fbpx

Renault Rafale će biti Coupe SUV i zvanično će biti predstavljen 18. juna na Paris Air Show na aerodromu Le Bourget

Renault Rafale će biti Coupe SUV i zvanično će biti predstavljen 18. juna na Paris Air Show na aerodromu Le Bourget. Ako krenemo iz početka, Renault Rafale biće veći „brat“ modela Renault Conquest, smešten u D-Coupe SUV segment. Iako se neko vreme spekulisalo da će novi model oživeti ime Avantime, svojevremeno korišćeno za avangardni monovolumen sa dvoje velikih vrata, francuski proizvođač je zvanično objavio da će nositi ime po vetru prepoznatljivom po svojim snažnim udarima, ali i po dva aviona. Prvi avion Rafale datira iz 1934. godine, kada je Renault kupio fabriku aviona Caudron, a novoformirana kompanija Caudron-Renault preimenovala trkački avion C460 u Rafale. Pored toga i danas aktivni i moćni lovac koji nosi ime Rafale proizvodi Dassault, a Renault je među svoje oznake Rafale vratio u ponudu kroz ime boja. Renault Megane E-Tech može se kupiti u Rafale sivoj boji.
Za sada Renault ne otkriva detalje o modelu Rafale. Logika kaže da će biti postavljen na CMF-CD platformu koju koristi i novi Espace, a pogon će bti isključivo hibridni i neće bti dizela. Ako pogoni u potpunosti budu deljeni između Espacea u Rafalea, to znači da će motor biti hibrid koji čini novi, dugohodni 1.2 trocilindraš sa 140 KS, kojem pomoć pruža glavni elektromotor od 70 KS (50 kW) i još jedan pomoćni višenamenski starter – generator motor od 25 KS. U kombinaciji, pogonska grupa ima 200 KS i pokreće novi SUV Renault Austral.
Prema za sada oskudnim informacijama, Rafale će segmentno i cenovno biti pozicioniran iznad modela Conquest (Arkana), a u skladu sa aeronautčkim imenom, svetska premijera Renaulta Rafale zakazana je za 18. jun i to u spekltakularnom okruženju Paris Air Show na aerodromu Le Bourget.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Nissan je u naprednim pregovorima o ulaganju u Fisker

Nissan je u naprednim pregovorima o ulaganju u proizvođača električnih vozila Fiskerčime bi došao ...

Honda Sports EV – kupe koji se može poželeti

Honda je otkrila Sports EV koncept na salonu automobila u Tokiju. Sports EV koncept ...

Zvuk Lamborghini Revuelta V12 na ploči

Zvuk Lamborghini Revuelta V12 na ploči i to nije sve što če obradovati ljubitelje ...

Renault prikazao enterijer novog Clia

Tajni je sve manje, od toga da u Ženevu stiže novi Renault Clio, pa ...

Tim McLaren pobedio u Kanadi – ali u…

Srebrne strele ponovo bez većih probema do prva dva mesta. Mada uz dosta sreće ...

Predstavljena Škoda Enyaq Coupe iV

Nakon uspešnog lansiranja modela ENYAQ iV, ŠKODA sada u ponudu dodaje elegantan kupe, a ...