fbpx

Jaguar F-Type ZP Edition za oproštaj od SUS motora

Jaguar F-Type ZP Edition model je za oproštaj Jaguara od SUS motora, a ovaj kolekcionarski model biće redak

Jaguar F-Type ZP Edition

Jaguar F-Type ZP Edition model je za oproštaj Jaguara od SUS motora, a ovaj kolekcionarski model biće redak. Biće napravljeno samo 150 komada i poslužiće i kao svojevrstan omaž klasičnom i legendarnom modelu Jaguar E-Type specijalnim izborom boja.

Jaguar F-Type ZP Edition

Kada je pre 10 godina Jaguar F-Type debitovao malo ko je mogao sanjati da će biti poslednji od svoje vrste sportskih kupea ili kabrioleta. Na žalost mnogih, 10 godina kasnije, motori sa unutrašnjim sagorevanjem odbrojavaju svoje poslednje dane i ustupaju svoje mesto elektromotorima. Zbog toga će biti onih koji će biti oduševljeni činjenicom da Jaguar F-Type ZP Edition pokreće čistokrvni kompresorski V8 benzinac, koji će “otpevati” labudovu pesmi SUS pogonu u ovom modelu, a pre elektrifikacije.

Jaguar F-Type ZP Edition

Samo radi vizuelnog doživljaja Jaguar se za asistenciju obratio SV Bespoke Grupi, koja se pobrinula da i karoserija i enterijer ovog kupea bude u skladu sa ekskluzivitetom. Karoserije Jaguara F-Type dobijaju boje koje su pripadale ranim danima klasike, modela Jaguar E-Type – Oulton Blue Gloss i Crystal Grey Gloss. Uz Oulton Blue Gloss stiže dvobojni enterijer sa kombinacijom crvene i crne boje, dok uz Crystal Grey Gloss ide plavo siva kolorna kombinacija. Jaguar tvrdi da ovakve kolorne kombinacije i opcije nikada ranije nisu postojale za model F-Type.

Jaguar F-Type ZP Edition

Bez obzira na kombinaciju boja, u enterijeru ima dodatnih specifičnih detalja kao što su ručno farbani beli krugovi na vratima, na kojima su mesto imali startni brojevi u trkačkim verzijama Jaguara E-Type odmah nakon predstavljanja tog modela 1961. godine.

Jaguar F-Type ZP Edition

Jaguar F-Type ZP Edition ima standardne točkove od 20”, i neizbežne pločice sa serijskim brojem od 1 do 150, koji dokazuje koji je primerak vozila od ukupno 150 koliko će ih biti napravljeno.
Što se mehanike tiče, ona pripada Jaguaru F-Type R u P575 verziji. Pogon zadnjih točkova je 5.0 V8 benzinac sa kompresorom od 560 KS sa 702 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Prenos je preko osmostepenog automatskog menjača, a ubrzanje do 100 km/h završava se za samo 3.5 sekundi.

Jaguar F-Type ZP Edition

“F-Type je nalazio put do sportski orijentisanih kupaca tokom čitave decenije isto kao što je to činio i E-Type pre više od 60 godina. Jaguar F-Type ZP Edition je model koji proslavlja naše nasleđe, i kao kolekcionarski primerak priključuje modelima kao što su Project 7 iz 2015. i Heritage 60 edition iz 2020. godine”, kaže Rawdon Glover CEO Jaguara. Već od 2025. godine, Jaguar se obavezao da će proizvoditi isključivo električne modele.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Volvo S90 Ambience concept – za birano društvo

Volvo je predstavio S90 Ambience concept pre javnog prikazivanje na salonu u Pekingu Za ...

Porsche počinje sa 3D štampanjem elemenata sportskih sedišta

Porsche je najavio da će tehnologija 3D štampanja olakšati personalizaciju automobilskih sedišta Kao što ...

Nemačke vlasti upale u Hyundai-Kia prostorije

Nemačke vlasti upale su u prostorije kompanije Hyundai-Kia zbog sumnje u postojanje uređaja za ...

Ford Mustang Shelby GT500 potvrđen za 2019.!

Ford je objavio teaser video Mustanga GT500 koji stiže 2019. i to sa preko ...

Koenigsegg Jesko Absolut može do 530 km/h?

Koenigsegg Jesko Absolut, može do 530 km/h kažu simulacije, a jedino mesto gde to ...

Trka za Volkswagenom je ponovo otvorena

Trka za investicijom vrednom 1.3 milijarde evra u novi pogon Volkswagena ponovo je otvorena ...