fbpx

Formula 1 – aktivno ogibljenje nije loša ideja

Formula 1 je “neočekivano” naišla na fenomen poskakivanja bolida koji bi se mogao rešiti povratkom aktivnog ogibljenja

Foto: Mercedes-AMG Petronas F1 Team

Formula 1 je neočekivano, mada po nekima i predvdivo, naišla na fenomen poskakivanja bolida, kakav se dešavao pre 40 godina u vreme kada su u F1 bile dozvoljene “suknjice”. Ovo poskakivanje koje je izazvano promena sile podsisavanja (vakuma) koje se stvaraju ispod vozila opterećuju oslanjanje i ogibljenje bolida, a vozači osete kao snažne udarce. Iako je na svim timovima, osim tima McLaren, da ovaj fenomen do počeka sezone otklone, novi vozač tima Mercedes-AMG je rekao da bi povratak aktivnog ogibljenja rešio sve probleme, bolide učinio bržima.
Koliko god Russelov predlog delovao ektravagantan, bivši šampiona sveta Formule 1 Damon Hill, koji ga je oberučke prihvatio.
Hill govori iz prve ruke obzirom da se u sezoni 1993. u tandemu sa Alainom Prostom trkao u dominantnom bolidu Williams FW15C, kada su deklasirali konkurenciju, sa 15 od 16 pol pozicija i 10 pobeda. Kada nisu pobedili, nisu bili plasirani lošije od četvrtog mesta.
“On (Russel) je potpuno u pravu, brilijantna stvar oko aktivnog ogibljenja je da ima mnogo bolju kontrolu nad visinom vozila od tla. Ako pogledate moje fotografije iz 1993. deluje kao da je pod bolida na samoj stazi, a zapravo je sistem merio i održavao udaljenost od tla u pola milimetra gore ili dole”, priseća se Hill, i dodaje – tada nismo imali aerotunele kao danas, i samo ravan pod bolida, ali smo proizvodili downforce ispod vozila samo zato što je bila dobro kontrolisana visina bolida. “Aktivno ogibljenje je održavalo visinu automobila što klasično ogibljenje ne može zbog toga to je pasivno. Klasično ogibljenje što je pod većim pritiskom više se sabija i postaje sve tvrđe, i sve je veća mogućnost da će se odbiti. Kod aktivnog ogibljenja kompjuter kaže, dobro je, dovoljno smo blizu, tako ćemo da nastavimo”, slikovito je opisao rad aktivnog ogibljenja bvši šampion, i dodao – bilo je fantastično.
Pored tima Williams, tadašnji Lotus je takođe eksperimentisao sa poluaktivnim ogibljejnjem, pre nego što je za sezonu 1994. zabranjeno, formalno, zbog prevelikih troškova razvoja.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Aleksandra Đurđević nova predsednica Srpske asocijacije uvoznika vozila

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova jednoglasno izglasala Aleksandru Đurđević generalnu direktoru Delta Auto ...

Serijski Byton M-Byte će imati 48-inčni ekran u kabini

Byton je obećao da će serijski M-Byte električni SUV biti veran konceptu, a najnovije ...

Preminuo je Ser Frank Williams osnivač Williams F1 tima

Preminuo je Ser Frank Williams, osnivač Willams Formula 1 Racing, jednog od najstarijih i ...

G Klasa – malo po malo

G Klasa se otkriva malo po malo, kako se približava zvanična premijera u Detroitu ...

Dyson otkrio otkazani EV sa 536 KS i 1000 km autonomije

Iako je razvoj Dyson električnog automobila već bio u dubokoj razvojnoj fazi kada je ...

Marchionne kaže: “Ne ubijam Fijat”, ali…

Da li marka Fijat izumire? Sa nestrpljenjem se očekuje 1. jun kada će Marchionne ...