fbpx

Otkriven je enterijer Škode Kodiaq i Superb

Otkriven je enterijer Škode Kodiaq i Superb pred svetsku premijeru koja će uslediti uskoro

Škoda Kodiaq

Otkriven je enterijer Škode Kodiaq i Superb pred svetsku premijeru koja će uslediti uskoro. Uoči svetske premijere novih generacija modela Kodiaq i Superb, Škoda otkriva njihov potpuno redizajnirani enterijer, koji sadrži digitalni kokpit, head-up ekran i 12,9-inčni samostojeći ekran infotainmenta. Ručica DSG menjača premeštena je na stub volana, dajući sada putnicima više prostora, dok prostrana centralna konzola nudi više prostora za odlaganje. Poboljšavajući rad na vozilu, prilagodljivi Škoda Smart Dials omogućava jednostavno upravljanje. Svaki okretni dugmić omogućava intuitivan pristup raznim funkcijama vozila, a digitalni ekran osigurava brz, sveobuhvatan pregled u bilo kom trenutku. U kretanju prema većoj održivosti, Škoda sada koristi presvlake izrađene od 100% recikliranog poliestera i za novi Kodiaq i za Superb.

Škoda Kodiaq

Nove karakteristike za još veću udobnost
Škoda je redizajnirala unutrašnjost oba modela, uključujući poboljšanja na volanu, instrument tabli i ukrasnim oblogama. Po prvi put u Škodi: ručica menjača premeštena je na stub volana u oba modela i tako je postala posebno pristupačna. Kao rezultat toga, centralna konzola ima uredan, jasno strukturiran raspored, ostavljajući dodatni prostor za putnike. Druge novine u modelima Kodiaq i Superb uključuju head-up ekran koji dopunjuje virtuelni kokpit od 10,25 inča i samostojeći centralni infotainment ekran koji je veći nego ikad, dijagonala meri 12,9 inča. Takođe debituju u oba modela Škoda Smart Dials. To su inovativni rotirajući dugmići koji pametno integrišu dodirne i digitalne komponente za intuitivnije iskustvo.

Škoda Superb

Škoda Smart Dials: dugmići sa digitalnim ekranima
Uvođenjem Škoda Smart Dials, češki proizvođač automobila dokazanu kombinaciju dodirnih i digitalnih komandi u svojim vozilima podiže na viši nivo. Ovaj potpuno novi pristup sastoji se od tri rotirajuća dugmića ispod infotainment ekrana, svaki s 32-milimetarskim digitalnim ekranom. Oni omogućuju brz pristup brojnim funkcijama vozila zavisno od nivoa opreme. Dva spoljašnja pametna točkića za vozača i suvozača kontrolišu unutrašnju temperaturu, grejanje i ventilaciju sedišta, prikazujući trenutno aktivnu funkciju. Središnji Smart Dial kontroliše do četiri različite funkcije, kao što su glasnoća infotainmenta, brzina ventilatora, smer vazduha, pametni klima uređaj, načini vožnje i zumiranje karte. Središnji Smart Dial konfiguriše se putem menija infotainment sistema, a pritiskom na dugme prebacuje se između funkcija.
Prošireni raspon Simply Clever karakteristika
Potraga za poboljšanom udobnošću u vozilu ogleda se kroz nove dodatke, uključujući Phone Box s mogućnostima brzog induktivnog punjenja pametnog telefona do 15 W – a u modelu Kodiaq je to moguće za čak dva telefona – uparen s aktivnom funkcijom hlađenja. Uz to, putnici imaju koristi od do četiri USB-C priključka s izlaznom snagom od 45 W, kao i praktičnim 15 W USB-C priključkom na retrovizoru. Ne treba zanemariti, novi Kodiaq dostupan je s ergo sedištima zajedno s funkcijom pneumatske masaže. Putnici na zadnjim sedištima takođe će ceniti novu pregradu za odlaganje u centralnom tunelu. U modelu Superb, redizajnirani upravljač, instrument tabla i ukrasni elementi besprekorno se stapaju s poboljšanim dodatnim masažnim sedištima. Ona sada uključuju deset pneumatski kontrolisanih masažnih jastuka i opsežan izbor programa, s lumbalnom potporom podesivom u četiri smera. Usklađeno s Kodiaq-om, svim funkcijama grejanja za sedišta, volan, vetrobransko staklo i zadnje staklo može se praktično upravljati putem dugmića za grejanje koje se može konfigurisati u meniju kontrole klime.

Škoda Superb

Održivi materijali za tekstil i dve popularne Simply Clever karakteristike
Škoda demonstrira svoju predanost održivosti korišćenjem ekološki prihvatljivih materijala za sav tekstil u unutrašnjosti, kao i za dve ključne Simply Clever karakteristike: kišobran u vratima vozača i strugač za led. Tradicionalne linije opreme zamenjene su konceptom Design Selections: u modelu Kodiaq, kupci se mogu odlučiti za Loft, Lounge ili ecoSuite u crnoj ili boji konjaka, s tekstilom izrađenim od 100% recikliranog poliestera. Koža u ecoSuite Design Selection koristi ekološki prihvatljiv proces štavljenja koji koristi ostatke obrade zrna kafe. Za četvrtu generaciju modela Superb, Essence nivo opreme uključuje Design Selection Studio, s izborom za Selection nivo opreme koji uključuje Loft i Lounge, kao i Design Selection Suite u crnoj i boji konjaka. Vrhunski L&K model proširuje ponudu s Design Selection L&K Suite u crnoj i boji konjaka, koji se može pohvaliti kožom održivo štavljenom korišćenjem otpadne vode od prerade maslina.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Volkswagen plaća reklamnu kampanju sa Chevroletom

Kao posledicu dizel skandala, Volkswagen plaća reklamnu kampanju za vozila drugih marki Nakon presuda ...

Bolje Ronaldo nego plate – hleba i igara bolje nego standarda u Fiatu

Najavljeni štrajk u fabrici Fiat neslavno je propao. Izgleda da je Italijanima fudbal važniji ...

Honda u Ženevi: hibridna, električna i sportska

Honda će, na sajmu automobila u Ženevi od 8. do 18. marta, predstaviti niz ...

Šefu VW-a, Matiasu Mileru plata od 12 miliona evra

Izvršni direktor Volkswagena, Matias Miler, je prošle godine zaradio 40% više nego 2016., tačnije, ...

Alpine A110 krenuo u proizvodnju

Renault grupa je inaugurisala novu proizvodnu liniju za Alpine A110, u fabrici u Dieppeu. ...

Bliži se finale izbora Automobila godine 2021. u Srbiji

Završeno je prijavljivanje kandidata i bliži se veliko finale izbora za Automobil godine 2021. ...