fbpx

Honda kreće od “Nule”

Honda kreće od “Nule” u novu generaciju električnih automobila koju je najavila na tehnološkom sajmu CES 2024.

Honda Serija 0

Honda kreće od “Nule” u novu generaciju električnih automobila koju je premijerno najavila na tehnološkom sajmu CES 2024. Naravno, Honda ne kreće od nule, ali je svoju potpuno novu generaciju električnih automobila, koja će tek biti predstavljena, nazavala “Serija 0” (Honda 0 (Zero) Series). Svojim konceptima koji su debitovali u Las vegasu, Honda ne predstavlja niti jedan konkretan model. Barem tako tvrdi, ali na scenu vraća svoj nekadašnji logo, odnonso retro verziju popularnog slova “H”. Ono što definitivno najavljuje je novi stil dizajna ali i konstrukcija budućih modela.

Honda Serija 0 // Koncept Saloon

Prvi od dva predstavljena koncepra poprično nemaštovito je nazavan Saloon, što je izraz koji se nekada koristio za limuzine. Honda Saloon nije limuzina nego sportski fastback sa vratima koja se otvaraju nagore u stilu “galebovih krila”, super aerodinamične karoserije, ali i sa dosta oštih linija. Prema trenutnoj modi na grilu “hladnjaka” je osvetljeni logo, koji je zapravo novi/stari logo Honde, a i pozadi, na zadnjem delu vozila je ime modela uokvireno crevnom LED trakom koja je ujedno i zadnja svetlosna grupa.

Honda Serija 0 // Koncept Saloon

Kabina Honde Saloon je u minimalističkom maniru ali sa ogromnim ekranom koji se proteže celom širinom armature, dok je upravljač poluvolan, koji najavljuje “Sreer by wire”, odnosno elektronsko upravljanje vozilom. Sedišta su duboka, sportska i prilagođavaju se telu, ali na sebi nose dva ekrana za putnike pozadi. Zanimljivo je da iako Saloon (navodno) ne najavljuje niti jedan novi model nego celu novu Honda 0 Seriju, proizvođač tvrdi da se se u SAD 2026. pojaviti serijski model baziran na konceptu Saloon.

Honda Serija 0 // Koncept Saloon

Honda Space-Hub koncept minivana još neodređenije najavljuje (neki) budući model japanskog giganta. Razvijen je sa silozofijom da pojača “svakodnevni život korisnika”, sa vrlo prostranom i svetlom kabinom iz koje je preglednost odlična. Za model Space-Hub Honda ne najavljuje serijsku verziju, što svakako ne mora biti tačno.
Ono što je sasvim sigurno, Honda jeste najavila buduću električnu “Seriju 0”, jedte najavila svoj budući stilski pravac, ali i nove tehnologije koje će biti na raspolaganju vozaču i putnicima, uključujući više bezbednosnih sistema, ali i upotrebu AI, veštačke inteligencije.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Plug-in Mercedes-Benz GLE će moći 100 km na struju?

Mercedes-Benzov redizajnirani GLE bi mogao biti među prvim plug in hibridima sposobnim da pređu ...

Novi Renault Clio najbezbedniji prema Euro NCAP testovima

Nezavisna organizacija Euro NCAP je proglasila novi Renault CLIO za najsigurniji gradski automobil među ...

Kia Stinger GTS – izbor entuzijasta

Ograničena serija varijante Stinger GTS nedavno predstavljena u New Yorku Od svojeg predstavljanja pre ...

Kia i Google napravili aplikaciju za vlasnički priručnik

Digitalni interaktivni vlasnički priručnik u novoj mobilnoj aplikaciji za Kia automoble šalje u penziju ...

Senzacionalne kvalifikacije Formule 1 u Sochiju

Iako je treći slobodni trening Formule 1 za Veliku nagradu Rusije otkazan zbog kiše, ...

Predstavljen koncept Toyota bZ Compact SUV

Novi Toyotin bZ Compact SUV svoju svetsku premijeru ima na Salonu automobila u Los ...