fbpx

Bugatti Rimac otvara novi centar u Berlinu

Bugatti Rimac se širi i otvara novi centar u Berlinu, a za direktora dizajna imenovao je Achima Anscheidta

Bugatti Rimac, kompanija koja nastala ujedinjenjem dve marke hiper sportskih automobila dobija još jedan projektni i dizajn centar, koji nije nu i Zagrebu ni u Molsheim. Novo odeljenje zove se Bugatti Rimac GmbH i biće smešteno u Berlinu. U novom Bugatti Rimac poslovnom centru u Nemačkoj biće smešten dizajn centar na čijem čelu je nedavno postavljeni Achim Anscheidt, koji će zajedno za Emiliom Scervom koji je CTO kompanije, sa kolegama iz Zagreba raditi na razvoju budućih Rimac i Bugatti hiperautomobila.
Dve, verovatno najpoznatije marke hiper automobila na svetu, otvaranjem novog centra u Berlinu ujedinjene ulaze u potpuno novu eru. Pored odeljenja za dizajn u Nemačkoj će Bugatti Rimac GmbH imati tim za nabavku, IT sektor, pravne poslove i marketing. Prema informacijama koje stižu iz kompanije, Berlin je kao lokacija odabran zbog toga što je evropski umetnički i kulturni centar koji decenijama unazad neguje nove “start up” kompanije i nove poslovne ideje.
Uporedo, Rimac Grupa uz investiciju od 200 miliona evra gradi Rimac Campus, svoj globalni poslovni centar u blizini Zagreba sa preko 100.000m² prostora, dok će Bugatti zadržati svoje proizvodne pogone koji su i do sada bili u Molsheimu u Francuskoj. Pored već imenovanog tehničkog i direktora dizajna, Bugatti Rimac je u potrazi za rukovodiocima koncepata, visokonaponskih sistema i fine mehanike, kao i za specifične pozicije u dizajnu enterijera, eksterijera i virtuelne realnosti.
Dosadašnji direktor dizajna Rimca Adriano Mudri, čije delo je model Rimac Nevera, postao je direktor dizajna rimčeve kompanija koja se fokusira na mobilnost budućnosti, gde radi na projektima sledećih generacija koji će vremenom biti otkriveni.
Mater Rimac CEO kompanije Bugatti Rimac i njegovi najbliži saradnici poručuju da je najnovije proširenje na Bugatti Rimac GmbH novi pravac razvoja kompanije i tima koj će raditi na mnogo uzbudljivih projekata hiperautomobila. Anscheidt i Scervo podsećaju da su modeli Bugatt Veyron i Chiron bili iz jedne porodice čije vreme je prošlo, ali da je došlo novo vreme za uspostavljanje nove loze, koja će udružiti iskustva koje je Rimac ugradio u svoj električni pogon modela Nevera, ali i inovacije pogona sa unutrašnjim sagorevanjem koje su razvijene za Chiron.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Zanimljiva prodajna akcija za Citroen C3

Kompanija Avtonova KAB, ekskluzivni uvoznik Citroën vozila u našoj zemlji, započela je sjajnu jesenju ...

Land Rover uvodi novi benzinac u svoje modele

Land Rover će u modele Discovery Sport i Range Rover Evoque za 2018. godinu ...

Bugatti sa povišenim klirensom nije odbačen

Iako je šef Bugattija, Stephan Winkelmann, izjavio da francuski brend neće lansirati SUV, model ...

Toyota Corolla Touring Sports – karavan od starta

Toyota Auris odlazi u penziju, a Corolla, sa velikim ambicijama, na salon u Parizu ...

Škoda razvija EA 211 motore za celu VW Grupu

Škoda će razviti sve motore sa unutrašnjim sagorevanjem serije EA 211 za celu Volkswagen ...

CUPRA Born je među 7 finalista za Evropski automobil godine

Potpuno električna CUPRA Born je među 7 finalista u izboru za Evropski automobil godine ...