fbpx

Nova Porsche Panamera je puna ekrana

Nova Porsche Panamera je puna ekrana kako se može videti na službenim fotografijama pred premijeru krajem novembra

Porsche Panamera

Nova Porsche Panamera je puna ekrana kako se može videti na prvim službenim fotografijama objavljenim pred premijeru 24. novembra. Porsche Panamera treće generacije stiže sa potpuno modifikovanim enterijerom, ekranima velikh površina i mnogo komandi na dodir. Novi stil koji dobija Porsche Panamera je bi se donekle mogapo porediti sa enterijerom u modelu Poresche Taycan, ali sa značajnim modifikacijama i novinama. Kao i potpuno električni model Taycan, Panamera gotovo da nema niti jednog klasičnog prekidača i sve funkcije i komande su ili na ekranima ili na prekidačima osetljivim na dodir na centralnom grebenu.

Porsche Panamera

Porsche Panamera treće generacije dobija digitalnu instrument tablu dijagonale od 12.6”, centralni ekran osetljiv na dodir i treći ekran koji se nalazi na armaturi ispred suvozača. Na centralnom grebenu su i elektropomični otvori ventilacije i klimatizacije, i pretinac za sitnice veće zapremine nego do sada.
U zadnjem delu nova Porsche Panamera ima još jedan ekran osetljiv na dodir kojim putnici mogu pristupiti nekim komandama kao sto su multimedialni sistem, navigacija i ambijentalno osvetljanje.
Kao i odlazeći model, nova Panamera će imati i Executive verziju sa povećanim međuosovinskim rastojanjem i više prostora za noge u zadnjem delu kabine, kao i novim, udobnijim konturnim sedištima. Po prvi put u istoriji marke Porsche biće ponuđena verzija bez kože, koja za oplate sedišta i enterijera ima Race-Tex i Pepita štof.

Porsche Panamera

Iak je Porsche Panamera izrazito veliko vozilo sa udobnim smeštajem za četiri osobe, kabina je orijentisana ka vozaču i veliki deo komandi su najzgodnije za korišćenje vozaču. Između ostalog, selektor modova vožnje nalazi se na upravljaču, a prekidačem na upravljaču služi i za biranje menija instrument table. Opcionim HUD sistemom se takođe upravlja komandama na upravljaču.
Kao i kod nedavno osveženog modela Porsche Cayenne, iza upravljača, na armaturi nalazi se prekidač menjača, čime je oslobođen prostor između sedišta i tracionalno mesto za selektor menjača.
Iako nije zvanično potvrđeno, Porsche Panamera će imati samo jednu karoserijsku verziju, obzirom da su se Sport i Cross Turismo loše prodavale i ne opravdavaju svoje postojanje u ponudi, mada za potvrdu ove vesti moramo sačekati do 24. novembra i zvanične premijere.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Dakar Reli 2024 – deveta etapa Loebu

Dakar Reli 2024 – deveta etapa Loebu, ali vođstvo u generalnom pasmanu ipak pripada ...

Keos d.o.o. i Hit auto potpisali ugovor

Kompanija KEOS d.o.o. je u petak 24. marta potpisala prvi ugovor o saradnji sa ...

Mazda slavi 50 godina Wankel motora

Izmislio ga je Dr Felix Wankel, razvio nemački proizvođač automobila NSU, a dovršila Mazda. ...

Mercedes ipak povlači 774.000 dizela, ali izbegava kaznu

Mercedesu je naređeno da povuče 774.000 vozila sa dizel motorima, ali će verovatno izbeći ...

Novi Peugeot 3008 je stigao u Srbiju

Novi Peugeot 3008 je stigao u Srbiju uz potpuno novi nivo kreativnosti u dizajnu ...

Land Rover uvodi novi benzinac u svoje modele

Land Rover će u modele Discovery Sport i Range Rover Evoque za 2018. godinu ...