fbpx

Tavares – prelazak na električna vozila je izbor političara

CEO Stellantisa Carlos Tavares kaže da je prelazak na električna vozila politička odluka koja ima velike ekološke i socijalne rizike

Foto: Stellantis Media

Carlos Tavares CEO Stellantsa jedan je od najmoćnijih i najuticajnijih poslovnih ljudi u automobilskoj industriji, a jedan je od onih koji nisu oduševljeni elektrifikacijom mobilnosti. Iako je sa svojim planom koji podrazumeva plan elektrifikacije Stellantisa uz investiciju od 30 milijardi evra i povećao vrednost četvrtog proizvođača na planeti za čitavih 60%, Tavares misli da je bilo boljih, jeftinijih i efikasnijih puteva do čistijeg vazduha od elektrifikacije.
Nedavno u intervjuu koji je dao za nekoliko medija, Les Echos, Handelsblatt, Corriere della Sera i El Mundo, Tavares je otvoreno izneo svoje mišljenje i rekao: “Potpuno je jasno i očigledno da je elektrifikacija automobila izbor političara a ne automobilske industrije” i dodao da je bilo mnogo jeftinijih i bržih puteva do redukcije emisije CO2.
“Prema trenutnom stanju stvari u Evropi, električno vozilo treba da pređe 70.000 kilometara da bi kompenzovalo emisiju CO2 stvorenu u proizvodnji baterija, da bi počelo da po čistoći emisije dostiže vozilo sa lakim hibridom. Vozilo sa lakim hibridom košta upola manje od električnog vozila”, kaže Tavares i potvrđuje ono što mnogi znaju i govore odavno, ali političari ne žele da čuju. Prema Tavaresu zabrana vozila sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem u Evropi od 2035. znači da se proizvođači automobila moraju brzo transformisati, kako u proizvodnji tako u lancu snabdevanja. “Brutalnost i brzina ove tranzicije donosi rizike gubljenja radnih mesta. Generalno, svoja obećanja ispunjavam i nadan se da neće biti zatvaranja pogona Stellantisa u Evropi, ali mi moramo da ostanemo konkurentni”, kaže Tavares, i upozorava na nerealno velike troškove proizvodnje u Italiji koji su čak i dvostruko veći nego u nekim drugim zemljama, pre svega zbog preteranih cena energije. Tavares upire prst ka Rimu gde vlada Italije radi na smanjivanju industrijskih troškova, ali i dodaje: “Mora da prođe neko vreme dok mere smanjivanja troškova ne budu uvedene. Na raju 2022. godine ćemo videti njihov efekat”. Tavares je za 1. mart najavio predstavljanje dugoročnog plana Stellantis Grupe, kada će se mnogo više toga znati.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Volkswagen Touareg R zvanično otkriven kao plug-in hibrid

Volkswagen je otkrio „R“ verziju svog Touareg SUV-a sa plug-in hibridnim pogonom i 456 ...

Predstavljen najaerodinamičniji Ferrari ikada – Daytona SP3

Ferrari je predstavio Daytona SP3 – svoj najaerodinamičniji model ikada koji podseća na istorijski ...

Novi V6 motori za Audi Q8

Audi će u Q8 ugrađivati dva nova motora, oba sa po 3 litre i ...

Uz novu Corsu i specijalni gost Opela na IAA

Uz premijere iz Opela i jedan specijalni gost na IAA u Frankfurtu Opel će ...

Ford USA najavljuje velike investicije

Ford USA najavljuje velike investicije u proizvodnju uključujući i sedmu generaciju modela Mustang Ford ...

Već se sprema nasledinik AMG Project One?

Da li Mercedes već priprema naslednka AMG Project One? Nije isključeno, i biće na ...