fbpx

Honda Civic 11. generacije stiže u Evropu

Potpuno novi model Honda Civic 11. generacije sa e:HEV pogonom stiže i do evropskih kupaca, a u Srbiji će u salone stići na jesen

Potpuno novi model Honda Civic e:HEV, nakon kupaca u SAD stiže i u Evropu. Predstavnik 11. generacije ovog legendarnog kompaktnog automobila, sa 50 godina nasleđa iza sebe, kombinuje snažne performanse i efikasnost sa visokom udobnošću i vizuelnom atraktivnošću.
Implementacijom e:HEV tehnologije pogona i na ovom modelu, Honda zvanično postiže zacrtani cilj koji podrazumeva elektrifikaciju svih svojih ključnih evropskih modela do kraja 2022. godine.
Novi dizajn donosi elegantnu notu uz sportsku siluetu koja je postignuta spuštanjem poklopca motora za 25mm u odnosu na prethodnu generaciju, dok je staklena površina povećana kako bi unutrašnjost automobila bila prozračnija i subjektivno veća.
U poređenju sa prethodnim generacijama modela CIVIC, osnova A-stuba je pomerena unapred i i polazi iz centra prednjih točkova, što profilu karoserije daje uravnoteženije proprocije. I najviša tačka krova pomerena je napred (u odnosu na prethodni model) sa blagim nagibom ka vratima prtljažnika, u cilju postizanja bolje aerodinamike i elegantnijeg nastupa.
Uprkos novom dizajnerskom pristupu, Honda ostaje dosledna praktičnosti i usredsređena na potrebe vozača, pa je tako unutrašnjost udobnija i prostranija, a nova proizvodna tehnologija smanjila je masu Civic-a za 20%.
Armatura instrument table naglašava širinu i komfor enterijera, uz visokokvalitetne materijale koji su korišćeni prilikom proizvodnje unutrašnjih elemenata. Potpuno novi Civic nudi intuitivan infotejment sistem koji je kompatibilan sa Apple CarPlay i Android sistemom i omogućava kontinuiranu povezanost putnika tokom vožnje. Kako bi se dodatno unapredilo iskustvo putnika, Elegance i Sport paket opreme sadrže osam, a Advance 12 premijum BOSE zvučnika.
Hondina dokazana e:HEV tehnologija pogonske grupe nudi se kao standard i podrazumeva korišćenje nove 72-ćelijske litijum-jonske baterije i dva kompaktna, moćna elektromotora koji su upareni sa novorazvijenim 2.0-litarskim motorom sa direktnim ubrizgavanjem koji radi po Atkinsonovom ciklusu. Pogonska grupa isporučuje maksimalno 184 KS i 315 Nm obrtnog momenta.
Nova Honda Civic ima raspoloživa četiri režima vožnje: Eco, Normal, Sport i Individual koje vozač prilagođava po potrebi. Obzirom da je cilj proizvođača da postigne emisiju CO2 nižu od 110g/km što je manje od 5l/100km na WLTP testiranju.
Uz ovaj model dolazi i napredni Sensing paket bezbednosnih funkcija kojima se postiže sigurnija vožnja. Nova prednja kamera i pregled od 100 stepeni, kao i usavšena tehnologija prepoznavanja, uvećavaju sposobnost Civic-a da identifikuje pešake, linije na putu, kao i druge učenike u saobraćaju.
Po prvi put, potpuno novi Civic je opremljen je sonarnim senzorima (četiri napred i četiri pozadi), a bezbednost putnika je izvesnija uz unapređeni kočioni sistem za ublažavanje posledica od sudara, asistenciju za održavanje vožnje u traci, kontrolu kočenja pri manjim brzinama, informacije o mrtvom uglu, nadzoru unakrsnog saobraćaja i drugo.
Kombinacijom prefinjenog karoserije, prozračnog enterijera i naprednog sistema bezbednosti vozača, potpuno nova Honda Civic predstavlja savršen spoj ekonomičnosti i zavidnih performansi, što ga čini najefikasnijim i najbezbednijim modelom Civic modelom do sada.
Ovaj Hondin novitet biće dostupan na srpskom tržištu već na jesen ove godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Sainzu i druga etapna pobeda na Dakar Relju

Španski reli šampion je prvi vozač koji je na ovogodišnjem Dakar Reliju došao do ...

Melburn, prvi dan sezone Formule 1 2019.

Nadamo se da se po jutru dan ne poznaje, inače nam preti još jedna ...

Velika kolekcija “muscle” automobila iz muzeja ide na aukciju

Velika kolekcija “muscle” automobila iz zatvorenog muzeja naći će se na Mecumovoj aukciji 22. ...

Mercedes prevelik za Monako?

Najbrži cirkus na svetu, Formula 1, doselio se u Monte Karlo, gde Mercedes poslednjih ...

5 zanimljivih činjenica sa tržišta polovnjaka

Tržište automobila se rapidno menja svake godine, ali neke tendencije i popularne prevare pri ...

Toyota predstavila potpuno novi Land Cruiser 300

Danas Toyota otkriva potpuno novi Land Cruiser, predstavljajući ga na online svetskoj prezentaciji u ...