fbpx

MotoGP – da li Honda zna šta se događa

MotoGP vozač tima HRC Pol Espargaro otvoreno se zapitao da li Honda u Japanu zna šta se događa sa timom koji nazaduje

Foto: HRC

MotoGP vozač tima HRC Pol Espargaro neće još dugo biti na aktuelnom radnom mestu, na Hondi RC 213V. Samo do kraja sezone, nakon čega će se vratiti u tim KTM. Međutim, posle trke u Engleskoj, koju je završio na 14. mestu, javno je izneo zanimljivo razmišljanje.
Nakon odlične predsezone u kojoj su i vozači i Honda RC 213V delovali brzi, pa i prvih trka MotoGP sezone 2022., Pol Espargaro i svi ostali vozači doživeli su pravi sunovrat u formi tokom ostatka sezone. Poražavajuća i banalna je činjenica da je u generalnom plasmanu na 14. mestu Marc Marquez, iako je propustio šest trka, i ima 16 poena više od Takaakija Nakagamija koji je na 16. mestu. Pri tom, HRC pored Marqueza koji je u fazi oporavka od četvrte operacije, ostaje praktično bez Nakagamija na čije mesto u LCR timu dolazi Alex Rins, a i bez Alexa Marqueza koji odlazi na Ducati u tim Gresini. A zapravo, iako je javna tajna da Joan Mir dolazi na mesto Espargara, tim još nije zvanično potvrdio ni taj transfer. Da li su ove personalne promene doba ili loša vest po HRC tek ćemo videti sledeće godine.
Pre toga, uskoro bivši fabrički vozač tma HRC Pol Espargaro javno je za Motorsport.com izneo zapažanje koje ne priliči HRC-u. “Muči me to što se Honda uopšte ne izjašnjava o situaciji sa rezultatima, nema nikakve reakcije. Ne vidim da je Honda uopšte zabrinuta za dešavanja, i ne znam kako da tumačim takav stav kompanije. Najgore je što proizvođač kakav je Honda ne pokazuje svoje mišiće i snagu. Pre pet godina delovalo je nezamislivo da će japanske marke potonuti u formi, a da će italijanski motocikli leteti stazama. Problem je što ne znam šta Honda misli, ne znam da li u Japanu uopšte znaju šta se ovde dešava. Na prvi pogled deluje mi da do njih ne dopiru vesti obzirom da ne dobijamo neophodan materijal kako bi unapredili RC213 V.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Da li će Fabio Quartararo ostati u Yamahi?

U MotoGP šampionatu stvari se gledaju unapred, pa je pitanje da li će Fabio ...

MotoGP – šefovi Yamahe o Quartararovoj kazni

MotoGP tim Yamaha zvanično se oglasio o kazni za Fabia Quartarara zbog incidenta sa ...

Prvi startni red za Yamahe u Le Mansu

Sutra treba obavezno gledati petu trku Moto GP šampionata. Ako samo delom bude napeta ...

Da li Vinales može do pobede sa pol pozicije

Yamahinom vozaču Mavericu Vinalesu nije prvi put da je najbrži, ali ne bi bilo ...

Oba Marqueza sa MotoGP Hondama završili u šljunku

Prvi MotoGP testovi za braću Marquez nisu počeli po planu, i obojica su svoje ...

Novo izdanje Honde PCX125

Hondin popularni skuter PCX 125 dobio je potpuno novo izdanje i brojna tehnička unapređenja ...