fbpx

Renault za Austral sprema vrlo atraktivan enterijer

Renault Austral će imati potpuno novu arhitekturu enterijera, za koju fabrika tvdrdi da je prostrana i modularna čaura

Foto: Renault

Renault Austral, ako je verovati animaciji koju je Renault službeno objavio, će imati spektakularan enterijer. Francuski proizvođač tvrdi, a nema razloga da ne verujem, da dizajnerski tim zadužen za enterijer nije propustio ni jednu, makar i najmanju sitnicu. Maksimalno koristeći OpenR tehnologiju, za enterijer budućeg modela dizajneri tvrde da je koncipiran kao prostrana i modularna čaura (izraz koji koriste), ali zadržavajući sve odomaćene i prihvaćene karakteristike enterijera SUV-a.
Na za sada samo jednoj raspoloživoj fotografiji upadljiv je širok centralni greben, sa neobično dizajniranom ručicom menjača, ali i minimalizam koji će očigledno biti više nego prisutan u Renault Australu. Vidljivo je i da će armatura instrument table i oplata prednjih vrata biti precizno uklopljeni stilom i elementima i formirati jednu celinu. Uočljiva je i atraktivna četvorougaona forma upravljača.
Renault navodi da je enterijer Austral-a maksimalno modularan i prilagodljiv željama i potrebama. Ispod širokog naslona za laktove je prostrani boks za sitnice, a sam naslon pruža udoban oslonac za ruku i korišćenje komandi OpenR Link multimedijalnog i navigacionog sistema jednostavnijim. Ukupno, putnci Renaulta Austral imaće na raspolaganju 30 litara prostora za odlaganje.
Od detalja koje je Renault otkrio, saznajemo i da će zadnja klupa biti uzdužno pomična, ali i da je elimnisan tunel na podu, pa će premeštanje putnika na zadnjoj klupi biti maksimalno olakšano. Iako ih još nismo videli, prednja sedišta se sužavaju u gornjem delu, u zoni naslona za glavu, čime će bili olakšana i poboljšana komunikacija putnika napred i pozadi.
Uz Renault Austral stižu i novi ekrani instrument table i multimedije. Zajednički, u svojevrsnoj L konfiguraciji imaće površinu od čak 774 cm². Radiće na potpuno novoj Google Automotive Services platformi poslednje generacije i, navodno, nuditi jednostavno korišćenje brojnih funkcija i mogućnosti.
Za sada, toliko, ali priznajemo – nismo ljubitelji „sloj po sloj“ otkrivanja novih modela, ali ova animacija najavljuje potpuno novi stil i arhitekturu Renaultovih modela, od Australa pa nadalje.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Tim Rebellion se povlač iz WEC

Tim Rebellion Racing, koji je trebao biti partner Peugeota pri povratku u WEC, povlači ...

Uberova tehnologija je kriva za smrtni udes, tvrdi dobavljač

Uber je isključio fabrički sistem za izbegavanje sudara u svom Volvo XC90 SUV-u koji ...

Tesla Model 3 počinje sa prodajom u Evropi

Da li će Tesla Model 3 početkom prodaje u Evropi, uraditi isto što je ...

Spremna je i Opel Insignia GSi Sports Tourer

Među Opelovim novitetima u Frankurtu naćiće se i Opel Insignia GSi Sports Tourer, sportski ...

WRC – na snegu u Švedskoj najbrži Ott Tanak

WRC – na snegu i ledu u Švedskoj u dramatična četiri dana takmičenja najbrži ...