fbpx

Range Rover, Defender, Discovery postaju robne marke

Range Rover, Defender, Discovery postaju robne marke, odnosno brendovi, kako se kod nas popularnije govori

Range Rover, Defender, Discovery postaju robne marke, odnosno “brendovi” kako se kod nas popularnije govori. O čemu se radi? U okvru Reimagine programa Jaguar Land Rover će investirati 18.6 milijardi dolara u sveobuhvatno ribrediranje i adaptacije proizvodnih pogona, koji vodi u pravcu električne budućnosti, a što je pravac u kojem JLR ide, a koji će doneti velike promene u bliskoj budućnosti.
JLR je objavio nekoliko detalja iz svog Reimagine plana. Tokom procesa reaorganizacije koji već uveliko traja, najpoznatiji modeli Landa Rover postaće zasebne robne marke, koje će raditi pod okriljem JLR. A JLR više neće biti skraćenica od Jaguar Land Rover, nego postaje i formalno ime kompanije. Kompanija JLR biće ”Kuća robnih marki” u kojoj će Defender, Discovery i Range Rover pored Jaguara biti nezavisne marke.
Profesor, Ser Gerry McGovern kreativni direktor JLR-a objašnjava: “ Ključno ra Reimagine strategiju je formiranje “Kuće Marki”, što je prirodna evolucija sa ciljem da apostrofira i uzdgne jedinstvenost i karakter britanskih marki. Naša krajnja ambicija je da izgradimo zaista emocionalno privlačna iskustva za naše klijente koja će, vremenom, izgraditi dugoročnu visoku vrednost za naše brendove i dugoročnu održivost za JLR kao kompaniju”.
Cilj JLR-a ne da postane električna marka broj jedan do 2030. godine, a da bi to postigao JLR je objavio da će naredna generacija električnih SUV-a (ELR) biti na potpuno novoj električnoj platformi, a na kojoj će debitovati novi, električni Range Rover već 2025. godine. Tri nova električna Jaguara su najavljena, a prvi će biti GT limuzina sa četvoro vrata visokih performansi, koja će takođe biti predstavljena 2025. godine. Ipak, JLR neće preko noći postati električna marka. MLA platforma će biti zadržana i korišćena za modele sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem i modele sa hibridnim pogonom.
Reimagine plan podrazumeva i reorganizaciju i rebrendranje proizvodnih pogona. Halewood pogon koji se nalazi u Merseysideu u Engleskoj biće prvi prilagođen za proizvodnju električnih modela na novoj ELR platformi. Pogon za proizvodnju motora u Wolverhamptonu biće pretvoren u Electric Propulsion Manufacturing Center, a legendarni “preseraj” odnosno pogon za proizvodnju panela karoserije u Castle Bromwichu biće proširen i nastaviće da obavlja dosadašnji deo posla za JLR.
Ukupno, JLR će u narednih pet godina investirati 18.6 milijadi dolara. Reimagine program predviđa da kompanija vrati uloženo i postane pozitivna do fiskalne 2025. godine. U 2030. godini, svi JLR modeli biće sa potpuno električnim pogonom.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Kad kažem neću – mislim hoću

Sedmi po veličini kineski proizvođač automobila Great Wall pokazao je interes za kupovinu brenda ...

Nova Dacia Duster i kao sedmosed

Nova Dacia Duster se polako priprema za svoje novo izdanje, a sledeće godine stiže ...

Da li je ovaj Audi RS7 najbrži blindirani automobil na svetu?

Blindirani automobili imaju jedan posao: da zaštite svoje putnike. Diskutabilno, sledeći najbitniji zadatak je ...

Vozač Lamborghinija iz UAE očitao bukvicu policajcu Oregona

Ono što trebalo da bude rutinska saobraćajna provera pretvorilo se u viralni video za ...

Nissan vraća svoj legendarni RB26DETT motor u proizvodnju

Nissanov šestocilindarski twin-turbo motor, pod oznakom RB26DETT, dostigao je legendarni status, a uskoro se ...

Formula 1 – Aston Martin neće biti spreman za Barcelonu?

Formula 1 je u velikom finalu za početak sezone 2022. sa potpuno novim bolidima, ...