fbpx

Predstavljeni Setra ComfortClass i TopClass autobusi

Nova generacija ComfortClass i TopClass autobusa marke Setra je spremna – moderan izgled je novo porodično lice ove serije

Nova generacija autobusa premijum brenda Setra je spremna Upadljiva spoljašnja karakteristika je novo porodično lice ove serije. Iza nje stoji mnoštvo fascinantne tehnologije.
Šef dizajna Daimlerovih autobusa Stefan S. Handt kaže: „Setra ComfortClass i TopClass su dobili mnogo elegantniji izgled. Setrina tvrdnja o premijum klasi je još jasnije naglašena.“
Pažljiv i dosledan dalji razvoj je obezbedio da prednji deo nove serije postavi nove standarde u pogledu izgleda i tehnologije kako bi se dodatno unapredio profil ovog brenda koji je tako duboko prožet tradicijom. Handt daje primer: „Značka brenda je sada jasno vidljiva u prednjem delu.“ Dalje tehničke karakteristike uključuju: „Novu potpuno LED svetlosnu grupu u prednjem delu, optička vlakna u kombinaciji pokazivača pravca, dnevnih svetala i pozicionih svetala. Čak i iz daljine, Setra će sada biti prepoznatljiva kao Setra.“ Ovo se takođe odnosi na bokove autobusa sa novim trodimenzionalnim elementom.
Brojna dalja unapređenja su takođe evidentirana ispod atraktivne karoserije. Između ostalog, putnički prostor je nadograđen novim pregradnim zidovima i servisnim setovima, kao i novim multimedijalnim sistemom.
Premijera ADA 2 i ABA 5 po prvi put dostupni u autobusima
Pre svega, novi sistemi pomoći zasnovani na novoj električnoj/elektronskoj strukturi se po prvi put uvode u evropski autobus. Oni čine Setra autobuse još bezbednijim, udobnijim, lakšim za korišćenje i – što je važno u vremenima visokih cena goriva – primetno ekonomičnijim i ekološki prihvatljivijim.
Dva primera: Setra ComfortClass i TopClass su prvi autobusi u Evropi koji su opremljeni novim Active Drive Assist 2 (ADA 2), kombinacijom nekoliko sistema pomoći koji aktivno pomažu vozaču da održi odstojanje i ostane u traci, i Active Brake Assist 5 (ABA 5) sistemom za pomoć pri kočenju u hitnim slučajevima – sistem koji takođe može kočiti ukoliko primeti pešake koji se kreću ili miruju. ABA 5 i ADA 2 su dva od mnogih tehničkih unapređenja ovih novih autobusa koji smanjuju opterećenje vozača i osiguravaju veću sigurnost.
Sledeća generacija Setra autobusa proslaviće svoju svetsku premijeru za medije tokom „IAA Transportation“ press dana u Hanoveru (18-20. septembar 2022). Za kupce, ComfortClass i TopClass će biti predstavljeni na premijernom događaju u Neu-Ulmu od 23. do 25. septembra 2022. godine, nakon čega će uslediti brojni evropski sajmovi u Španiji, Italiji, Švedskoj, Češkoj Republici i Francuskoj.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Opel je elektrifikovao Zafiru Life

Opel nastavlja elektrifikaciju svog asortimana sa električnom, vodećom varijantom Zafira Life, referentnim standardom za ...

Toyota će biti prisutnija u LCV programu

Toyota je objavila ambiciozan plan rasta za svoj segment lakih privrednih vozila Ostvarenje ovog ...

Atraktivna ponuda Opel komercijalnih vozila – BG Car Show

Atraktivna ponuda Opel komercijalnih vozila tokom BG Car Show-a Tokom BG Car Show-a koji ...

Nagrada za najbolji navijački slogan!

U želji da promoviše Svetsko prvenstvo u fudbalu i radost navijanja za nacionalnu reprezentaciju, ...

Toyota u hidrogenu traži čist gradski prevoz

Toyota Caetano Portugal (TCAP) postala je i zvanični deoničar dve portugalske kompanije Unapređena strategija ...