fbpx

MotoGP – Joan Mir je šokiran, Suzuk ćuti

MotGP tim Suzuki još uvek nije zvanično nije objavio da se povlači iz šampionata, a vozači i zaposleni su šokirani vestima

MotoGP tim Suzuki još uvek se nije zvanično oglasio o napuštanju šampionata. Nakon vesti koja se pojavila u medijima da je članovima tima saopšteno da se Suzuki povlači, Dorna je odmah reagovala i „podsetila“ odgovorne u Hamamatsuu da ne mogu jednostrano odlučiti i napustiti MotoGP šampionat, obzirom da maju ugovorne obaveze sa vlasnikom šampionata. Dok čelnici tima Suzuki ćute, vozači i svi članovi tima su u stanju šoka, i pokušavaju da sebi obezbede nove angažmane za 2023. godinu.
Pako Sanchez, menadžer Joana Mira se oglasio i kaže da je njegov vozač u šoku. „Još uvek nisam dobio nikakvo zvanično saopštenje ili informaciju od tima Suzuki. Pokušao sam da kontaktiram šefove, ali se ne odazivaju na telefone. To što se dogodilo i događa je neverovatno, tim pre što je Joan želeo da ostane u timu Suzuki “, rekao je Sanchez.
Sanchez se osvrnuo i na informacije na temu angažmana šampiona Sveta 2020. – „Mnogo se već govori da će Mir otići u Hondu ili Yamahu, ali istina je da je Joan bio spreman da produži ugovor sa Suzukijem i da su pregovori bili u poodmakloj fazi. Želeo je da ostane u ovom timu, to je oduvek bio njegov prioritet. Sada mora da shvati šta se događa i razmotri opcije koje su na raspolaganju“. Sanchez dodaje da je Mir u šoku i da je zabrinut, kao i da pretpostavlja da je odluka o noapuštanju MotoGP šampionata doneta na sastanku upravnog odbora Suzukija u poslednjem trenutku, čime nikome nije pruženo vreme da reaguje u skladu sa novonastalom situacijom.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Marquez nezaustavljiv u Aragonu

Ako Marquez osvoji svoju četvrtu tuitulu šampiona sveta, to sigurno neće biti bez dobrog ...

MotoGP – Pramac odustaje od Ducatija?

MotoGP – Pramac odustaje od Ducatija? Potvrđeno je da glavni satelitski tim italijanske marke ...

Remy Gardner se seli u najjaču MotoGP klasu 2022.

Trenutno vodeći u Moto2 šampionatu sveta seli se u MotoGP kategoriju sledeće godine i ...

Marquezu pol pozicija, Dovi se muči

Mnogo toga je otvoreno u Moto GP šampionatu tri trke pre kraja. Za sutrašnju ...

MotoGP – Puig krivi Michelin za Marquezov pad

MotoGP trkački vikend u Indoneziji doneo je dodatni izazov za pneumatike, a Honda optužuje ...

Počela je MotoGP grmljavina testovima u Maleziji

Zimska pauza je završena, po prvi put u 2019. zagrmeli su MotoGP motocikli na ...