fbpx

Modeli marke Chery predstavljeni medijima u Srbiji

Modeli marke Chery predstavljeni su specijalizovanim medijima u Srbiji na dinamičnoj prezentaciji na stazi centra NAVAK

Modeli marke Chery predstavljeni su specijalizovanim medijima u Srbiji na dinamičnoj prezentaciji u centru NAVAK. Dolazak marke Chery u Srbiju, region, ali i celu Evropu najavljen je još proletos, a jesen ove godine Cheri dočekuje spremna da kupcima ponudi tri modela koji su različite veličine, različitog nivoa luksuza i udobnosti, ali najvećim delom na zajedničkoj platformi.
Chery Automobile je osnovan 1997. godine, dok je izvoz vozila počeo 2001. godine i od tada je kompanija stekla epitet najvećeg izvoznika automobila iz Kine. Za tako kratko vreme brend je uspeo da osvoji značajan udeo na tržištu u regionu Azije i Južne Amerike. Na 25. godišnjicu svog osnivanja Chery je napravio veliki iskorak značajnim povećanjem stope rasta i izvoza automobila.
Prema podacima koje je objavila Kineska asocijacija proizvođača automobila među 10 najvećih proizvođača u 2022. godini, Chery Group je zauzeo drugo mesto u industriji sa stopom rasta 28.2%, čime je znatno premašio prosečnu stopu rasta industrije. Godišnji izvoz kineskih automobila je iznosio 3.111 miliona vozila, od čega je Chery Group izvezao 452,000 vozila, zauzimajući prvo mesto po izvozu putničkih automobila iz Kine. Svako sedmo vozilo koje je Kina izvezla 2022. je bilo Chery.
Chery FX
Kao ulazni model u SUV porodicu marke Chery proizvoda sa najmodernijom tehnologijom, CHERY FX je globalno posvećen potrebama mladih vozača koji postavljaju trendove. Izdvaja se vrhunskim dizajnom i dinamičnim izgledom koji osvoja naklonost svetskih trendsetera, impresivnim iskustvom inteligentne vožnje, inteligentnom tehnologijom, visokim kvalitetom koji garantuje bezbednost sa pet zvezdica.
FX je moderan porodični krosover u C segmentu, dugačak 4,4 m i širok 1,83 m, visok 1,58 m sa međuosovinskim rastojanjem od 2,63 m, zapremine prtljažnika od 378 l.
Unutrašnjost je jednostavna i ukrašena jednostavnim dinamičkim linijama; opremljen je sa dva ekrana veličine 10,25 inča, 4.0 Human-Machine interfejsaom, kao i sa 16 bezbednosnih funkcija za pomoć u vožnji. Napredni ADAS integriše inteligentnu tehnologiju u sve aspekte vožnje.
Pogon modela Chery FX je četvorocilindarski 1.6 TGDI sa 136 kW (186 KS) i 275 Nm, dok je pogon na prenje točkove preko sedmostepenog DCT menjača marke Getrag. Cena u Srbiji modela Chery FX je od 27.490 evra.
Chery Tiggo 7 Pro
Chery Tiggo 7 PRO neprestano zauzima glavni udeo u ukupnoj prodaji kompanije Chery. To nije samo najbolji model po prodaji u Čileu, Brazilu i Južnoj Africi, već automobil koji je za najkraće vreme dostigao vrhunski obim prodaje u tržišnom segmentu nekih zemalja Bliskog Istoka. Osvojio je brojne nagrade koje su pokazatelj uspeha modela koji je Chery odveo na svetsko tržište.
Kao urbani luksuzni SUV automobil koji je osvojio naklonost mlade gradske elite, TIGGO 7 PRO je dostigao vrhunsku prodaju zahvaljujući svojoj tehnološki bogatoj konfiguraciji koja mu omogućava da bude predvodnik u segmentu.
Tiggo 7-Pro, porodični SUV koji se oslanja na međuosovinsko rastojanje od 2,67 m i dugačak je 4,5 m, širok 1,84 m, visok 1,7 m i ima zapreminu prtljažnika od 475 l.
Pogon modela Chery Tiggo 7 PRO je četvorocilindarski 1.6 TGDI sa 136 kW (186 KS) i 275 Nm, dok je pogon na prenje točkove preko sedmostepenog DCT menjača marke Getrag. Cena modela Chery Tiggo 7 Pro je od 28.890.
Chery Tiggo 8 Pro
Kao vrhunski proizvod, TIGGO 8 PRO pokazuje svoj identitet vodećeg modela u konfiguraciji inteligentne tehnologije. Preciznije, opremljen je sa 12 ADAS funkcija koje omogućavaju vožnju po svim vremenskim uslovima i grade svestrani inteligentni bezbednosni sistem za korisnike. Ovaj sedmosed dug je 4.722 m, visok 1.705 m, a velik međuosovinski razmak obezbeđuje odličnu ponudu prostora u kabini.
Bezbednost i poverenje idu ruku pod ruku sa Tiggo 8 Pro bogatim paketom bezbednosnih asistencija. Opremljen sa VDC (dinamička kontrola vozila), ABS (sistem protiv blokiranja kočnica), ESP (program elektronske stabilizacije), sistemom pomoći pri kočenju, TCS (sistem kontrole vuče), EBD (elektronska distribucija sile kočenja), HSA (pomoć pri pokretanju na uzbrdici) i HDC (pomoć pri vožnji nizbrdo), ovaj SUV obezbeđuje optimalnu kontrolu i stabilnost u različitim uslovima vožnje.
Pogon modela Chery Tiggo 7 PRO je četvorocilindarski 1.6 TGDI sa 136 kW (186 KS) i 275 Nm, dok je pogon na prenje točkove preko sedmostepenog DCT menjača marke Getrag. Uz ovaj pogon Chery Tiggo 8 Pro do 100 km/h ubrzava za 9.1 sekundu a maksimalna brzina je 200 km/h. Cena ovog modela je 34.990 evra.

 

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Nova Kia Rio dobila mnogo novih tehnologija

Elektrifikacija, ‘big car’ tehnologije i novi dizajn unapređenog Rija glavne su karakteristike predstavnika Kije ...

Mercedes ipak prestigao Audi, i prvi predstavo EQC

Da je bilo prema najavama, prvo smo trebali upoznati Audi e-tron, ali ne ide ...

Red Bull RB17 je predstavljen na FOS 2024

Red Bull RB17 je predstavljen na FOS 2024 u Goodwoodu i ima spektakularne brojke ...

Formula 1 – novi format kvalifikacija na Hungaroringu

Formula 1 – novi format kvalifikacija biće uveden na Hungaroringu, mada je planiran za ...

VW Grupa sledećeg meseca odlučuje o ulasku u Formulu 1

Volkswagen Grupa bi sledećeg meseca mogla odlučiti da li će Porsche ili Audi ući ...

BMW X4 – da li je išta žrtvovano?

BMW su mnogi čudno gledali kada je od svog X5 napravio kupe. A dok ...