fbpx

Audi RS3 Performance Edition debitovao sa 407 KS

Audi RS3 Performance Edition debitovao sa 407 KS i biće ih proizvedeno samo 300 komada

Audi RS3 Performance Edition za 2023. godinu predstavljen je sa malo više snage i malo većom maksimalnom brzinom, ali i činjenicom da će biti proizveden u ograničenom broju. U brojkama, to znači da redni petocilindraš umesto 401 KS sada ma 407 KS. Pritisak punjenja turbo kompresora je nešto viši, a i izduvni sistem je doživeo neophodne modifikacije kako zbog malo više snage, tako i još uverljivijeg zvuka. I karakteristika snage agregata je malo izmenjena.
Maksimalni obrtni moment od 500 Nm sada isporučuje između 2.250 i 5.700 o/min, što znači u 100 o/min širem rasponu obrtaja. Prenos snage je ostao isti, preko sedmostepenog Stronic menjača sa dvostrukom spojnicom. Ovako pojačan Audi RS3 Performance Edition do 100 km/h stiže za 3.8 sekundi. Međutim, ako se pedala gasa zadrži pritisnuta do kraja dovoljno dugo, Audi RS3 Performance Edition će dohvatiti tačno 300 km/h, a proizvođač tvrdi da je time ovo najbrži model u svojoj klasi. Ipak, da bi došli do najbržeg hot hatcha u C segmentu, morate da doplatite opcioni RS Plus Dynamic paket.
Audi nije menjao donji postroj na RS3 za 2023. godinu, a za RS3 Performance Edition standardno je adaptivno ogibljenje. Standardne su i karbon keramičke kočnice, kao i specijalni naplatci od 19” namenjeni samo oza ovu seriju modela Audi RS3, na kojima se fabrički nalaze Pirelli P Zero Trofeo R pneumatici.
Među novine spada zadnji difuzor u crnoj boji u koj su i četiri prstena. Po pitanju boja karoserije kupci mogu da biraju između Nogaro Blue, Daytona Gray, Arrow Gray, Sebring Black, Sebring Black Crysta, i Glacier White.
U enterijeru Audi RS3 Performance Edition standardno ima duboka sportska sedišta presvučena Dinamica mikrovlaknima i Nappa kožom. Mercato plava boja daje kontrast u tamnom enterijeru, a upotrebljena je na detaljima štepova sedišta, oplatama vrata, sigurnosnim pojasevima itd. Infotejment standardno ima ekran od 10.1” osetljiv na dodir sa pozadinom u teksturi karbonskih vlakana, koja se nalaze i na armaturi, koja ispred suvozača ugošćava i pločicu sa serijskim brojem vozila iz ograničene serije. A Audi je najavio da će proizvesti samo 300 primeraka RS3 Performance Edition, što obzirom na paprenu cenu od 87.000 evra predstavlja i volumen koji može sebi naći i kupce.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Hamiltonu 10 mesta pomeranja na startu VN Turske

Za trku Formule 1 u Turskoj, bolid Lewisa Hamiltona je dobio novi motor, što ...

Jaguar i Land Rover otpuštaju 4,500 radnika širom sveta

Jaguar-Land Rover planira da otpusti 4,500 svojih radnika širom sveta, pozivajući se na Brexit ...

Po čemu je Teslin “Raven” pogon nazvan?

Pojedini proizvođači automobila vole da imenuju svoje ekskluzivne motore, a među njima se našao ...

Tri Mercedes-EQ premijere na BG Eco Car show manifestaciji

Kompanija Star Import d.o.o. predstavlja gamu potpuno električnih Mercedes-EQ vozila na ovogodišnjoj BG Eco ...

U Formuli 1 novi skandal je na pomolu

Nije razjašnjeno šta je Ferrari radio prošle godine, još nije jasno šta je radio ...

Završen je 87. reli Monte Karlo

U dramatičnoj završnici Sebastien Ogier je uspeo za sačuva minimalnu prednost i pobedi na ...