fbpx

Novi Mini Countryman JCW ima karting mod

Novi Mini Countryman JCW ima karting mod i čitavih 300 KS uz ALL4 pogon na svim točkovima

Novi Mini Countryman JCW

Novi Mini Countryman JCW ima karting mod i čitavih 300 KS uz ALL4 pogon na svim točkovima. Nakon što je nedavno predstavljen novi električni Moni Countryman, na red je došla i verzija za one koji i dalje žele benzinac sa mnogo snage. Mini Countryman John Cooper Works je zvanično predstavljen u potpuno novom ruhu nove generacije kompaktnog crossovera.

Novi Mini Countryman JCW

Bez sumnje na radost onih koji preferiraju motore sa unutrašnjem sagorevanjem, novi Mini Countryman JCW svoj pogon ima od dvolitarskog turbo benzinca sa 300 KS sposobnog da ostvari maksimalni obrtni moment od 400 Nm. Pogon je ALL4, što znači na svim točkovima, a performanse su respektabilne. Ubrzanje do 100 km/h završava se za 5.4 sekunde, a maksimalna brzina je čak 250 km/h.

Novi Mini Countryman JCW

Iako deluje poprilično „kutijast“, karoserija Mini Countrymana JCW vrlo je aerodinamična. Čeoni otpor vazduha je samo 0,26, čime je najbolji u segmentu kompaktnih crossovera. Da bi se bolje snalazio sa velikom snagom, novi Mini Countryman JCW dobio je i široke 245 pneumatike koji idu isključivo na naplatke od 19“ i 20“, a pored toga, dobio je i kočioni sistem visokih performansi sa čeljustima u čili crvenoj boji.

Novi Mini Countryman JCW

Iako je pre svega jurilica u koži crossovera, novi Mini Countryman JCW je funkcionalan automobil. Zapremina prtljažnika je pristojnih 460 litara, a prekpalanjem naslona zadnje klupe raste do 1.540 litara. Zadnja klupa je uzdužno pomična za 13 cm, čime se dodatno povećava fukcionalnost ovoog modela.

Novi Mini Countryman JCW

U enterijeru je dominantan veliki okrugli OLED ekran smešten centralno na armaturu, sa fizičkim prekidačima ispod ekrana za funkcije provetravanja i klimatizacije. Crveno crna kolorna šema dominira kabinom, a podrazumeva se da je novi Mini Countryman JCW dobio i sportska sedišta.

Novi Mini Countryman JCW

Novi Mini Countryman JCW ima Level 2 sistem autonomne vožnje koji je opcija uz Driving Assistant Professional Package. Novi Mini Countryman JCW je opremljen sa 12 ultrazvučnih senzora i četiri surround-view kamere, što omogućava vozaču da skloni ruke sa upravljača na određenim delovima sobraćajnica i do brzine od 60 km/h. Ovaj sistem podrazumeva da vozač stalno ima nadzor nad saobraćajem i da u svakom trenutku može da preuze upravljanje vozilom.
Novina u Mini Countryman JCW su Mini Experience Modovi koji se selektuju preko višenamenskog ekrana, kojima se bira stil prikaza na ekranu kao i zvuk motora, čime se stvara jedinstven ambijent u kabini. Nov i zanimljiv je „Go-Kart“ mod koji pojačava zvuk motora u kabini, dok Mini projektor na poleđini OLED ekrana donosi potpuno jedinstvene boje i sliku na infotejmentu.
Proizvodnja i prodaja novog Mini Countryman JCW počinje u proleće sledeće godine.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Ogieru u Toyoti Yaris WRC pobeda na Safari Rally Kenya

Svetski reli šampionat se vratio u Keniju, a WRC pobeda je pripala Ogieru ponajviše ...

Sledeći Golf već pokazan???

Volkswagen iako pritisnut brojnim problemima i tužbama radi dalje i gleda unapred. Na Future ...

Istopila se Sainzova prednost na Dakar Reliju

Nakon osme etape duge čitavih 886 kilometara sa sa 450 kilometara brzinskog ispita, prednost ...

Renault Kadjar dCi 150 4WD – udobno na put

Kada neko želi da ga omalovaži, nazove ga podignuti Megane, ali, u praksi Renault ...

Ford Mustang Mach-E se obrukao na testu severnog jelena

Ford Mustang Mach-E se propisno obrukao na testu severnog jelena koji ne može da ...

Donfeng hoće ako neće Alfa

Donfeng hoće ako neće Alfa da proizvodi automobile u Italiji i to uz fokusa ...