fbpx

Trgovinska misija TRANSEXPO sajma u gradu Kjelce u Poljskoj

Trgovinska misija TRANSEXPO sajma u gradu Kjelce u Poljskoj održana je 15. oktobra 2022 godine i ugostila je posetioce iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Srbije

Aktivnost koja je sprovodi u okviru Programa za promociju automobilske industrije i industrije delova za vazduholpovstvo je organizovana je kao deo trgovinske misije Poljske. Održana je 15. oktobra 2022 godine i ugostila je posetioce iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Srbije.
Osnovni cilj misije je da omogući uslove za uspostavljanje poslovnih kontakata i ekonomske saradnje između poljskih i stranih kompanija. Zahvaljujući B2B sastancima i planiranim aktivnostima, gosti su bili u prilici da saznaju više o potencijalu poljskog tržišta i da steknu uslove za potencijalnu saradnju sa poljskim preduzetnicima. Tokom svoje posete Poljskoj, učesnici misije posetili su sedista tri kompanije: “Elerte” u mestu Mieronice, “Fischer Automotive” u mestu Mroczków, i D.A.C. u mestu Suków, ali su posetili i Tehnoloski park u gradu Kjelce. Taj park nudi modernu i profesionalno opremljenu infrastrukturu kao i razvijene oblasti za investiranje. Kompanije koje posluju u ovim oblastima Kjelce Tehnoloskog parka su u prilici da koriste, u jednu ruku, sve pogodnosti parka, a u drugu ruku poreske privilegije. Ponuda institucije je uvek odgovor na pojedinačne ponude potencijalnih saradnika.
Glavna deo programa bila je poseta Međunarodnom sajmu javnog prevoza TRANSEXPO u gradu Kjelce, koji se održao od 12. do 14. oktobra 2022 godine. Učešće u manifestaciji omogućilo je gostima da se upoznaju sa širokom ponudom industrije, uključujući glavne novine (kao što je premijera poljskog električnog autobusa Agencije za industrijski razvoj (APT) električnih vozila – PILEA 12E, prvog u zemlji čija baterija je je postavljena u pod). Na Sajmu je bilo izloženo više električnih vozila, a gosti su mogli obavljati poslovne razgovore, razmeniti iskustva ili posetiti izložbu istorijski bitnih autobusa u organizaciji Privredne komore za gradski prevoz.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Toyota Corolla stiže osvežena i unapređena

Malo je automobila koji mogu da imaju bolje preduslove za uspeh od Toyote Corolle, ...

Koenigsegg Agera RS zaradila vlasniku 1.9 miliona dolara

Kolekcionar super automobila čekao je godinama na isporuku svog Koenigsegga Agera RS, ali ga ...

Stigao je i novi Volkswagen Caddy

Volkswagen Caddy, globalno popularni „multipractic“ predstavljen je u svojoj petoj generaciji, obogaćen sa dosta ...

Cadillac CT6 V-Sport donosi novi biturbo V8

Uz to što je predstavio novo izdanje modela CT6 pod imenom V-Sport, Cadillac je  ...

Citroen potvrdio da neće biti modernog 2CV

Retro nije slogan unutar Citroena, a iako je uvek dobra stvar studirati prošlost, francuski ...

Formula 1 – Newey zbog Renaulta zamalo u Ferrariju

Formula 1 smatra Adriana Neweya za jednog od najboljih dizajnera automobila a on priznaje ...