fbpx

Malo po malo otkriva se Renault Austral

„Elegantan i tehnološki napredan“, tim rečima je Gilles Vidal, direktor Renaultovog odeljenja za dizajn, opisao Austral

Gilles Vidal, direktor Renaultovog odeljenja za dizajn, otkriva nam kako se kalio izgled najnovijeg SUV-a kojim Renault nastavlja DA osvaja C-segment.
„Elegantan i tehnološki napredan“, tim rečima je Gilles Vidal, direktor Renaultovog odeljenja za dizajn, opisao Austral – najnoviji C-SUV marke Renault. Zadržavajući prepoznatljive karakteristike modela iz aktuelne ponude, timovi dizajnera su nastojali da stvore zaista savremeno, elegantno i luksuzno vozilo.
ATRAKTIVAN I KVALITETAN DIZAJN
Dizajneri su zadržali osnovne karakteristike koje SUV-ove čine toliko privlačnima (proporcije, odnose, prepuste, dimenzije točkova) i pored toga isklesali mišićava ramena zbog kojih novi model deluje posebno snažno. Rezultat je SUV koji je istovremeno pun karaktera i elegantan. Oštre linije, atletska građa i savremen stil su zaslužni za upečatljive proporcije zbog kojih novi Renault Austral istovremeno deluje robusno i okretno.
Dizajn Renaultovih vozila je dugo bio inspirisan senzualnošću živog sveta, a sada ulazi u novu eru. Primer toga su linije koje se protežu iznad lukova blatobrana, čime odaju novi pristup strukturnom oblikovanju i omogućavaju izgradnju snažnog i oštrog profila. Snažne i dinamične linije Australa su odraz novog dizajnerskog izraza marke.
„Renault Austral spaja upečatljive elemente dizajna kako bi delovao dinamično i elegantno. Njegov kvalitet je vidljiv već na prvi pogled. Smanjili smo zazore na karoseriji i učinili je elegantnijom kako biste već pri prvom susretu sa automobilom stekli utisak kvaliteta.”
Gilles Vidal, direktor dizajna za Renault
Među upečatljivim stilskim obeležjima novog Renaulta Austral se izdvaja čista profilisana linija koja se proteže donjim delom karoserije i sliva prema prednjem kraju,  zbog čega ostavlja utisak dinamičnosti. Novi dizajnerski pristup i novi oblici predstavljaju udaljavanje od tradicionalnih i statičnih vodoravnih linija, postavljenih u ravni sa tlom. Posmatran sa boka, Austral deluje kao da je spreman na skok, odnosno kao da se kreće čak i kada miruje.
SAVREMEN I TEHNOLOŠKI NAPREDAN SUV
Tehnološko bogatstvo novog Australa najbolje otkrivaju upečatljiva prednja i zadnja svetla. Dva velika zadnja svetla u obliku slova C se na fantastičan način stapaju sa središnjim logotipom. Dizajn prednjeg kraja u istoj meri privlači svetlima i detaljima na prednjoj masci. Svetla sa tehnologijom mikrooptičkih vlakana, kakva smo do sada mogli da vidimo samo kod Megane E-TECH Electric, su izrađena od pleksiglasa i sadrže linije i uzorke koji su urezani direktno u površinu i sam pleksiglas. Kada se uključe LED svetla, urezane linije kao da oživljavaju obasjane prepoznatljivim kristalnim sjajem.
Upravo ove tehnološke veštine i želja za izvrsnošću su bile nit vodilja u oblikovanju novog Renaulta Austral.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Mini se priprema za start u petoj generaciji

Mini se priprema za dolazak pete generacije koja će do kupaca stići sledeće, 2023. ...

Dakar Reli 2023 – Loeb uzvratio udarac

Dakar Reli 2023 – nastavljen je četvrtom etapom koja je počela i završila u ...

Renault 5 dobija novu CMF-B EV platformu

Renault 5 dobija novu CMF-B EV platformu, na vebinaru za odabrane medije otkriveno je ...

Hyundai Motor Group osvojila brojne IIHS nagrade

Hyundai Motor Group osvojila najviše kombinovanih IIHS nagrada TOP SAFETY PICK+ i TOP SAFETY ...

Premijera “I Am Paul Walker” dokumentarca već u avgustu

Pet godina nakon smrti zvezde “Fast and Furious” filmova i auto entuzijaste, Paula Walkera, ...

Ford je predstavio novi Ranger Raptor

Ford je predstavio novi Ranger Raptor za 2023. godinu, čiji 2.0 dizel je zamenjen ...