fbpx

Stiže osveženi Porsche Cayenne

Stiže osveženi Porsche Cayenne koji će zvanično biti otkriven 18. aprila ali već sada znamo unapređenja u enterijeru

Stiže osveženi Porsche Cayenne koji će zvanično biti otkriven 18. aprila ali već sada znamo unapređenja u enterijeru, obzirom da je fabrika objavila zvanične fotografije. A prema prikazanom, osveženi Porsche Cayenne, koji će zvanično biti model za 2024., imaće značajno drugačiji enterijer od dosadašnjeg.
Osveženi Porsche Cayenne dobija zakrivljenu digitalnu instrument tabli dijagonale 12.6“, za razliku od dosadašnje koja je imala analogni obrtomer u sredini. U zavisnosti od paketa opreme, vozač će moći da bira do čak sedam modova prikaza na ekranu, uključujući i potpuno pojednostavljen prikaz samo sa osnovnim podacima o vožnji. Među mogućim postavkama je i grafika sa pet okruglih indikatora u tradicionalnom Porsche stilu.
Pravougaoni horizonatalni ekran dijagonale do 12.3“ dominira centralnim delom armature, a nova platforma infotejmenta podržava Siri glasovne komande funkcijama vozila. Standardna oprema svih modela Cayene postaje navigacioni sistem sa online konekcijom. Kada je vozilo zaustavljeno, putnici mogu gledati filmove.
Ispod centralnog ekrana nalazi se i potpuno novi kontrolni panel za HVAC (grejanje, ventilacija i klimatizacija). Ima staklenu površinu osetljivu na dodir sa haptičkim odzivom pri selekciji komande. Zadržan je i nekoliko fizičkih komandi i veliki rotacioni selektor ispod HVAC panela koji služi za regulaciju jačine zvuka audio sistema.
Hlađeni bežični punjač postaje deo standardne opreme, a Porsche Cayenne za 2024. imaće ukupno četiti USB-S porta.
Definitivno najupadljivija novina je odsustvo ručice menjača na centralnom grebenu, za koji uz novi HVAC panel više nije bilo mesta. Selektor menjača sada je ručica smeštena na armaturi iza upravljača sa desne strane, tačnije, između stuba upravljača i ekrana infotejmenta.
Porsche Cayenne za 2024 dobija i novi upravljač koji je dizajnom i funkcijama u stilu upravljača koji se koriti u modelu 911, što znači da su komande funkcija vozila i modova vožnje na horizontalnim elementima upravljača.
Među opcije stiže i 10.9“ ekran za suvozača, a za treći ekran namenjeni su prikazi kontrole navigacionog sistema i infotejmenta. Na ovom, trećem ekranu je moguć striming filmova i u vožnji, ali filter na samom ekranu obezbeđuje da gledanje filma ne odvraća pažnju vozaču.
Porsche Cayenne za 2024 ima standardni pogon od 3.0 V6 benzinca sa 350 KS, verzija Cayenne S dobija 4.0 V8 sa 470 KS, dok će Cayenne E-Hybrid PHEV imati 470 KS, ali i novu, veću bateriju kapaciteta od 25.9 kWh, umesto dosadašnjih 17.9 kWh. Ponudu će upotpuniti Cayene Turbo S E-Hybrid, koji do kupaca stići nešto kasnije

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Honda i Nissan se udružuju u alijansu

Honda i Nissan se udružuju u alijansu kako bi zajednički radili na razvoju novih ...

imageimage

GM investira 2.2 milijarde dolara u svoju fabriku u Detroitu

General Motors će uložiti 2.2 milijarde dolara u svoju Hamtramck fabriku u Detroitu General ...

Volkswagen I.D. R Pikes Peak i uživo

Volkswagen je i uživo predstavio svog izazivača za Pikes Peak Još u oktobru prošle ...

U SAD prvi put prodato više pickupova nego putničkih vozila

Prodaja pickup vozila je  u aprilu po prvi put ikad premašila broj prodatih putničkih ...

Opel Corsa stiže 2020. na PSA platformi

Nova Opel Corsa će kasniti sa pojavljivanjem na tržištu. Iako je najavljena za 2019. ...