fbpx

Audi Q6 e-tron se polako razotkriva javnosti

Audi Q6 e-tron se polako razotkriva javnosti iako je to model o kojem se govori već dve godine unazad

Audi Q6 e-tron se polako razotkriva javnosti iako je to model o kojem se govori već dve godine unazad. Zvanične fotografije Q6 e-tron koje je Audi stavio medijima i javnosti na raspolaganje najava su da serijska verzija uskoro stiže, ali i definitivno razotkrivanje šta će kupcima stići pod oznakom Q6 e-tron.
U osnovi, preteranog iznenađenja po pitanju forme 4.7 metara duge karoserije Audija Q6 e-tron nema. Stiže monovolumenski kupe SUV, čija karoserija je aerodimaički maksimalno optimalizovana kako bi stvarala što manje otpore vazduha. Iako je još uvek dobrim delom kamufliran Audi Q6 e-tron dobiće neke do dada nekorišćene stilske i tehnološke detalje, kao što su sužene prednje svetlosne grupe i zatvoreni gril “hladnjaka”.
Na zadnjem delu vozila su svetlosne grupe u OLED tehnologiji sa prilagodljivim potpisom, što je tehnologija na kojoj se poslednjih godina dosta radi i često pominje.
Iako još uvek pod folijama koje skrivaju detalje, vide se dosta agresivno dizajnirani odbojnici, ali i nova generacija napalataka koja je takođe dizajnom podređena aerodinamici. Gotovo je sugurno da će Audi Q6 e-tron uporedo lansirati u dve karoserijske verzije, od koje će kupe verzija najverovatnije dobiti i dodatnu Sportback oznaku.
Audi Q6 e-tron je po pitanju donjeg postroja značajan model – koristiće potpuno novu PPE (Premium Platform Electric) platformu, koju je Audi razvio u saradnji sa Porsceheom. Radni napon sistema je 800 volti, a time može da prihvati brze DC punjače do čak 270 kW. Iako be baterija velika, kapaciteta od 100 kWh, od 10 do 80% puniće se za manje od 30 minuta, odnono za 10 minuta punjenja Audi Q6 e-tron će dobivati novih 250 kilometara autonomije.
Audi Q6 e-tron ima pogon od dva elektromotora sa ukupno oko 380 KS (proizvođač još nije objavio definitivan podatak o snazi pogona), a najavljena autonomija je oko 600 kilometara. Snažnija SQ6 e-tron verzija imaće 490 KS, a u Power modu čak 510 KS, pa bi do 100 km/h trebala stizati za 4.5 sekundi. Detalje enterijera svog novog SUV-a Audi za sada još uvek ne otkriva.
Audi Q6 e-tron bi u salone trebao stići do kraja 2023. godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Mercedes kupio 20% Aston Martina

Ulazak Lawrencea Strolla u Aston Martin dobija sve veći uticaj, a britanska kompanija se ...

Kraj i za Grand Tour?

Kraj i za Grand Tour? Za 2024. godinu spreman je serijal emisija iz Zimbabvea, ...

Škoda Octavia na Slanom jezeru u Bonnevilleu!?

Koliko god zvučalo nemoguće, dogodilo se – Škoda Octavia je pojurila za brzinskim rekordom ...

Ferrari za kraj sezone predstavljanja

I Ferrari je predstavio svoj bolid koji više nije sjajan nego mat, ali i ...

Formula 1 – Fernando Alonso bi u Mercedes

Formula 1 – Fernando Alonso bi u Mercedes, a bura spekulacija se nastavlja bacajući ...

Lidar i “big data” bi mogli da unaprede odleđivanje puteva

Buduća vozila za odleđivanje puteva bi se mogla oslanjati na lidar i podatke u ...