fbpx

Porsche 911 slavi 60 godina i uz prikladne patike

Porsche 911 slavi 60 godina i uz prikladne i retro dizajnirane patike koje će biti proizvedene u vrlo ograničenoj količini

Foto: Porsche

Porsche 911 slavi 60 godina i uz prikladne i retro dizajnirane patike koje će biti proizvedene u vrlo ograničenoj količini. Ovaj zanimljivi aksesoar nastao je kao plod saradnje Porsche Lifestyle Group i poznatog proizvođača sportske opreme, marke Puma.

Foto: Porsche

Jednostavno nazvane Retro patike inspirisane su klasičnom niskom siluetom modela Porsche 911 S 2.5 iz 1972. godine. Izrađene su od slojeva antilop kože, a od meke kože izrađena je i unutrašnjost patika, uz jezik sa crvenim štepovima. Obzirom da se radi o dva modela „rođendanskih“ Porsche 911 patika, za jedan model odabrana je plava boja koja je drivat istorijske boje koja je korišćena na originalnom modelu Porsche 911 S 2.5, a tu je i broj 56, koji obeležava korišćen startni broj jednog od istorijskih modela u trkama.

Foto: Porsche

Za drugi Heritage, moderniji model, koji praktično ide uz specijalnu Porsche 911 S/T seriju plava boja patika upravo je derivat boje ove posebne serije aktuelnog Porschea 911, kojom se obeležava jubilej, a broj 63 označava 1963. godinu u kojoj je Porsche 911 doživeo svoju premijeru. Profil patika ješto je moderniji i agresivniji u odnosu na retro verziju.
Izvezeni amblem na jeziku patika replika je bedža koji se nalazi na modelu Porsche 911 S/T, a u čast je 60-og rođendana. Za jedan model patika ovaj bedž je izvezen u kombinaciji crne i bele boje, dok je za drugi kolorna šema. Na kraju, tu su i kožni privezak sa pripadajućim bedžem, a i dva kompleta pertli u crvenoj i crnoj boji kojim vlasnim dodatno može da personalizuje svoje pateike ili bira pertle spram garderobe.
Specijalna serija patika kojima se obeležava 60 godina modela Porsche 911 biće predstavljena 5. septembra na specijalnom događaju koji će poslužiti i za poručivanje, odnosno predprodaju. A zaista mali broj poštovaoca marke Porsche će imati priliku da ima ovakve patike. Naime, biće proizvedeno samo 1.972 para Retro modela, i 1963 para Heritage modela patika, a svaki par biće posebno numerisan.
Podsećanja radi, Porsche 911 S/T je olakšana verzija sa delovima i komponentama proizetim iz GT3 RS i GT3 Touring modela. Za razliku od cene 911 S/T koja je 270.000 evra, Porsche nije saopšito cene specijalne edicije patika kojima obeležava rođendan, ali biće saopštene 5. septembra na Porsche pop-up storeu na IAA Mobility u Minhenu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Vraća se nekadašnja Isetta, ali kao električno vozilo Microlino

Švajcarka marka koja je stvorila sklopive trotinete kreće u proizvodnju Microlina električnog dvoseda veoma ...

Električni Rolls Royce Spectre polira formu

Električni Rolls Royce Spectre završio je zimske testove na polarnom krugu u ekstremnim uslovima ...

Automatski menjač za Opel Crossland X

Opel Crossland X stiže sa šestostepenim automatskim menjačem za najsnažniji benzinski motor Opel Crossland ...

SandRacer 500 GT- cena je prava sitnica

Ako imate viška novca i želje za adrenalinom, a ne želite da vozite ništa ...

Da li Toyota gasi Land Cruiser?

Postojeća Toyota Land Cruiser je već u godinama, a naslednika nema ni na horizontu ...

Renault Kadjar dCi 150 4WD – udobno na put

Kada neko želi da ga omalovaži, nazove ga podignuti Megane, ali, u praksi Renault ...