fbpx

Grand Motors proslavlja 120 godina Forda

Grand Motors proslavlja 120 godina Forda uz prisustvo dva modela koja su obeležila istoriju kompanije

From the collections of The Henry Ford and Ford Motor Company.

Grand Motors proslavlja 120 godina Forda uz prisustvo dva modela koja su obeležila istoriju kompanije. “Jedinu pravu sigurnost u današnjem svetu čoveku mogu pružiti znanje, iskustvo i sposobnost”, poručio je davno Henry Ford, osnivač kompanije Ford Moto Co. i čovek koji je dao najbolji odgovor ikada na pitanje koji je najbolji automobil.

Forf Model T // Foto: Ford Motor Co Media

Ford Motor Company osnovan je 1903. godine i brzo je postao vođa u industriji. Prvi model koji je proizveden je Model T koji je bio inovacija tog perioda. Godine 1908, Ford je predstavio Model T, automobil koji će promeniti svet. Ključna revolucija nije bila samo u samom vozilu, već u načinu proizvodnje. Ford je uveo sistem montažne trake, koji je omogućio da se automobili proizvode mnogo brže i efikasnije.

Ford Model A // Foto Dmotion.rs

Vodeći se snažnim rečima osnivača, na sinoćnjem događaju koju je organizovala kompanija Grand Motors, članice Grand Automotive grupe, koja je ovlašćeni distributer brenda Ford za Srbiju, obeležen je ovaj važan jubilej. U hotelu Radisson Collection, na nekadašnjoj lokaciji Starog mlina koji je osnovan 1901. godine, kroz vremeplov je oživela dugačka istorija i neizbrisiv trag koja je kompanija ostavila u automobilskoj industriji.

Ford Model A // Foto: Dmotion.rs

Događaju su prisustvovali predstavnici medija, poslovni saradnici, brojne javne ličnosti, a zvanicama su se obratili direktor Grand Motors Srbija gospodin Slavc Habič i brend menadžer Forda u Srbiji, gospodin Nemanja Simić.
Generalni direktor Grand Motors Srbija, gospodin Slavc Habič obratio se prisutnima rečima: “Godina u kojoj Ford globalno slavi važan jubilej je prilika da se zahvalimo svima koji su predano radili na razvoju brenda u Srbiji, našim zaposlenima, poslovnim partnerima i kupcima. Takođe, ovo je prilika za važno obećanje koje ćemo dati vernim kupcima Forda u Srbiji, da nas u narednom periodu očekuju velike investicije Grand Motorsa, pre svega u Beogradu i Novom Sadu, koje će omogućiti uslugu u skladu sa najvišim standardima brenda.”
“Ova godišnjica je prilika da se oda počast dostignućima mnogobrojnih pojedinaca, koji su dali doprinos porodici Ford, strastvenih inženjera, kreativnih dizajnera, posvećenih radnika, naših partnera i lojalnih kupaca, koji su brend Ford prihvatili kao svoj”, rekao je gospodin Nemanja Simić.
Na proslavi 120 godina Forda, uvaženi gosti imali su prilike da sagledaju razvoj Brenda kroz istoriju, putem izloženih vozila Model A i Ford Mustang iz 1965 godine. Ford Model A jedan od najznačajnih modela automatizovane proizvodnje automobila, deo pokretačke snage I vizije Henry Forda, a proizvodio se od 1928 godine do 1931 godine. Ovaj model je bio proizveden u preko 5 miliona primeraka, a Model T u čak preko 15 miliona, što ih svrstava među najmasovnije modele tog istorijskog razdoblja.

Ford 120 godina

Ford Mustang GT iz 1965 godine, prvi je Mustang ikada napravljen, kada je počeo trend snažnih automobila sa velikim zapreminama motora. Ikona filmske industrije, iznedrio je nove trendove kako modne, tako i životne bio je prava atrakcija na sinoćnjem događaju.

Ford Mustang GT // Foto Dmotion.rs

Savremena dostignuća brenda predstavio je najnoviji Mustang GT. Prepoznatljiv po snažnom zvuku motora i poznatom 5,0 – litarskom V8 motoru koji razvija 450 KS. Vreme ubrzavanja od 0-100 km/h postiže za 4,4 sekunde sa automatskim i 4,8 sekundi sa manuelnim menjačem. Ford Mustang GT je opremljen nizom tehnologija za poboljšanje vašeg iskustva vožnje.

Ford Mustang Mach E // Foto Ford Motor Co. Media

Po prvi put u 55 godina, Ford proširuje porodicu Mustang, dovodeći poznatog ponija u električno doba sa Ford Mustang Mach-E, potpuno novim, potpuno električnim SUV-om rođenim iz istih ideala koji su inspirisali najprodavaniji sportski kupe na svetu.
Sada sa Mustangom Mach E pokreću moćnu električnu budućnost, sa prostorom za rastuće potrebe kupaca i naprednim istraživanjima koja nastavljaju da poboljšavaju vozila.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

British Motors predstavio Jaguar I-Pace u Srbiji

Dok su drugi najavljivali, Jaguar je kupcima ponudio električni SUV i pokupio brojne nagrade, ...

Ineos Grenadier – sličnost sa Defenderom je namerna

Britanski hemijski gigant odlučio je da uđe u sektor proizvodnje automobila i to ozbiljnih ...

Bugatti predstavio “Sky View” opciju za Chiron

Bugatti je objavio da kupci sada imaju mogućnost da izaberu opciju pod imenom “Sky ...

Seat Ateca osvežena i dobila novi motor

Iako je malo vidljivo Seat Ateca je osvežena, a najveća novina se nalazi u ...

Nissan je u naprednim pregovorima o ulaganju u Fisker

Nissan je u naprednim pregovorima o ulaganju u proizvođača električnih vozila Fiskerčime bi došao ...

Vanderhall najavio svoj prvi četvorotočkaš – model Navarro

Vanderhall Motor Works, firma poznata po trotočkašu zvanom Venice, najavila je svoje prvo vozilo ...