fbpx

Novi Porsche Macan EV stiže

Novi Porsche Macan EV stiže, a pored elektro pogona enterijer će biti prepun novih tehnologija

Porsche Macan EV

Novi Porsche Macan EV stiže, a pored elektro pogona enterijer će biti prepun novih tehnologija, a proizvođač je objavio prve zvanične fotografije. Po pitanju novog, budućeg Porsche Macana koji će zvaničnu premijeru imati početkom 2024. godine zna se „svašta i ništa“. Tačnije, Porsche pod čvrstom kontrolom drži sve važne podatke vezane za svoj SUV za broj manji od Cayennea. Ono što je sigurno, sa motora sa unutrašnjim sagorevanjem, Porsche Macan prelazi na elektromotor(e). Priča se i spekuliše sa dva elektromotora i sa oko 600 KS, koji će se „hraniti“ iz baterije od „oko“ 100 kW. Imaće i upravljanje na svim točkovima, ali ne znamo da li u standardnoj ili dodatnoj opremi. Ništa od pomenutog nije zvanično, niti precizno.

Porsche Macan EV

Ono što jeste zvanično i precizno jeste kako će izgledati enterijer novog Porsche Macan EV, obzirom da ga možemo videti na zvaničnim fotografijama koje stižu iz Štutgarta. U Porsche Macan stižu čak tri ekrana, a opciono će imati čak i četiri. Preciznije, imaće digitalnu instrument tablu koja će u svim paketima opreme imati zakrivljen ekran dijagonale od 12.6“. Ekran infotejmenta je malo manji, dijagonale od 10.9“ i radi u Full HD rezoluciji. Opcija je i treći ekran, namenjen suvozaču, takođe dijagonale od 10.9“, a preko kojeg će suvozač imati mogućnosti da se „pozabavi“ određenim funkcijama automobila kao što su navigacija, video striming i još dosta aplikacija. A aplikacija će biti poprilično. Oprativni sistem novog Porsche Macana baziran je na Androidu, i preko Porsche App centra imaće mogućnost bežičnog osvežavanja i skidanja funkcija, uključujući Spotify, YouTube, pa i WebEx i poneke igre. Naravno, za one koji preferiraju AndroidAuto i Apple Car Play integracije sa svojim telefonima, moćiće da koriste bežično povezivanje, a vozač na instrument tabli da dobije prikaz navigacionog sistema i planirane rute sa svog telefona.

Porsche Macan EV

Ipak, da se vratimo na četvrti ekran, koji je najveći – opcioni HUD sa unapređenom realnošću, a koji vetrobransko staklo pretvara u veliki ekran. Grafika prikazuje brojne podatke relevantne za vožnju uključujući i distancu do vozila ispred, a projektovana slika zapravo pokriva do 10 metara ispred vozila. Porsche tvrdi da će Macan imati jedan od najvećih HUD prikaza koji se može kupiti uz bilo koje vozilo.
Sve skupa, sa nestpljenjem ćemo čekati zvaničnu premijeru početkom sledeće godine.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Opel i Vauxhall i zvanično u PSA Grupi

Opel i Vauxhall i službeno postali članovi PSA Grupe 1. avgust 2017. je istorijski ...

Toyota FT-Se najavljuje električnog sportistu

Toyota FT-Se najavljuje električnog sportistu u bliskoj budućnosti najvećeg proizvođača automobila na planeti Toyota ...

Formula 1 – velike personalne promene u timu Alpha Tauri

Formula 1 – velike personalne promene dešavaju se u timu Alpha Tauri, zvanično je ...

U Francuskoj počela proizvodnja novog modela Yaris Cross

Toyota Motor Manufacturing France započela je proizvodnju modela Yaris Cross, potpuno novog, urbanog SUV-a ...

Prodaje se Buick GNX iz 1987. sa samo 13 pređenih km.

Na aukcijskom sajtu „Bring a Trailer“, pojavio se legendarni Buick GNX koji je za ...