fbpx

U Srbiji predstavljen Geely Atlas Pro

U Srbiji je predstavljen Geely Atlas Pro, potpuno novi model ali i potpuno nova marka na našem tržištu

U Srbiji je, u prijatnom ambjentu vinarije Deurić na Fruškoj Gori, predstavljen Geely Atlas Pro, potpuno novi model ali i potpuno nova marka na našem tržištu. Marku Geely premijerno smo upoznali u martu mesecu na salonu automobila u Beogradu, a sada se proces uvođenja novog modela u prodaju polako zakotrljava. Kineska marka Geely možed nekima zvuči potpuno nova i nepoznata, međutim, daleko od toga da je nepoznata, a pogotovo ne mala. Naime, za sve manje upućene u autoindustriju, podsećamo da je vlasnik i predsednik ovog giganat Lee Shufu najveći pojedinačni akcionar Daimlera, 100% vlasnik marki Volvo, Lynk&Co i Lotus Cars, a od nedavno jedan od vlasničkih partnera Renaulta. Ovakav CV, ako ništa drugo, najavljuje da Geely ima od čega i sa kojim znanjem i tehnologijom da napravi automobil konkurentnog kvaliteta i cene.
Predstavljeni Geely Atlas Pro je predstavnik C-SUV segmenta koji u Srbiji, ali i zemljama regiona ima više nego upečatljiv udeo na tržištu.
Geely Atlas Pro dug je 4.544 mm, a karoserija je postavljena na međuosovinski razmak od 2.670. Po pitanju dizajna, Geely Atlas Pro svakako pripada modelima za klasičnim, ne preterano atraktivnim ili ekstravagantnim dizajnom. Međutim, relativno velik međuosovinski razmak najavljuje odličan kabinski prostor.
I ne samo da najavljuje. Ponuda prostora u kabini je impresivna, a pogotovo na zadnjoj klupi. U kabini je su digitalna instrument tabla dijagonale od 7“ i infotejment sa ekranom dijagonale od 12.3“. Sedišta presvučena veštačkom kožom, barem na prvi i kratak utisak su odlična, isto kao i pozicija sedenja i njima.
Zanimljivo je da Geely Atlas Pro do kupaca u Srbiji stiže samo u dve pogonske verzije i samo dva paketa opreme, koji su definisani pod nazivima Geely Atlas Pro Luxury i Geely Atlas Pro Flagship.
Uz Atlas Pro Luxury kao pogonski agregat stiže 1.5 litarski trocilindarski turbo benzinac, čiji koreni de kriju u Volvo T3 modelima. Maksimalna snaga je 177 KS, uz 255 Nm maksimalnog obrtnog momenta, koji se do prednjih točkova prenose preko šestostepenog automatskog menjača.
Skuplji Geely Atlas Pro Flagship za pogon ima isti 1.5 litarski benzinac, ali i pomoć hibridnog starter-generator sistema na 48V, uz koji ima maksimalnih 177 KS i veći maksimalni obrtni moment do 300 Nm, koji se preko sedmostepenog DCT menjača isporučuju do svih točkova. I donji postrij ovog modela je zanimljiv.
Prednje oslanjenje je sa MacPherson opružnim nogama, dok je pozadi multilink osovina. Geely Atlas Pro je po pitanju bezbednosnih asistencija tehnološki potpuno u skladu sa vremenom i ukupno ih na spisku ima više od 20!
Kompletne i detaljnije utiske i modelu Geely Atlas Pro tek očekujemo nakon dužeg testa, ali prvi utisci kažu da se već i u slabijoj verziji radi o dobro motorizovanom SUV-u, odlične zvučne izulacije i nešto mekšeg trima ogibljenja koje u krivinama dozvoljava malo više naginjanja, ali donosi i visok nivo udobnosti. Šta više, iako ćemo sačekati da se ovako dobri utisci ponove i potvrde, dodajemo da Geely Atlas Pro na tržšte srbije stiže sa vrlo atraktivnim cenama. Geely Atlas Pro Luxury košta 29.990 evra, odnosno po trenutnim promotivnim cenama 2.000 evra manje, dok i snažniji i još bolje
opremljeni Geely Atlas Pro Flagship ima još uvek atraktivnu cenu od 32.900, odnosno, trenutno 30.990.

 

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Mercedes EQA – konkurent Tesli Model 3

Mercedes je objavio video koncept verzije EQA, modela koji bi trebao konkurisati Tesli Model ...

Tinejdžeri pokušali da ukradu automobil, manuelni menjač ih sprečio

Jednu ženu iz grada Nešvil u Tenesiju su spasle tri pedale i malo “drugačija” ...

Novi BMW Serije 5 stigao u Srbiju

Nakon nedavno održane svetske premijere, novi BMW Serije 5 stigao je i u Srbiju ...

Tesla pokrenuo odsek za osiguranje vozila

Ne dešava se retko da Tesla odluta od svog glavnog automobilskog biznisa, pa najnovija ...

Pojavio se drugi trejler filma Ford protiv Ferrarija

Ako je suditi po trejleru filma Ford v Ferrari, stiže nam zanimljivo ostvarenje sa ...

Nissan Qashqai dobio novi 1.3 litarski benzinac

Nissan je svoj odlično prodavani Qashqai opremio novim 1.3 litarskim turbo benzincem umesto dosadašnjih ...