fbpx

Hyundai Srbija isporučila prvih 10 od ukupno 24 vozila IONIQ 6

Hyundai Srbija isporučila prvih 10 od ukupno 24 vozila IONIQ 6 kompaniji Astra Zeneca u saradnji sa ALD Automotive

Hyundai Srbija

Hyundai Srbija isporučila prvih 10od ukupno 24 vozila IONIQ 6 kompaniji Astra Zeneca u saradnji sa ALD Automotive. Ulaganja u saobraćajnu infrastrukturu sve više dobija na značaju u Srbiji, a jedini pravi dokazi su nam broj registrovanih električnih vozila.
Usavršena tehnologija koja omogućava brže punjenje baterije, manju potrošnju i veći domet, doprinose većem interesovanju za ekološka vozila. Rezultat je i prodaja 24 vozila modela Hyundai IONIQ 6 kompaniji ALD Automotive za potrebe kompanije Astra Zeneca, koja se obavezala da cela flota vozila bude električna do 2025 godine.
Vozila marke Hyudai IONIQ 6 od sada su sastavni deo voznog parka kompanije isigurnismo da će i druge ekološki svesne kompanije slediti ovaj primer. Prednost električnih automobila je jeftinije održavanje vozila i potrošnje energije, pa će, kako je najavljeno i cenavožnjeovim električnim automobilima biti niža.

Hyundai Ioniq 6

IONIQ 6 sa autonomijom vožnje od 429 km do 614 km (sa baterijom 53 kWh ili 77,4 kWh), naprednim sistemima i tehnološkim inovacijama prepoznata je kao sigurno i bezbedno vozilo za potrebe kompanije u daljem razvoju. Izuzetne električne performanse koje omugućavaju da se baterija od 10% do 80% napuni za samo 18 minuta su samo jedan odmnogih inovacija koje poseduje IONIQ 6.
Pogon na svačetiritočka i 325 KS omogućavaju brzanje od 0 do 100 km/h za samo 5,1 sekundu.
“Srećni smo što velike korporacije prepoznaju kvalitet i pouzdanost naših vozila.
IONIQ 6 je Svetski automobil godine 2023. i ne čudi što se velike kompanije odlučuju da u svoj vozni park uvrste IONIQ 6. Imali smo viziju da postavimo standard ekoloških vozila i siguransam da smo u tome i uspeli. Kompanije se sve više okreću ka zelenoj budućnosti i Hyundai imašta da ponudi”, rekao je menadžer flotne prodaje u kompanijia Hyundai Srbija, Aleksandar Petrović.

Hyundai Ioniq 5 // Foto/Copyright Dmotion.rs

Pored IONIQ 6, Hyundai Srbija ima u ponudi IONIQ 5 koji je Svetski automobil godine 2022, novu Konu Electric koja svojim futurističkim izgledom i performansama opravdava epitet jednog od najprodavanijih električnih modela.
Podsetimo da je u februaru ovegodine, kompanija Hyundai Srbija isporučila 24 vozila Kona Electric somborskom taxi udruženju 025.
Hyundai Motor Company globalno sprovodi strategiju da do 2045. godine sva vozila u ponudi budu sa nultom emisijom gasova. Rezultati prodaje kako globalno, tako i lokalno pokazuju da je sve veće interesovanje za električna vozila.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Mini Cooper ima veoma živopisnu istoriju

Mini Cooper ima više nego živopisnu istoriju, a mnogi ni danas zapravo ne znaju ...

Mitsubishi Eclipse Cross stigao u Srbiju

Mitsubishi Eclipse Cross stigao u Srbiju – cena već od 21.990 eura Model koji ...

Specijalni prodajni dani za Ford automobile

Od 23. do 28. aprila nova i polovna vozila po cenama sniženim i do ...

Preko Olimpijskih i Paraolimpijskih igara do inkluzivnijeg društva

Dve godine nas deli od Paraolimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, a Toyota kroz ...

Nissan LEAF najprodavaniji električni automobil u Evropi

Novi Nissan LEAF nastavlja da osvaja evropske kupce i postao je najprodavanije električno vozilo ...

Chery uskoro dolazi u Srbiju sa novom pro serijom modela

Chery uskoro dolazi u Srbiju sa novom pro serijom modela i sa globalnim FX ...