fbpx

Formula 1 – Hamilton investira milione u Chelsea FC

Sedmostruki šampion Formule 1 Lewis Hamilton nalazi se među potencijalnim kupcima fudbalskog kluba Chelsea

Foto – Mercedes-AMG Petronas Motorsport

Sedmostruki šampona Sveta Formule 1, Ser Lewis Hamilton nalazi se među potencijalnim investitorima, odnosno kupcima britanskog fudbalskog kluba Chelsea. Početkom marta čuveni fudbalski klub ponuđen je na prodaju od strane Romana Abramoviča, što je posledica ruske agresije na Ukrajinu i Abramovičevog straha od sankcija koje bi mu mogle uvesti britanske vlasti. Od tada počele su da pristižu ponude, koje su dostigle iznos od oko 2.5 milijardi funti, za koji bi novi vlasnik ili vlasnici došli do jednog od najuspešnijh timova u britanskoj Premijer Ligi.
Jedan od ponuđača je gripa koju predvodi Martin Broughton, bivši predsednik Liverpool Football Cluba i British Airwaysa. Prema informaciji koju je preneo Sky News, Broughton je nakon podužih višenedeljnih razgovora uspeo da ubedi Hamiltona tenisku šampionku Serenu Williams da ulože po 10 miliona funti u čuveni klub.

Foto: Mercedes-AMG F1

Grupa ponuđača u kojoj su Hamilton i Williamsova vodi Britanac Broughton, za razliku od dve druge, takođe zainteresovane grupe ponuđača. To nije zanemarljiv podatak obzirom da je podršku Broughtonovoj grupi među ostalima dao i legendarni atletičar Lord Sebastian Coe.
Ukoliko je informacija o Hamiltonu uopšte tačna, to ne bi bila prva investicija u koju se vozač tima Mercedes-AMG upušta, i to je već uradio sa londonskim lancem brze dostave namirnica Zapp. Međutim, isto tako bilo bi i iznenađenja ako Hamilton stvarno uloži svoj novac u Chelsea, obzirom da je fan direktnog konkurenta iz Londona, tima Arsenal. Prema vesti Sky Newsa, Hamilton i Williamsova su odluku da pristupe investicionom fondu koji bi kupio fudbalski klub pristupili i zbog vrlo različite strukture globalnih ulagača, koji su pokazali svoj interes za lndonski fudbalski klub. Sky News navodi čak i da je Hamilton već izrazio želju da u klubu Chelsea ima značajnu i formalnu ulogu u budućnosti kluba Chelsea u pravcu davanja podrške raznolikosti, jednakosti i inkluziji. Raine Group koja nagleda prodaju Chelsea FC mogla bi vladi Britanije da predloži po njima najboljeg ponuđača već do kraja ove nedelje.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Volvo XC 40 – a sada ozbiljno i uživo

Nije ni počeo, a u neku ruku već je uspeo. Osim što je osvojio ...

VW Tuareg bez maski

Prve fotografije nemaskiranog VW Touarega pokazale su da se serijski model snažno naslanja na ...

Da li će Tesla dočekati 2019.?

Poslednje ozbiljno upozorenje o lošem stanju Tesle stiže sa ozbiljnog mesta – šefa investicionog ...

Honda ostaje u Formuli 1 do 2021.

Red Bull može (malo) da odahne, ugovor je produžen – Honda ostaje u Formuli ...

Novi Lexus NC dobio 5 EuroNCAP zvezdica

Potpuno novi Lexus NC dobio je maksimalnu ocenu za bezbednost na EuroNCAP testu Značajan ...

BRX Hunter za Dakar reli iz Prodrivea

Organizatori Dakar relija se žale da nikada nije bilo manje prijavljenih posada, ali će ...