fbpx

Renault za Austral sprema vrlo atraktivan enterijer

Renault Austral će imati potpuno novu arhitekturu enterijera, za koju fabrika tvdrdi da je prostrana i modularna čaura

Foto: Renault

Renault Austral, ako je verovati animaciji koju je Renault službeno objavio, će imati spektakularan enterijer. Francuski proizvođač tvrdi, a nema razloga da ne verujem, da dizajnerski tim zadužen za enterijer nije propustio ni jednu, makar i najmanju sitnicu. Maksimalno koristeći OpenR tehnologiju, za enterijer budućeg modela dizajneri tvrde da je koncipiran kao prostrana i modularna čaura (izraz koji koriste), ali zadržavajući sve odomaćene i prihvaćene karakteristike enterijera SUV-a.
Na za sada samo jednoj raspoloživoj fotografiji upadljiv je širok centralni greben, sa neobično dizajniranom ručicom menjača, ali i minimalizam koji će očigledno biti više nego prisutan u Renault Australu. Vidljivo je i da će armatura instrument table i oplata prednjih vrata biti precizno uklopljeni stilom i elementima i formirati jednu celinu. Uočljiva je i atraktivna četvorougaona forma upravljača.
Renault navodi da je enterijer Austral-a maksimalno modularan i prilagodljiv željama i potrebama. Ispod širokog naslona za laktove je prostrani boks za sitnice, a sam naslon pruža udoban oslonac za ruku i korišćenje komandi OpenR Link multimedijalnog i navigacionog sistema jednostavnijim. Ukupno, putnci Renaulta Austral imaće na raspolaganju 30 litara prostora za odlaganje.
Od detalja koje je Renault otkrio, saznajemo i da će zadnja klupa biti uzdužno pomična, ali i da je elimnisan tunel na podu, pa će premeštanje putnika na zadnjoj klupi biti maksimalno olakšano. Iako ih još nismo videli, prednja sedišta se sužavaju u gornjem delu, u zoni naslona za glavu, čime će bili olakšana i poboljšana komunikacija putnika napred i pozadi.
Uz Renault Austral stižu i novi ekrani instrument table i multimedije. Zajednički, u svojevrsnoj L konfiguraciji imaće površinu od čak 774 cm². Radiće na potpuno novoj Google Automotive Services platformi poslednje generacije i, navodno, nuditi jednostavno korišćenje brojnih funkcija i mogućnosti.
Za sada, toliko, ali priznajemo – nismo ljubitelji „sloj po sloj“ otkrivanja novih modela, ali ova animacija najavljuje potpuno novi stil i arhitekturu Renaultovih modela, od Australa pa nadalje.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Da li ćemo voziti drvene automobile?

Borba sa kilogramima je u auto industriji sada već vekovna, a nadolazeća elektična vozila ...

Formula 1 – Daniel Ricciardo napušta McLaren

Formula 1 – nakon mnogo spekulacija ispostavilo se da su govorkanja po kuloarima bila ...

Formula 1 – Audi stvarno sve bliže ulasku u F1?

Audi u Formuli 1 – priča se, spekuliše se, negira, pa ponovo spekuliše, ali ...

5 zanimljivih činjenica sa tržišta polovnjaka

Tržište automobila se rapidno menja svake godine, ali neke tendencije i popularne prevare pri ...

Marchionne je izjavio da se razmatra…

Prvi čovek Grupe Fiat Sergio Marchionne i zvanično je potvrdio da se ozbiljno razmatra ...

Jaguar I-Pace svetski automobil godine

Potpuno električni Jaguar I-PACE osvojio je istorijsku trostruku nagradu za Svetski automobil godine Potpuno ...