fbpx

Nissan Skyline Nismo ima 420 KS, ali ga nećemo videti

Nissan Skyline Nismo ima 420 KS, ali biće proizveden u samo 1.000 primeraka i ponuđen samo u Japanu

Nissan Skyline Nismo ima 420 KS, ali… Na žalost ljubitelja Nismo sportskih vatrenih verzija Nissana, biće proizveden u samo 1.000 primeraka, od čega samo 100 u vrhunskom Skyline Nismo Limited paketu opreme, koji je pripremljen u čast originalnog S54A-1 Skyline GT iz 1964. godine. Na sve to dolazi i informacija da će biti ponuđen isključivo kupcima u Japanu.
Ipak, cenimo da Nissan Skyline Nismo zaslužuje i malo naše pažnje, danas kada je zvanično doživeo premijeru u Zemlji izlazećeg sunca. Kao što se može pretpostaviti čim je Nismo verzija Nissana u pitanju, motor je prošao kroz poseban tretman, a i karoserija je dobila Nismo svojstvene modifikacije, isto kao i donji postroj. Nissan tvrdi da je ogibljenje posebno trimovano kako bi se redukovalo porečno naginjanje u krvinama.
Za naplatke od 19” je zadužen provereni dobavljač Enkei, koji je za Nissan Skyline Nismo pripremio laganije i čvršće točkove od standardnih za Skyline. Pored toga, na zadnjoj osovini su širi pneumatici od standardnih. Kočioni sistem ima kvalitetnije kočione pločice, a ABS je podešen tako da skraćuje zaustavni put.
Motor je 3.0 V6 sa dva tubokompresora sličan agregatu koji je ugrađen i u Nissan Z Nismo o kojem smo nedavno pitali. Ima 420 KS i maksimalni obrtni moment povećan na 550 Nm. Elektonika zadužena za modove vožnje podešena je tako da u Sport i Sport+ izvuče maksimum iz onoga što pogon i donji postroj mogu, uključujući i mapiranje sedmostepenog automatskog menjača.
Na karoseriji su izmene slične doradam koje su uražene na nodelu Nissan Z Nismo, što znači da je Slyline Nismo dobio drugačiji gril hladnjka, drugačija svetla i još mnogo, manji više ukrasnih, detalaj i oznaka Nismo na celom vozilu.
Isto važi i za eneterijer u kojem su Recaro duboka sportska sedišta sa Nismo vezom, a u Nismo imidž “obojeni” su i digitalna instrument tabla i centralna konzola.
Prodaja praktično počinje odmah, iako se planiranih 100 komada u Skyline Nismo Limited paketu neće pojaviti pre 2024. godine. U dalekom Japanu Nissan Skyline Nismo košta 7,880,400 yena, što zvuči mnogo, ali i nije tako strašno kada se konvertuje u američki dolar, pa cena ispada, spram snage i ekskluzivnosti, razumnih 55.000 USD.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Geely na sajmu u Beogradu – Ekskluzivne ponude i evropska premijera

Geely na sajmu u Beogradu: Ekskluzivne ponude i evropska premijera modela Geely Coolray Geely ...

Stiže švedski konkurent Tesli Modelu 3: Polestar 2

Tesla Model 3 će dobiti direktnog rivala od strane Volvovog novoformiranog električnog brenda Polestar ...

Mercedes nam nešto poručuje sa Aesthetics Progressive Luxury

Mercedes će na Pebble Beach Concours D’Elegance predstaviti koncept podugačkog imena koje više skriva ...

Hyundai Connected Mobility – vožnja budućnosti

Hyundai Connected Mobility – vožnja je budućnosti i zadatak novog odeljenja Hyundai Motor Europe ...

Novi Citroen Berlingo sa pet i sedam sedišta

Citroen je objavio detalje o novom Berlingu koji će debitovati na salonu u Ženevi ...

Hoće li Tesla Cybertuck uopšte moći u proizvodnju

Nije ni počela proizvodnja Tesla Cybertrucka, a već su počela pitanja da li će ...