fbpx

Formula 1 – Aston Martin realističan

Formula 1 – Aston Martin je realističan po pitanju šansi da njihov novi vozač Fernando Alonso dođe do svoje treće titule već 2023.

Foto Aston Martin Formula 1 Team Media

Formula 1 – Aston Martin je realističan – Fernando Alonso u borbi za titulu 2023. godine, to se neće dogoditi. Da tim Aston Martin nije ambiciozan, sigurno ne bi angažovao dvostrukog šampiona sveta Fernanda Alonsa, ali šef performansi u Aston Martin Formula 1 timu priznaje da se sledeće sezone Španac neće boriti za titulu i da je to realnost.
“Mi smo na putu, rastemo kao tim, postajemo sve snažniji tim, a Fernando Alonso će tome sigurno doprineti. Ukoliko budemo među tri najbrža tima sledeće godine, sa time ćemo biti srećni. A tek odatle možemo pokušati da uhvatimo momke sa čela koji svoj posao trenutno rade najbolje od svih. Fernando Alonso je vrlo motivisan i takmičarski raspoložen, ali tek se upoznajemo sa njim” rekao je McCullough nakon što je po završetku sezone Alonso po prvi put seo u Aston Martin.

Fhoto Julien Delfosse / DPPI /Alpine Media

“Mogu reći da je Alonso izuzetno motivisan i to se pored njega može osetiti. To po malo počinjem da zapažam kada sam pored njega. Potpuno ne fokusiran na to da bude najbolji u tome što radi. Drago mi je što je sa nama u timu, što vidi dobru budućnost i što je na putu sa nama. Poguraće tim u svim aspektima. Sigurno neće biti zadovoljan pozicijom u sredini konkurencije i želi da bude deo našeg plana da se borimo da budemo među tri najbolja tima”, dodao je McCullough.

Foto: Aston Martin Formula 1 Media

Međutim, koliko je realno da se sa ovogodišnje sedme pozicije Aston Martin bori za titulu 2023.? Malo je verovatno, mada bi 2024. ta slika mogla izgledati mnogo drugačije. Tokom sezone 2022. Aston Martin Formula 1 tim je pokazao veliki napredak kada se začelja, sa devete pozicije probio do situacije da se bori za šesto mesto u konkurenciji konstruktora.

Foto: Aston Martin Formula 1 Team Media

Ali, uz novi pogon i novi aero tunel, kao i mnogo veći uticaj stručnjaka velikog kalibra koji su dovedeni u tim, ali praktično nisu imali uopšte ili su imali mali uticaj na bolid za sezonu 2022. Aston Martin ima priliku da izgleda mnogo ozbiljnije i postane najbolji od ostalih 2024. godine. A tada bi se u sezoni 2025. možda i mogla gledati šampionska titula kao cilj. Da li sa Alonsom u bolidu koji bi mogao ostati još jednu sezonu po isteku ugovora, ili sa Alonsom koji bi iz fotelje gledao trke i rezultate onoga što bi mogao doprineti u razvoju tima u naredne dve godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Novi BMW Serije 3 na Nurburgringu

Počelo je, beskonačno otkrivanje mrvicu po mrvicu do prave premjere. BMW je objavio poneki ...

Uber i Hyundai razvijaju leteći taksi

Uber i Hyundai Motor Company su na CES-u u Las Vegasu objavili da zajednički ...

Mercedesi brzi, debakl za Vettela u kvalifikacijama za VN Francuske

Na svim treninzima najbrži je bio Bottas, ali Hamilton najbrži kad je najvažnije, u ...

Mazde CX-30 i MX-30 osvojile “Red Dot” nagradu za dizajn

Nove Mazde CX-30 i MX-30 su prepoznate i nagrađene na takmičenju “Red Dot: Product ...

Kia Sorento je osvežena za 2024. godinu

Kia Sorento je osvežena za 2024. godinu, a proizvođač je objavio prve zvanične fotografije ...

MG se vraća korenima, razvija električni roadster

MG je brend koji je poznat po malim sportskim roadsterima iz 20. veka, koje ...