnije verzija sa 225 KS, kao i električna koje će se sasvim sigurno ubrzo pridružiti motorskoj ponudi.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Lotus Evija stigla sa 2.000 KS!

Da li je otvoren potpuno novi front hiper snažnih i hiper skupih automobila? Nakon ...

Novi Nissan Qashqai – spoj naprednog dizajna i vrhunske udobnosti

Povezana, udobna i superiorna kabina novog Nissana Qashqai postavlja novi standard  za vrhunski osećaj, ...

Porsche pokazao aktuelnu liniju modela na stazi centra NAVAK

U prvoj nedelji septembra Porsche Centar Beograd u saradnji sa Porsche AG iz Štutgarta ...

Honda Civic – vanzemaljac postao ovozemaljac

Tamo neke davne 2005. nazvah 8. generaciju Honde Civic vanzemaljcem, i ostade joj taj ...

Toyotini dizeli koristiće i gorivo iz 100% obnovljivih izvora

Toyotini najsnažniji modeli moći će uskoro da koriste i HVO100 dizel, nefosilno gorivo napravljeno ...

Formula 1 – dvostruka pobeda za Ferrari u Australiji

Formula 1 – dvostruka pobeda za Ferrari u Australiji na stazi Albert park u ...