fbpx

Renault R5 Turbo 3E Concept je monstrum

Renault R5 Turbo 3E Concept je pravi mali električni monstrum sa 375 KS i pogonom na zadnjim točkovima

Renault R5 Turbo 3E Concept je predstavljen kao omaž legendarnim modelima Renault 5 Turbo i R5 Turbo 2, ali i kao najava neminovnosti koja ne raduje mnoge – elektrifikaciji automobila. Što se imena tiče, iako nema ni pomena od turbo kompresora u svom pogonu, kao i Porsche Tayacan Turbo, ima ga u imenu. Oznaka 3E prpada činjenici da je treći predstavljeni električni Renault. Jasno je i da je Renault R5 Turbo 3E Concept zapravo „vrelo“ izdanje novog, električnog modela Renault 5 predstavljenog prošle godine.
Renault R5 Turbo 3E Concept izgleda kao da je spreman na akcioni film koji se dešava 2082 godine, i ima zadnje krilo veličine trpezarijskog stola. Kao i prethodnik od pre nekoliko decenija Renault R5 Turbo 3E Concept ima pogon na zadnjim točkovima, koje pokreću dva elektromotora, a napajaju se iz baterije kapaciteta 42 kWh smeštene centralno u pod vozila, čme je obezbeđen odličan raspored mase vozila, koji je sličan nekadašnjem u R5 Turbo sa centralno postavljenim motorom.
Renault navodi da elektromotori ukupno imaju 280 kW odnosno 375 KS i 700 Nm maksimalnog obrtnog momenta. To je dovoljno da ovog mališana do 100 km/h zaleti do 100 km/h za 3.5 sekundi i dohvati maksimalnu brzinu od ne preterano velikih 200 km/h.
Renault R5 Turbo 3E Concept napred ima točkove od 19“ a pozadi od 20“, a zanimljivo je da je za jedan EV „pero lake“ kategorije. Masa vozila je „samo“ 1.500 kilograma, od čega je vozilo 980 kg, a baterija 520 kg. Za punjenje baterije na punjaču od 380V/32A dovoljno je četiri časa.
Renault R5 Turbo 3E Concept zapravo koristi kavez od cevi, pom principu koji se koristi za trkačke automobile, pa čak ima i FIA homologovan zaštitini kavez, a tu je i namenski drift mod vožnje, a tu je i zgodna uspravna i visoka ručna kočnica. Da bi se posle uživalo u driftovanju, Renault R5 Turbo 3E Concept je opremljen sa čak 10 nosača za kamere u vozilu i van njega.
Renault R5 Turbo 3E Concept dug je kao Clio, 4.006 mm, ali je širok čak 2.02 metra, što je čitavih 25 cm više neko nekadašnju R5, a postavljen je na međuosovnski razmak od 2.54 m.
Publika će Renault R5 Turbo 3E Concept moći da vidi uživo tokom oktobra meseca na salonu automobila u Parizu. Iako ne postoji zvanična najava da će se nešto nalik Renault R5 Turbo 3E Concept pojavti u serijskoj proizvodnji, nije ni tajna sa Renaultova sportska marka Alpine radi na sportskoj verziji novog, električnog Renaulta 5.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Hennessey Venom F5 će imati preko 1,600 KS

Skoro godinu dana nakon što nam je pokazao svoj Venom F5 hiper automobil, Hennessey ...

Izgoreo prototip A7

Prototip novog Audija A7 izgoreo tokom testiranja u Alpima Dešava se i to. Tokom ...

Mahindra predstavila čak pet noviteta

Mahindra je predstavila čak pet globalnih noviteta dizajniranih u Engleskoj, električni su i koristiće ...

Salon automobila u Ženevi pod znakom pitanja i 2021. godine?

Nakon otkazvanja Salona automobila u Ženevi ove godine zbog opasnosti od coronavirusa, pod znakom ...

Formula 1 – Hamiltonu pol, Verstappenu ograda

U prvim ikada kvalifikacijama Formule 1 na stazi Jedah Corniche Circuit u Džedi bolje ...

Dizelu je odzvonilo

Ako je suditi prema izjavi prvog čoveka marke Volvo Hakana Samuelssona, švedski proizvođač automobila ...