fbpx

Škoda Vision 7S Concept najavljuje…

Škoda Vision 7S Concept će se pojaviti 30. avgusta, i osim sedam sedišta donosi potpuno novi enterijer

Škoda Vision 7S Concept debitovaće 30. avgusta i mada se retko bavimo tizerima koji umeju da budu prekobrojni i dosadni, ovaj put pravimo izuzetak. Škoda je malo pokazala, ali je uspela da zaintrigira maštu svojim prvencem sa sedam sedišta.
Kao prve tizer fotografije, odnosno više kompjuterske animacije pokazuju, Škoda Vision 7S Concept će imati potpuno drugačiji enterijer od svega trenutno aktuelnog što dolazi iz Mlade Boleslave. Upadljiv je ogroman višenamenski ekran smešten u portretnom stilu, odnosno vertikalno. Međutim, po funkcionalnost, dobra vest je da i pored XXL ekrana, osnovne komande kao što je klimatizacija ostaju fizičke smeštene ispod ekrana.
Škoda Vision 7S Concept po svemu sudeći imaće elektro pogon, ali ipak ono što budi zanimanje je oblik upravljača koji je pravougaonog oblika i ako ostane u serijskom modelu, to će biti poprilično revolucionarno ne samo za Škodu nego kompletnu Volkswagen Grupu. Prema do sada viđenom, Škoda Vision 7S Concept ima i specifičnu postavku enterijera sa 2+2+2 rasporedom sedišta i dečijim sedištem koje je integrisano u centralni greben vozila.
Jasno je da se tradicionalistima možda i neće dopasti ovakvo rešenje, a i činjenica je da konceptna vozila i služe za osluškivanje mišljenja potencijalnih kupaca ali i stručnog dela javnosti. Sa druge strane, ne treba da bude iznenađenje ako Škoda Vision 7S Concept najavljuje blisku i značajno osavremenjenu budućnost češke marke. Ne treba zaboraviti da će iz Mlade Boleslave pre kraja 2030. stići tri potpuno nova modela, a Vision 7S bi mogao biti jedan od tih noviteta.
Premijera Vision 7S Concepta zakazana je za 30. avgust, kada ćemo saznati nešto više, mada sasvim sigurno ne i sve što nas zanima. Za sada znamo da će stil koji fabrika deklariše kao “Modern solid” koristi jednostavnost smeštenu u svrhu funkcionalnosti, a vrlo je verovatno da ćemo već naredne godine videti kako u praksi funkcioniše, kada se bude pojavio potpuno novu Superb.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Plug-in hibridni pogon biće kratkog daha?

Plug-in hibridni pogon viđen je kao prelazno rešenje od SUS ka elektromotorima, mogao bi ...

Aston Martin poleće u nebo sa ACH130 helikopterom

Aston Martin je tokom ceremonije u francuskim Alpima predstavio ACH130 Aston Martin Edition helikopter ...

Nova generacija Audija R8 stiže 2020., bez SUS motora?

U najnovijem izveštaju se navodi da je Audi Sport ipak odlučio da će biti ...

Mercedes smanjuje ponudu modela da bi proširio EV

Mecedes će redukovati ponudu svojih kupe i kabrio modela kako bi oslobodio razvojne kapacitete ...

Volkswagen pokreće ažuriranje softvera na ID.3 i ID.4

Ovog meseca Volkswagen će pokrenuti prvo ikada “over-the-air” ažuriranje softvera na modelima ID.3 i ...

Kia je stavila svoj sedan Forte na crtu sa Lamborghinijem

Kia je napravila jednu od kreativnijih marketing kampanja u poslednje vreme, kada je stavila ...