fbpx

Tesla Cybertruck danas kreće ka kupcima

Tesla Cybertruck danas kreće ka kupcima, a može da ima zastrašujuću snagu i ubrzanje ispod 3 sekunde do 100 km/h

Tesla Cybertruck // Foto Tesla Media

Tesla Cybertruck danas kreće ka kupcima, a može da ima zastrašujuću snagu i ubrzanje ispod 3 sekunde do 100 km/h. Danas je dan kada prestaje čekanje na jedan od najiščekivanijih vozila u istoriji autoindustrije. Počinju isporuke Tesla Cybertrucka, električnog pick-upa, vanzemaljskog izgleda izrađenoh od nerđajućeg čelika, čiji razvoje je trajao unedogled, a početak prodaje bezbroj puta odlagan.
Oni koji su ga prvi poručili, prvi će ga i dobiti sa proizvodnih traka u Teksasu, i to neće dobiti Tesla Cybertruck, nego opcionu “Cyberbeast” verziju, koja sa pravom ima “modifikovano ime. Najsnažnija verzija Tesla Cybertruck ima 845 KS koje generišu tri elektromotora. Kome je to previše, već je poručio “slabiju” verziju koja ima “samo” dva elektromotora i ukupno 600 KS. Bazna verzija sa jednim motorom, prema planu kojeg se Tesla nikada ne drži, počeće da se proizvodi 2025. godine i još nije poznato koliko ima snage.

Tesla Cybertruck // Foto Tesla Media

Sada se konačno znaju i brojke. Tesla Cybertruck “Cyberbeast” sa tri elektromotora do 100 km/h ubrzava za 2.5 sekundi, a četvrtinu milje (402 metra) prelazi za manje od 11 sekundi iako ima masu od čak 3.200 kilograma. Slabija verzija Tesla Cybertrucka je malo sporija, ali i dalje ozbiljno brza. Do 100 km/h ubrzava za 4.3 sekunde, a Tesla i za verziju sa jednim motorom najavljuje najvažniji sprint za 6.7 sekundi, ali o tom po tom.
Po pitanju autonomija, Tesla Cybertruck je najbolji u verziji sa dva motora i trebao bi sa jednim punjenjem baterije preći 550 kilometara, ali Cyberbeast nije mnogo veći potrošač i dohvataće oko 520 kilometara. “Jednomotorac će biti najjeftiniji i imati namanju autonomiju od 400 kilometara.

Tesla Cybertruck // Foto Tesla Media

Sada su konačno poznate i definitivne cene za Tesla Cybertruck barem u SAD. Jednomotrna verzija će koštati 60.990$, ali je neće biti pre 2025. godine. Elon Musk je najavljivao znatnu nižu cenu od 39.900$, ali to se ispostavilo daleko od stvarnosti. Dvomotorni Tesla Cybertruck sa pogonom na svim točkovima košta 79.990$, dok vrhunski “Cyberbeast” mora da se plati za malo manje od 100.000$. Tačnije, 99.990$, i zapravo, za naše evropske pojmove, Tesla Cybertruck čak i nije skup. Mada, Musk se u najavama cene za “Cyberbeast” prilično zaneo – najavljivao je cenu od oko 70.000$. Navodno, Tesla već ima dva miliona rezervacija za Cybertruck, i potpuno je nesagledivo koliko će kupci morati da čekaju na isporuku obzirom na ograničene kapaciteta proiztvodnje, koji u punom zamahu treba da dostignu 250.000 komada godišnje.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Michael Lohscheller bivši šef Opela ostao u auto industriji

Mnoge je iznenadio odlazak Michaela Lohschellera sa kormila Opela, ali uspešni menadžer nije napustio ...

Dacia stiže na Dakar reli 2025.

Dacia stiže na Dakar reli 2025. i to sa pravom vozačkom zvezdom iza upravljača ...

Opel Insignia postaje SUV od 2024. godne?

Opel Insignia naslednika neće dobiti do 2024. godine, ali predviđanja kažu da će tada ...

Stig postavio rekord za najbrži traktor u svetu

Top Gear je svog (ne)poznatog vozača, Stiga, stavio za volan modifikovanog traktora, koji je ...

Dacia Sandero Stepway – jednostavno do multimedije

Dacia Sandero Stepway je dokazala da se lako može doći do efikasnog multimedijalnog sistema ...

Aston Martin bi bio u problemu bez Mercedesa

Aston Martin bi bio u problemu bez Mercedesa čije motore i druge tehnologije ugrađuje ...