fbpx

Land Rover uvodi treću smenu za Defender

Land Rover uvodi treću smenu u proizvodnji Defendera, svog najtražnijeg modela u poslednje dve godine

Land Rover uvodi treću smenu u proizvodnji Defendera, svog najtražnijeg modela u poslednje dve godine. Poslednjih sedam kvartala, Defender je najtražniji model iz ponude Land Rovera, odnosno, od ukupno 214.000 porudžbina koje Jaguar Land Rover trenutno imaju, četvrtina je za Defender. U svoje tri karoserjske verzije 90, 110 i 130, Defender se proizvodi u Slovačkoj u pogonu u Nitri, koji će „dodati gas“ kako bi se zadovoljila velika potražnja za konkurenta Mercedesa G-Klase. U istom pogonu se poroizvodi i model Discoveri, sa kojim Defender deli platformu, ali je potražnja za tim modelom znatno manja nego za Defenderom.

Dmotion.rs predlaže: Test Land Rover Defender – Tranzicija od grubijana na malo manje sposobnog, ali mnogo uglađenije terenca je uspela

Kao i praktično kompletna automobilska industrija i Jaguar Land Rover suočio se sa uskim grlom kod dobavljača komponenti koje je nastalo tokom pandemije Covid-19 virusa, međutim, britanska marka polako ulazi u planirani ritam proizvodnje, pa bi i čekanja na isporuke trebala da se skraćuju.
Iako se Land Rover Defender prodaje bolje nego ikada, stiče se utisak da ponuda u izboru karoserija ovog modela još uvek nije zaokružena do kraja. Još od kada je aktuelni Defender predstavljen 2019. priča se o njegovoj pick-up verziji, međutim, iako je praktično najavljen kao gotova stvar, Defender sa otvorenim tovarnim prostorom se još uvek nije pojavio, a veliko je pitanje da li će se i uopšte pojaviti.
Prema “Reimagine” planu koji je Jaguar Land Rover objavio, u razvoju je električni Defender koji će se na tržištu pojaviti do kraja decenije. Isto važi i za Discovery i Range Rover koji će se u narednih 6-7 godina oprostiti od motora sa unutrašnjim sagorevanjem. “Reimagine” plan predviđa da JLR do kraja decenije kupcima ponudi čak šest električnih modela, od kojih bi se prvi novitet u prodaji trebao pojaviti 2024. godine, što znači da bi ga mogli videti već krajem tekuće 2023. godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

BMW se ne okreće ka električnim platformama

BMW-ov novi menadžment neće menjati kurs i potpuno se okrenuti namenskim platformama za električna ...

Salon automobila u Ženevi se vraća 2022. godine?

Prema najavama organizatora, čuveni Salon automobila u Ženevi će se po 91. put održati ...

Još malo pa Toyota Supra

Još malo pa će Toyota Supra biti prikazana u Ženevi, a do tada još ...

Mark Wahlberg uskoro postaje Chevroletov diler

Poznati holivudski glumac, Mark Wahlberg, koji je u svojoj karijeri bio među ostalom i ...

Novi skandal trese Nissan

Novi skandal trese Nissan a istraga će utvrditi da li je CEO kompanije Ashwani ...

Mercedes-Benz 300 SLR – jedinstven za sva vremena

Uz preminulog Ser Strlinga Mossa ne smeju se zaborviti njegovi podvizi na trkačkim stazama, ...