fbpx

Vlasnik prešao dva miliona kilometara Teslom

Vlasnik prešao dva miliona kilometara Teslom Model S, uz 14 motora i tri paketa baterija

Foto: X / Hansjörg von Gemmingen-Hornberg

Vlasnik prešao dva miliona kilometara Teslom Model S, uz 14 motora i tri paketa baterija, i na delu dokazao upotrebljivost električnog automobila. Nemac, Hansjörg von Gemmingen-Hornberg je još 2019. godine od Elona Muska primio priznanje kada je svojim Tesla Modelom S prešao milion kilometara, a od tada je udvostručio pređenu kilometaražu.
Automobil koji vozi je Tesla Model S P85, proizveden 2014. godine, koji nije kupio kao nov nego polovan sa pređenih 30.000 kilometara. Šta više, pre Modela S imao je Tesla Roadster kojim je prešao skoro 650.000 kilometara.
Tesla Model S je za dva miliona kilometara „potrošio“ 14 motora i tri baterije. Zadnji motori su bili problematični na ranijem Modelu S, a pored pšrvog orizinalnog, 13 zamenskih elektromotora bili su većino reparirani motori, ali Tesla dosta dugo nije uspevao da otkrije šta pravi probleme sa motorima. Neki od motora zamenjeni su u garanciji, a neki i nisu. Sa svoje strane, baterije su se pokazale sasvim dobro i u proseku su izdržale po 650.000 kilometara.
Logično pitanje je i kada je Hansjörg von Gemmingen-Hornberg uspeo da pređe tolike kilometre, obzirom da prosek kaže oko 210.000 kilometara godišnje. Kaže da je penzioner i voli da putuje, pa je sa svojim Tesla Model S stigao do Švedske, Austrije, ali i Afrike i Kine. Kaže da svakkih 100 kilometara pravi pauze. Kaže da ne dozvoljava da kapacitet baterije padne na ispod 20%, ali i dopunjava do 100%. Kaže da se enterijer vozila nakon skoro 10 godina i dva miliona kilometara sasvim dobro drži, ali ne pominje koliko često je morao da menja ležajeve, kočnice, gume itd.
Hansjörg von Gemmingen-Hornberg ne namerava da prestane da vozi svoj Tesla Model S. Šta više, sada već verovatno ima i preko dva miliona kilometara na satu, a iako je rezervisao Lucid Air, odustao je od promene automobila, ali ne i od putovanja.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Test Audi A3 35 TFSI – poznata platforma ali…

Priča o platformi obično udavi i omalovaži postignuto – novi Audi A3 35 TFSI ...

Bugatti SUV – projekat postoji, ali nema para

Imati nešto po svaku cenu nije filozofija kojom se vodi Bugatti, ali ne žmuri ...

Prestanak prodaje i opoziv za Chevrolet Corvette C8

General motors je obustavio prodaju modela Corvette C8 i još nekoliko svojih modela radi ...

Formula 1 – Ferrari sprema ponudu za Hamiltona

Formula 1 – Ferrari sprema ponudu za Hamiltona koju Britanac neće moći da odbije, ...

Otkriven McLaren Sabre ali pod čudnim okolnostima

McLaren Sabre – biće ih proizvedeno samo 15 komada, a upravo je otkriven pod ...

Vratio se Ford Capri

Vratio se Ford Capri, ali to više nije nekada vrlo popularni kupe koji je ...