fbpx

Formula 1 – tim Alpine F1 se pojačao novim šefom

Formula 1 tim Alpine se personalno pojačao – dosadašnji šef Aston Martina Otmar Szafnauer došao je na čelo Alpine

Foto: Alpine F1 Team

Formula 1 tim Alpine za predstojeću sezonu šampionata sveta pravi velike personalne promene, a u skladu sa tim bilo je i dosta spekulacija. Nakon odlaska, tačnije otkaza koje su iz tima Alpine F1 dobili izvršni direktor Marcin Budkowski i neizvršni direktor tima Alain Prost, Alpine ima novog, iskusnog šefa tima. Kao što se i spekulisalo, na poziciju prvog čoveka angažovan je Otmar Szafnauer, što je već ranije nagoveštavano nakon što je dobio otkaz u timu Aston Martin, ali i nakon što se višegodišnji sponzor timova Force India, Racing Point i Aston Martin pojavio kao glavni sponzor tma Alpine F1.
Szafnauer je 12 godina proveo na mestu prvog čoveka tma koji je počeo kao Force India, i sa kojim je, obzirom na mali tim i mali budžet, ostavrio odlične rezultate, da bi nastavio da vodi tim i nakon što ga je kupio Lawrence Stroll, koji ga je prvo preimenovao u Racng Point, pa potom u Aston Martin Formula 1 Team.
Szafnauer ima 57 godina i ima rumunsko-američko poreklo, a u timu Alpine F1, koji se sada službeno zove BWT Alpine F1 Racing će mu se kao izvršni direktor pridružiti Bruno Famin, koji u tim dolazi sa pozicije zamenika generalnog sekretara FIA, a sa iskustvom rada u Peugeot WRC reli timu i u programima trka izdržljivosti.

Foto: Alpine F1 Team

Pominjala se i mogućnost da će Davide Brivio, bivši šef Suzuki MotoGP tima u šampionatu sveta u motociklizmu otići iz Alpine F1 i vratiti se upravo u Suzuki. Međutim, to se neće dogoditi. Brivio je zvanično postavljen na poziciju direktora za ekspanziju trkačkih projekata. Brivio će nadgledati i rukovoditi aktivnostima Alpine u svim kategorijama, uključujući i Alpine Akademiju u kojoj će stasavati budući F1 vozači.
U ovom turbulentnom procesu personalnih promena u timu Alpine, mogu se čuti negativni komentari u pravcu Laurenta Rossija CEO-a Alpine, za kojega bivši zaposleni tvrde da je preveliki autokrata i koji sve poslove želi da završava sam, bez konsultacija sa kolegama, ali ovakvi stavovi i mišljenja svode se na spekulacije. Rezultati tima Alpine će biti jedini reper da li su ovi navodi tačni ili malicozni. Alpine će svoj novi bolid predstaviti među poslednjima, 21. februara, pred sam prvi izlazak na stazu u Barseloni.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Prva etapa Dakara pripala Toyoti i Al-Attiyahu

Prvom etapom Dakar relija počela je nova sezona auto-moto sporta   Dakar 2019. počeo ...

Terrafugia Transition leteći automobil već sledeće godine

Američka firma Terrafugia je objavila nekoliko novih detalja o svom Transition letećem automobilu, koji ...

Cadillac slavi 15 godina V-Serije specijalnim izdanjem

U čast 15 godina postojanja V brenda, Cadillac je spremio dva vrlo ograničena izdanja ...

Sledeća generacija Volvo infotejmenta će imati Google servise

Kada sednete u svoj novi Volvo automobil za nekoliko godina, njegov Sensus infotejment sistem ...

Novi Range Rover predstavljen u Srbiji

Kompanija British Motors je predstavila potpuno novu petu generaciju legendarnog luksuznog terenca Range Rover ...

Novi šef dizajna u Škodi donosi više emocija

Novi šef dizajna Škode je Oliver Stefani, a osnovni zadatak mu je sa unese ...