fbpx

Ford Mustang Mach-E Rally zvanično predstavljen

Ford Mustang Mach-E Rally zvanično je predstavljen sa dva elektromotora i 480 KS uz podignuto oslanjanje

Ford Mustang Mach-E Rally

Ford Mustang Mach-E Rally zvanično je predstavljen sa dva elektromotora i 480 KS uz podignuto oslanjanje. Javnosti je po prvi put ovaj koncept električnog reli crossovera predstavljen letos na Goowood festival of Speed, a sada je publici prikazana serijska verzija.

Ford Mustang Mach-E Rally

Ford Mustang Mach-E Rally u odnosu na Mach E GT ima 20 milimetara povećan klirens od tla a pored toga i specijalno trimovane „MagnaRide“. Da bi Rally utisak bio kompletan, Ford Mustang Mach-E Rally dobio je bele livene naplatke od 19“ i veliki zadnji spojler koji su deo standardne opreme.
Standardna oprema Ford Mustang Mach-E Rally je i pogon na svim točkovima. Obezbeđuju ga dva elektromotora čiju snagu ćemo tek zvanično saznati, ali procenjuje se da imaju 480 KS i ogromnih 880 Nm.

Ford Mustang Mach-E Rally

Za sada samo procena je da Ford Mustang Mach-E Rally do 100 km/h ubrzava za manje od četiri sekunde. Ovo su procene zbog toga što precizne brojke Ford nije saopštio i nije isključeno da će se menjati do početka prodaje početkom sledeće gdine. Zbog toga je i autonomija od 420 kilometara takođe estimacija, na osnovu podatka da Ford Mustang Mach-E Rally ima bateriju neto kapaciteta od 91 kWh, a koja se može puniti na brzim DC punjačima do 150 Kw.

Ford Mustang Mach-E Rally

Da bi se izdvajao od ostalih Mach-E modela, Mach-E Rally EV pored belih naplataka dobio je veliki zadnji spojler u Ford RS stilu, prednji spliter vazduha, crni krov i crvene Brembo kočione čeljusti ali i povelike prednje kočione diskove prečnika 385 mm.

Ford Mustang Mach-E Rally

Standardni Michelin CrossClimate2 pneumatici dimenzija 235/55 R19 imaju snažnije bokove koji pružaju dodatni zaštitu naplatcima, a i oba motora su dobila zaštitu. U trkačkom maniru Ford Mustang Mach-E Rally dobio je i ojačano mesto u koji se uvrće kuka za šlepanje.
U eterijeru iznenađenje su beli detalji na armaturi i u donjem delu upravljača, kao i na naslonima Ford Performance sedišta

Ford Mustang Mach-E Rally

Deklarisan od strane Forda kao prvi ikada električni automobil inspirisan reli automobilima, Mustang Mach-E Rally je dobio i poseban RallySport Drive mod vožnje namenjen za vožnju po makadamu, a koji dozvoljava više bočnog klizanja, linearniji odziv na komandu gasa i mekši trim ogibljenja za bolje upijanje neravnina i samim tim bolji kontakt sa neravnom površinom. Uz podatke o Mustang Mach-E Rally, Ford poručuje i da je ovo vozilo tokom razvojne faze „maltretirano“ od strane inženjera i tehničara na reli-kros testovima izdržljivosti u dužini od 800 kilometara, tokom kojih je kao referentno vozilo korišćen Subaru WRX.

Ford Mustang Mach-E Rally

„ Ford Mustang Mach-E Rally u ruke kupaca donosi našu strast za reli šampionate širom sveta. Mustang je stigao tamo gde nikada u svojoj istoriji nije bio, na makadamske puteve. Inspirisan je pravim vozačkim entuzijastima i napravljen za puno uživanje u vožnji“, kaže Jim Farley, CEO Forda za Mustang Mach-E Rally.
Za sada znamo da će Ford Mustang Mach-E Rally u prodaju u SAD krenuti u prvoj polovini sledeće godine, po ceni od 65.000 $, ali za sada ne znamo kada i po kojoj ceni će biti ponuđen kupcima u Evropi.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Zvanično predstavljena nova Cupra Leon

Nakon tri generacije, sportska verzija Seat Leona po prvi put nosi ime Cupra Leon ...

Formula E sve zanimljivija

Kao što smo najavili, predstavljen je novi bolid Formule E za sezonu 2018/19 i ...

Gliser „izglisirao“ preko automobila koji ga je vukao

Navikli smo da nam internet donosi bizarne scene iz celog sveta, a ova saobraćajno-nautička ...

Čovek “zarobljen” u Cadillacu parkiranom u garaži 13 sati?!

Desi se da čovek nekad zaključa automobil dok su ključevi unutar vozila, ali da ...

Brabus + Sunseeker = Smart Ultimate 125

Kada se ujedine proizvođač jahti Sunseeker i tjuner Brabus, može da ispadne smo jedno: ...