fbpx

Land Rover Range Rover SV dobio moćan pogon

Land Rover Range Rover SV za 2024. godinu dobija moćan pogon i poseban Bespoke servis za pomoć u personalizaciji vozila

Land Rover Range Rover SV za 2024. godinu dobija moćan pogon – 606-HP Hybrid V8, kao i PHEV 550e. Iako aktuelni Range Rover još ni izbliza nije ostario, na njegovim unapređenjima se uveliko radi. Land Rover je za modelnu 2024. godinu pripremio Range Rover SV u kojem pod papučicom gasa vozač može mati i preko 600 KS.
Tačnije, Range Rover je za svoj 4.4 twinturbo dobio i blagi hibrid, a moćnih 606 KS i 750 Nm će biti rezervisani samo za Range Rover SV. Za kupce kojima je V8 previše, u ponudi je redni šestocilindraš koji uz PHEV sistem stiže do velikih 542 KS u modelu Range Rover PHEV 550e. Ova verzija do 100 km/h ubrzava za samo 5 sekundi, ali se i može voziti samo na struju do 70 kilometara, doduše uz uslov da imate laganu nogu na gasu. Zanimljivo je da proizvođač nije objavo brojke performansi za snažniji Range Rover SV.
Novine u Range Roveru za 2024. se zaustavljaju samo na pogonskim sistemima. Počinje ugradnja najnovije generacije Pivi Pro infotejmenta koji koristi ekran osetljiv na dodir dijagonale od čak 13.1. U Range Rover se sada ugrađuje i Dynamic Response Pro sistem koji je debitovao u modelu Range Rover Sport, a zadužen je za kontrolu poprečnih nagiba vozila u krivinama.
Ukoliko se nko upusti u vanterensku vožnju svojim skupocenim Range Roverom, na raspolaganju će imati i adaptivni off-road tempomat, koji je deo Terrain Response 2 sistema. Četiri moda vožnje koja su vozaču na raspolaganju automatski prilagođavaju brzinu velikog SUV-a u različitim situacijama, a vozaču preostaje samo da upravlja vozilom i izbegava prepreke.
Pored navedenih novina na samom Range Roveru, Land Rover je lansirao i SV Bespoke servis koji je namenjen kupcima koji žele posebne personalizacije eksterijera i enterijera vozila koje kupuje, a koje su zaista gotovo beskonačne.
SV Bespoke servis će ponuditi čak 391 boju materijala i 230 boja karoserije, i kompletnom rasponu od sjajnog do mat. Posebna je ponuda materijala i boja za poklopac motora i zadnja vrata koja se proteže od metala pa sve do zlata! Ako kupcu ni to nije dovoljno, Land Rover podseća da prema uzorku kupca, može isporučiti koju god poželi boju.
SV Bespoke experience je proces u sedam koraka, koji kupca vodi kroz sve detalje, od ponude furnira, materijala, tema dezena, personalizacije mnogo toga. Doduše, nije moguć uz sve pakete opreme Range Rovera. Trenutno, Bespoke servis je na raspolganju samo za SV i Autobiography pakete opreme.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Prvi električni VW zove se ID.3 i može se rezervisati

Volkswagen je objavio zvanično ime i cene, a počeo da prima i narudžbine za ...

Mercedes EQG dobija novu hemiju u baterijama

Mercedes EQG, električni pandan legendarne G Klase debitovaće 2024. godine sa novom tehnologijom baterijama ...

Jaguar Land Rover traži zamenu za Bollorea

Jaguar Land Rover traži zamenu za Thierrya Bollorea, CEO-a protiv kojega su se zaverile ...

Novi Peugeot 2008 stiže znatno veći od prethodnika

Nova generacija Peugeota 2008 stiže povećana, ali i u verziji sa elektičnim pogonom Peugeot ...

Audi RS3 Sedan novi vladar Nürburgring Nordschleifea

Audi se ne bavi rekordima na Nürburgring Nordschleife, ali to ne znači da ne ...