fbpx

MotoGP – Joan Mir je šokiran, Suzuk ćuti

MotGP tim Suzuki još uvek nije zvanično nije objavio da se povlači iz šampionata, a vozači i zaposleni su šokirani vestima

MotoGP tim Suzuki još uvek se nije zvanično oglasio o napuštanju šampionata. Nakon vesti koja se pojavila u medijima da je članovima tima saopšteno da se Suzuki povlači, Dorna je odmah reagovala i „podsetila“ odgovorne u Hamamatsuu da ne mogu jednostrano odlučiti i napustiti MotoGP šampionat, obzirom da maju ugovorne obaveze sa vlasnikom šampionata. Dok čelnici tima Suzuki ćute, vozači i svi članovi tima su u stanju šoka, i pokušavaju da sebi obezbede nove angažmane za 2023. godinu.
Pako Sanchez, menadžer Joana Mira se oglasio i kaže da je njegov vozač u šoku. „Još uvek nisam dobio nikakvo zvanično saopštenje ili informaciju od tima Suzuki. Pokušao sam da kontaktiram šefove, ali se ne odazivaju na telefone. To što se dogodilo i događa je neverovatno, tim pre što je Joan želeo da ostane u timu Suzuki “, rekao je Sanchez.
Sanchez se osvrnuo i na informacije na temu angažmana šampiona Sveta 2020. – „Mnogo se već govori da će Mir otići u Hondu ili Yamahu, ali istina je da je Joan bio spreman da produži ugovor sa Suzukijem i da su pregovori bili u poodmakloj fazi. Želeo je da ostane u ovom timu, to je oduvek bio njegov prioritet. Sada mora da shvati šta se događa i razmotri opcije koje su na raspolaganju“. Sanchez dodaje da je Mir u šoku i da je zabrinut, kao i da pretpostavlja da je odluka o noapuštanju MotoGP šampionata doneta na sastanku upravnog odbora Suzukija u poslednjem trenutku, čime nikome nije pruženo vreme da reaguje u skladu sa novonastalom situacijom.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Neočekivan startni poredak u Herezu

Kladioničari su danas dobro zaradili na neočekivanim rezultatima kvalifikacija za Veliku nagradu Španije u ...

Preminuo Nicky Hayden

Bivši šampion sveta u MotoGP-u i vozač u Superbike-u Nicky Hayden preminuo je od ...

MotoGP sprint trka u Kataru pripala Martinu

MotoGP sprint trka u Kataru pripala Martinu i zaostatak iza Bagnaije od samo sedam ...

Zbog ovoga je Valentino Rossi MotoGP legenda

Valentino Rossi je sebi već tokom aktivne MotoGP karijere zaslužio status ikone, legende, najboljeg ...

Marc Marquez – The American Man

Šta god sa se nalazi na stazi u Ostinu, Marquezu odgovara, a ostalima ne ...