fbpx

IONIQ 5 N ušao među tri najbolja svetska finalista na World Car Awards 2024.

IONIQ 5 N kompanije Hyundai Motor je među tri najbolja na svetu u izboru za World Performance Car – najbolji automobil visokih performansi 2024.

Hyundai IONIQ 5 N

IONIQ 5 N kompanije Hyundai Motor je među tri najbolja na svetu, finalista u izboru za World Performance Car – najbolji automobil visokih performansi 2024. World Car Awards objavio je na ceremoniji tokom Međunarodnog sajma automobila u Ženevi troje najboljih u svetu finalista ovogodišnjeg takmičenja. World Car Awards je godišnji događaj koji uključuje više od 100 međunarodnih sudija koji automobile ispituju naprobnim vožnjama i glasaju za vozila koja ispunjavaju uslove.
Nominacije Hyundai Motor za ovogodišnje takmičenje odražavaju rastući trend kompanije na globalnoj sceni inadovezuju se na prethodne uspehe u takmičenjima za World Car Awards. Hyundai Motor IONIQ 5 i IONIQ 6 bili su uzastopni trostruki pobednici 2022. i 2023. u World Car izborima za automobil godine (World Car of the Year), električno vozilo (World Electric Vehicle) i dizajn automobila godine (World Car Design of the Year).
Predstavljen u julu 2023, IONIQ 5 N predstavlja novi segment električnih vozila visokih performansi zahvaljujući novim tehnologijama i poboljšanim mogućnostima za trkačke staze. On je tek prvi korak u N strategiji elektrifikacije. Kombinuje električnu-globalnu modularnu platformu Hyundai Motor Group (E-GMP) sa N tehnologijama razvijenim u auto-sportu i koristi N ekspertizu iz elektrifikovanih „Pokretnih laboratorija“ kako bi se maksalno uvećale mogućnosti za postizanje visokih performansi EV.
Konačni pobednici World Car Awards 2024 biće proglašeni uživo na ceremoniji dodele nagrada tokom Međunarodnog sajma automobila u Njujorku (NYIAS) 27. marta 2024.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Petogodišnja proizvođačka garancija za Range Rover, Defender i Discovery

Petogodišnja proizvođačka garancija za sve nove modele Range Rover, Defender i Discovery stupila je ...

Ralf Brandstätter novi šef Volkswagena

Došlo je do promene na kormilu Volkswagena, ali malo drugačije nego što su kolege ...

Formula 1 – Alfa prati pregovore Saubera i Audija

Formula 1 će 2026. dobiti jednu novu marku, ali bi mogla izgubiti drugu – ...

Smena na svetskom i evropskom tronu

Na evropskom i svetskom tržištu automobila duvaju neki novi vetrovi i dešavaju se promene ...

Porsche predstavio 718 Spyder RS

Porsche 718 Spyder RS postaje centralna figura u porodici modela sa centralno postavljenim motorom ...

Predstavljen Alfa Romeo Milano

Predstavljen Alfa Romeo Milano, kompaktni SUV koji će imati električni ali i hibridni pogon, ...