fbpx

Formula 1 – Aston Martin smrdi od glave

Formula 1 Aston Martin tim smrdi od glave – kaže Colin Kolles nekadašnji šef tima Force India, misleći na Lawrencea Strolla

Foto: Aston Martin Formula 1 Team Media

Formula 1 Aston Martin tim smrdi od glave – kaže Colin Kolles, nekadašnji šef tima Force India, ali i nekoliko drugih timova kao što su Jordan, Midland i Spyker. Kolles optužuje Lawrencea Strolla, kanadskog milijardera i vlasnika Aston Martin Formula 1 tima da je svojim vođenjem upropastio tim, i da takvom postavkom nigde neće stići.
Kolles koji je tim Force India, današnji Aston Martin F1 tim vodio nekoliko sezona, kompletnu odgovornost za trenutno očajnu situaciju svaljuje na Strolla. “Imate vlasnika tima, koji mili da je i šef tima, koji sve zna bolje, a koji misli da svog sina stalno treba da stavlja u prvi plan”, kaže Kolles, i dodaje da je po njemu to potpuno pogrešan pristup. “Riba uvek smrdi od glave i ja vidim tim koji ne de nikuda. Dokle god je Martin Whitmarsh odgovoran, a Lawrence Stroll ne shvata da treba da sedi kod kuće i samo daje budžetske smernice i pusti ljude da rade svoj posao, od tima neće biti ništa”, oštar je Kolles i veruje da Stoll želi uspeh preko noći, a to je nešto što traži vreme. Kolles kaže: “Mora postojati plan.

Foto: Aston Martin Formula 1 Team Media

Mogao je postojati plan da nova pravila stižu 2022. i potpuno se posvetiti novim pravilima. Međutim Stroll je pre par godina odlučio da to mora biti sada i to odmah, bez obzira na cenu”. Činjenica je da Stroll ulaže mnogo novca u tim, u gradnju fabrike i novog aero tunela. Ipak, Kolles kaže da je sreo mnogo poslovnih ljudi i investitora koji su pokušali da mu kaži kao posao Formula 1 tima treba da funkcioniše, na šta im je odgovarao da je to možda tako, ali da on smatra drugačije. “Govorio sam im, ako uzmete milion bilo koje valute i bacite u vatru, izgoreće isto kao što će izgoreti u timu Formule 1 ako ne znate šta radite, a to je upravo slučaju timu Aston Martin.

Foto: Aston Martin Formula 1 Media Portal

Kolles čak smatra Sebastian Vettel, koji je zbog Covid-19 virusa propustio prve dve trke sezone, ne želi da se trka za Aston Martin. Šta više, Kolles se pita i da li je odsustvo Vettela stvarno samo zbog Covida, ili ima još razloga. “Mislim da on (Vettel) uopšte ne želi da vozi, ne želi to sebi da radi. To je svakako moja vrlo hrabra procena, ali sam prilično siguran da Vettel mnogo razmišlja o tome za li i dalje želi da bude u timu”. Vettelov ugovor ističe na kraju sezone 2022. a četvorostruki šampon sveta je jasno rekao da će njegova odluka o nastavku karijere u Formuli 1 isključivo zavisiti od postignutih rezultata ove godine. A sve što je Kolles izneo, manje-više i diplomatskijim jezikom rekao je i Otmar Szafnauer, donedavno prvi čovek tima Aston Martin, koji je prešao na istu poziciju ali u tim Alpine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Kalifornija bi mogla da dobije svoj “Autobahn”?

Kalifornija razmatra izgradnju novih saobraćajnih traka na putevima „Interstate 5“ i „State Route 99“ ...

Land Rover – umesto patosnica, na poklon let u svemir

Land Rover svojim kupcima, umesto patosnica kao poklon iz kupovinu novog vozila nudi nešto ...

Tesla Model S „prljaviji” od benzinca

Istraživanje obavljeno u MIT pokazalo je da Tesla S u svom životom ciklusu emituje ...

Nobe 100 – iz Estonije, na tri točka i struju, pa u svet

Za fimu Nobe nikada nismo čuli, ali ideja o ovakvom retro električnom trotočkašu nam ...

Opel Insignia postaje SUV od 2024. godne?

Opel Insignia naslednika neće dobiti do 2024. godine, ali predviđanja kažu da će tada ...

Formula 1 otkazana uz totalnu konfuziju

Formula 1 je otkazana uz totalnu konfuziju koja je pokazala koliko nisko može da ...