fbpx

SsangYong menja ime u KG Mobility

SsangYong menja ime u KG Mobility zbog, kako kažu, “bolnog imidža”, ali promenu tek treba da odobre akcionari

SsangYong menja ime zbog, kako kažu, “bolnog imidža”. Naravno, u poslovnom svetu stvari ne idu tako jednostavno. SsangYong je najstariji proizvođač automobila iz Južne Koreje, a nakon nekoliko dubokih kriza, kupio ga je KG Group prošle godine. Novi vlasnik planira promenu imena koja će u istoriju poslati dosadašnje ime SsangYong. Iako odluku od promeni imena u KG Mobilty tek treba da odobre akcionari, evidentno je da će se uskoro dogoditi i da će vozila dobti novi amblem.
Ovu informaciju je potvrdio i samim tim je ozvaničio Kwak Jea-sun, predsednik KG Grupe, koji je objasnio razloge za ovako krupan korak:
“Ime SsangYong Motor ima svoju popularnost i fanove koji imaju dobra iskustva i sećanja, ali tako ima i “bolan” imidž. Od sada, sva SsangYong vozila koja iz proizvodnje budu krenula u svet imaće ime KG. I pored promene imena, storija SsangYonga neće biti obrisana, a proizvođač automobila radiće pod istim uslovima”.
SsangYong kao proizvođač automobila osnovan je 1954. godine, ali je pod imenom Ssang Yong počeo da posluje krajem ’80-ih godina prošlog veka. Nešto kasnike nakon toga kupio ga je Daewoo, pa potom kineski SAIC, a na kraju indijska Mahindra&Mahindra. KG Grupa je od prošle godine najnoviji vlasnik.
Ukoliko promena imena bude odobrena od strane akcionara, krenuće obiman proces ribrendinga, uvođenja novih grafičkih i vzuelnih standarda i korporativnog identiteta, a samim tim i gašenja imena koje je korišćeno 35 godina. Prema južnokorejskim medijima, promena imena je najverovatnije i zaokret u poslovnoj strategiji, koja će tradicionalnog proizvođača automobila preobraziti u marku koja stvara mobilnost. Biće zanimljivo pratiti da li će promena imena podrazumevati promenu modelne ponude, kao i da li će SsangYong, odnosno KG Mobility imati globalnih ambicija. Trenutno, SsangYong se prodaje u Južnoj Koreji, Australiji i Evropi, a najnoviji model je SUV Torres, koji je predstavljen za južnokorejsko tržište.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Originalni Cadillac Ecto-1 se uskoro vraća na veliko platno

Sony Pictures je objavio trejler za film “Ghostbusters: Afterlife” koji stiže na leto 2020. ...

Renault Fuego slavi 40. rođendan

Renault je 1980. godine dobro prodrmao tržište premijerom svog novog kupea Fuego, sa impresivnih ...

Test Peugeot 308 HY Active Pack 180

Peugeot 308 HY Active Pack 180 nudi alternativu gradske vožnje na struju i komfora ...

Test – Volkswagen ID.4 Pro Performance

Volkswagen je uložio mnogo novca i vremena u razvoj MEB platforme za električna vozila ...

Ford se u Evropi reorganizuje – ponovo…

GM se svojih poslova u Evropi rešio tako što je prodao Opel, a Ford ...

Maserati ozbiljno smanjuje proizvodnju modela Levante

Nakon privremene obustave prošle godine, Maserati opet prilagođava proizvodnju modela Levante potražnji Nakon privremene ...