fbpx

Formula 1 – Wolffu je malo dosta Hamiltona

Formula 1 – nekadašnji vlasnik i prvi čovek Formule 1 Bernie Ecclestone misli da je Wolffu već malo dosta Lewisa Hamiltona

Formula 1 uvek ima zanimljive komentatore, a svakako je uvek zanimlijvo čuti šta ima da kaže nekadašnji vlasnik i tvorac moderne Formule 1, koji je 40 godina vodio F1. Danas ima 91 godinu, ali britak jezik i oštar komentare kakve je uvek imao. U intervjuu za Daily Mail, Eccleston je izneo svoje viđenje odnosa Tota Wolffa šef vlasnik trećine Mercedes-AMG Formula 1 tima i Lewisa Hamiltona sedmostrukog šampiona sveta.

Foto – Jiri Krenek/Mercedes-AMG Formula 1 Team

Obzirom da se od početka sezone, tokom devet trka muči da bude bolji od timskog kolege Georgea Russela, Hamiltom bi mogao odlučiti da ode iz Formule 1 pre isteka ugovora, misli Ecclestone. “Lewis bi svoje mesto mogao prodati Wolffu”, kaže Ecclestone i dodaje: “Ja ovoliko zarađujem, daj mi pola toga i ja ću otići, mogao bi da kaže Hamilton”. “Wolff ni mogao da napravi neki od svojih čudesnih ugovora i zadrži 20 milona funti. To niko ne treba da kaže Totu, on to dobro zna i već razmišlja o tome”, kaže bivši šef Formule 1. Ecclestone se osvrnuo i na ponašanje Hamiltona, obzirom da je voleo da kontroliše ponašanje ponašanje vozača dok je vladao Formulom 1. “Ne razumem zašto nosi svu tu smešnu odeću? Ima ugovor ili želi da bude primećen. Biće da je to drugo”, kaže Ecclestone.

Foto – LAT Images/Mercedes-AMG Formula 1 Team

Za rezultate Russela od početka sezone i činjenicu da “uzima meru Hamiltonu” kaže da misli da Hamilton više svoje srce ne ostavlja na stazi, ili barem ne u meri u kojoj tvrdi i dodaje: “Nisam znao da je George tako dobar, ali radi odličan posao, ja sam iznenađen. Samo da li je on tako dobar ili Lewis loše radi svoj posao, ili je od oba pomalo. Najverovatnije pomalo od oba”, kaže Ecclestone.
Na redovna izvinjavanja Wolffa Hamiltonu zbog nedovoljno konkurentnog bolida kojeg je u nekom trenuku nazvao “klozetom”, Ecclestone smatra da bi Hamilton u mlađim danima bio mnogo blaziranji, i analizira: “ Wolff polako postaje sit Hamiltona, ja mislim da se ne trudi dovoljno, a vi? Da postavimo stvari drugačije, Lewis izgleda više ne mari što gubi i to mu ne smeta. To ne liči na njega. On ima takmičarski karakter i duh, i previše lako prihvata poraze. Pored toga ništa ne radi, čak aktivno ne pomaže ni Russelu. Mislim da generalno više ne mari previše i da nije spreman da uloži napor u pobedu kao ranije”.

Foto: LAT Images/Mercedes-AMG Formula 1 Team

Za činjenicu da je Hamilton bo najglasniji u žalbama na poskakivanje automobila Ecclestone ima senku sumnje da je sedmostruki šampion sveta imao toliko problema za bolom u leđima kao što je predstavljao medijima. “Sve to je sr..e”, kaže Ecclestone i dodaje: “ Russel je mnogo viši i ako je neko trebao da ima posledice onda je to on a ne Lewis. U Hamiltonu ima pomalo Nigela Mansella, samo Mansell bi barem izašao iz vozila i trljao levu nogu kao da je polomljena, u sledećem trenutku isto bi radio ali sa desnom nogom”.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Da li ste čuli za COKOON Dip tehnologiju?

COKOON je ime za potpuno novu i revolucionarnu tehnologiju proizvodnje guma tehnikom lepljenja koja ...

SUS motori će izumreti, ali ne tako brzo

Prema planu VW Grupe, naredna generacija SUS motora pojaviće se 2026. i biće poslednja ...

Renault 4 umesto točkova dobio elise i poleteo

Legendarni Renault 4 je proslavo 60. rođendan, a na poklon umesto točkova dobio elise ...

Menjač sa tri spojnice od Honde?

Da li DSG menjač dobija naslednika sa 11 brzina? Honda je podnela zahtev za ...

Nova Kia Rio dobila mnogo novih tehnologija

Elektrifikacija, ‘big car’ tehnologije i novi dizajn unapređenog Rija glavne su karakteristike predstavnika Kije ...

Formula 1 VN Velike Britanije Verstappenu

Formula 1 – trka za Veliku nagradu Velike Britanije pripala Maxu Verstappenu, a Norris ...