fbpx

MotoGP – Pol Espargaro konačno govori

MotoGP – Pol Espargaro konačno govori nakon teških povreda koje je doživeo na trci u Portimau

Foto: Gasgas Assetbank / Rob Gray (Polarity Photo)

MotoGP – Pol Espargaro konačno govori nakon teških povreda koje je doživeo u Portimau. Povređeni vozač tima GasGas je na društvenim mrežama poslao poruku koja je sigurno obradovala sve ljubitelje motociklizma.
Pre više od pet nedelja Espargaro je na stazi u Portimau doživeo težak pad i udario u zaštitnu ogradu koja na tom delu nije imala vazdušne jastuke. Pored dvostrukog preloma vilice, Espargaro je doživeo i prelome rebara, kičme i povredu uha, ali oporavak ide u dobrom pravcu.

Foto: Gasgas Assetbank/ Rob Gray (Polarity Photo)

Pol Esparago kaže: „Pozdrav svima! Konačno sam se vratio na društvene mreže. Prošli su mesec i jedna nedelja od pada i malo mogu da govorim, zbog toga što sam imao prelom vilice na dva mesta. Vilica mi je četiri nedelje bila potpuno zatvorena, nisam mogao da jedem i izgubio sam mnogo na telesnoj težini, ali konačno mogu da se nasmejem i normalno da govorim pa konačno snimam ovu poruku. Imao sam i povredu uha koja je morala biti operisana, a imao sam i ukupno osam preloma u svom telu – dva u rebrima, jedan u vratnom delu kičme i tri u leđnom delu kičme, za koje mislim da će duže trebati da zarastu i koje lekari još uvek malo dublje prate. Jedan prelom je bolje, ali ja sam izgubio skoro pola svoje težine. Znate šta se događa kada se igra sa ovakvim povredama, sa povredama kičme ovakvog tipa mora se biti pažljiv zato što super lako može doći do povrede kičmene moždine. Sarađujemo sa lekarima na mom što bržem povratku, ali pre svega moram da povratim zdravlje iako ja prvi želim da što pre skočm na motocikl. Naročito posle rezultatu u Herezu, fabrika uveliko radi, a motocikl je trenutno raketa i jedva čekam povratak.

https://www.instagram.com/reel/CrxstP4oMho/?utm_source=ig_web_copy_link

Želim da vam se svima zahvalim na porukama podrške koje ste mi vremenom poslali, zato što je za mene važno da ostanem motivisan i da se radujem što bržem povratku na motocikl. Hvala mom timu i svim ljudima koji su uz mene kada se trkam, zbog toga što su mi skoro svaki dan slali poruke i sve su to divni ljudi iz timova KTM i GasGas. Najiskrenije, ne znam kada ću se vratiti na motocikl. Obaveštavaću vas malo češće nego proteklih mesec i po dana, i naravno, hvala vam svima na porukama, volim vas sve mnogo“.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Triumph novi dobavljač motora za Moto 2 šampionat

Po ustaljenoj praksi trka u Mugellu je značajna i po dogovorima i ugovorima koji ...

MotoGP – Jorge Martinu prva Pol pozicija sezone

MotoGP sezona 2022. otvorena je prvom kvalifikacijama na stazi Lusail u Kataru, koje su ...

Dovoziosova odluka za 2021. bi mogla da iznenadi

Moto GP tim Ducati je otpustio jednog, doveo drugog vozača, ali se još nije ...

Marquez na Jerezu, ali nije izlazio na stazu

MotoGP timovi započeli su drugi trkački vikend na istoj stazi, a sva tri povređena ...

WorldSBK – Razgatlıoğlu na Yamahi šampiona sveta

Toprak Razgatlıoğlu je na Yamahi R1 prekinuo šestogodišnju dominaciju Jonathana Rea na Kawasakiju Nakon ...

MotoGP – Aleix Espargaro neće da potpiše za Apriliju

MotoGP šampionat sveta u motociklizmu ima i zabavnu stranu u kojoj Aleix Espargaro neće ...