fbpx

MotoGP – Pol Espargaro konačno govori

MotoGP – Pol Espargaro konačno govori nakon teških povreda koje je doživeo na trci u Portimau

Foto: Gasgas Assetbank / Rob Gray (Polarity Photo)

MotoGP – Pol Espargaro konačno govori nakon teških povreda koje je doživeo u Portimau. Povređeni vozač tima GasGas je na društvenim mrežama poslao poruku koja je sigurno obradovala sve ljubitelje motociklizma.
Pre više od pet nedelja Espargaro je na stazi u Portimau doživeo težak pad i udario u zaštitnu ogradu koja na tom delu nije imala vazdušne jastuke. Pored dvostrukog preloma vilice, Espargaro je doživeo i prelome rebara, kičme i povredu uha, ali oporavak ide u dobrom pravcu.

Foto: Gasgas Assetbank/ Rob Gray (Polarity Photo)

Pol Esparago kaže: „Pozdrav svima! Konačno sam se vratio na društvene mreže. Prošli su mesec i jedna nedelja od pada i malo mogu da govorim, zbog toga što sam imao prelom vilice na dva mesta. Vilica mi je četiri nedelje bila potpuno zatvorena, nisam mogao da jedem i izgubio sam mnogo na telesnoj težini, ali konačno mogu da se nasmejem i normalno da govorim pa konačno snimam ovu poruku. Imao sam i povredu uha koja je morala biti operisana, a imao sam i ukupno osam preloma u svom telu – dva u rebrima, jedan u vratnom delu kičme i tri u leđnom delu kičme, za koje mislim da će duže trebati da zarastu i koje lekari još uvek malo dublje prate. Jedan prelom je bolje, ali ja sam izgubio skoro pola svoje težine. Znate šta se događa kada se igra sa ovakvim povredama, sa povredama kičme ovakvog tipa mora se biti pažljiv zato što super lako može doći do povrede kičmene moždine. Sarađujemo sa lekarima na mom što bržem povratku, ali pre svega moram da povratim zdravlje iako ja prvi želim da što pre skočm na motocikl. Naročito posle rezultatu u Herezu, fabrika uveliko radi, a motocikl je trenutno raketa i jedva čekam povratak.

https://www.instagram.com/reel/CrxstP4oMho/?utm_source=ig_web_copy_link

Želim da vam se svima zahvalim na porukama podrške koje ste mi vremenom poslali, zato što je za mene važno da ostanem motivisan i da se radujem što bržem povratku na motocikl. Hvala mom timu i svim ljudima koji su uz mene kada se trkam, zbog toga što su mi skoro svaki dan slali poruke i sve su to divni ljudi iz timova KTM i GasGas. Najiskrenije, ne znam kada ću se vratiti na motocikl. Obaveštavaću vas malo češće nego proteklih mesec i po dana, i naravno, hvala vam svima na porukama, volim vas sve mnogo“.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Test – KTM 790 Duke

Test – KTM 790 Duke je test povratnika u klasu „poluteških“ nejkida, a koji ...

Zarku pol pozicija u Asenu

U komplikovanim promenjivim vremenskim uslovima najbolje se snašao sjajni Johan Zarko koji je uspeo ...

Espargaro u Hondi – Crutchlow bez sedišta

Odavno se pričalo, a tek sada je zvanično potvrđeno – Pol Espargro je iz ...

Rossi – bolje se povući ako nema rezultata

Valentino Rossi je ponovio svoj stav da neće produžiti ugovor sa Yamahom ako na ...

Honda CRF450L – sa staze na ulicu

Honda je predstavila civilnu i leganu za ulicu, verziju svog uspešnog kros motocikla CRF450R ...

Ako nije luda, Yamaha mora da zadrži Quartarara, kaže Rossi

Valentino Rossi kaže da, ako nije luda, Yamaha mora zadržati Quartarara, kako zna i ...