fbpx

Aston Martin se ozbiljno širi i doživljava globalnu renesansu nakon dosta godina diskutabilnih uspeha i poslovanja

Foto: Aston Martin Media

Aston Martin se ozbiljno širi i doživljava globalnu renesansu nakon dosta godina diskutabilnih uspeha i poslovanja. Pored činjenice da je od početka sezone Formule 1 u pet trka uspeo da stigne do čak četiri podijuma i zauzima ubedljivo drugo mesto u generalnom plasmanu timova, marka Aston Martin raste u svom osnovnom delu – proizvodnji automobila.

Foto: Aston MArtin Media Portal

Uporedo sa rezultatima koje ostvaruje Fernando Alonso na stazama Formule 1, a samim tim i privlači pažnju medija i publike, Aston Martin je iskorstio idealnu priliku i najavio čak osam novih modela. U naredne dve godine stiže osam sportskih Aston Martina sa motorom napred, zvanična je poruka marke.
Prvi na spisku je naslednik modela Aston Martin DB11, koji bi se u skladu sa tradicijom trebao zvati DB12. Nakon toga uslediće ofanziva novih modela za koje predsednik Aston Martina Lawrence Stroll kaže da će isporučiti nove tehnologije, integrisati performanse iz Formule 1 i pružiti premijum luksuz.

Foto: Aston Martin Media

Nakon naslednika DB11 uslediće naslednik modela Aston Martin Vantage i DBS, dok će ostali noviteti u osnovi biti varijacije pomenuta tri modela. Mada, Stroll je najavio da će nova ponuda Aston Martina imati i potpuno novih potpuno nezavisnih modela. “Stvorili smo novi segment iznad dosadašnjeg uobičajenog GT segmenta – stvarno visok nvo luksuza i visok nivo performansi. Nešto novo”, kaže Stroll.
Pored pomenutih osam novih sportskih modela, Aston Martin nastavlja sa svojim planom da predstavi i svoj prvi električni automobil. Planiran je za 2025. godinu, a Stroll kaže da je kompanija angažovala nekoliko stotina stručnjaka kako bi ojačala sopstven razvoj, i dodaje da će električni model po svemu biti pravi Aston Martin samo sa elektro pogonom.
Pored toga, marka će nastaviti da razvija i modele sa motorom u sredni i koja će implementirati iskustva i “know-how” iz Formule 1. Pored modela Vallhala i carstvu Valkyrie moguć je još jedan super-sportski model
A što se generalno tiče marke Aston Martin, kompanija nastavlja sa širenjem kao globalna luksuzna marka i partnerstvu sa dizajnerima koji rade na jedinstvenim i ograničenim serijama ručnih satova i na očuvanju nasleđa proizvodeći delove za svoje klasične automobile.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Renault predstavio novi SM3 Z.E.

Renault-Samsung je otkrio novi električni model pod nazivom SM3 Z.E., na sajmu automobila u ...

Toyota predstavila Proace City namenjen i Evropi

Proace City će biti najmanje komercijalno vozilo iz Toyote, a proizvodiće se u saradnji ...

Ford Fiesta ide u (prevremenu) penziju

Ford Fiesta, decenijama jedan od najprodavanijih modela u B segmentu ide u prevremenu penziju ...

Novi Audi A7 tajno oružje

Audi A7 koji je u Detroitu upravo prikazan u svojoj drugoj generaciji, zvaničnici fabrike ...

BMW seli proizvodnju u Austriju i Englesku

Neki od BMW modela umesto “Made in Germany” dobiće drugačije etikete, obzirom da se ...

Formula 1 – počelo je veliko spremanje u timu Alpine

Formula 1 – počelo je veliko spremanje u timu Alpine po odlasku Laurenta Rossija, ...