fbpx

IONIQ 5 N ušao među tri najbolja svetska finalista na World Car Awards 2024.

IONIQ 5 N kompanije Hyundai Motor je među tri najbolja na svetu u izboru za World Performance Car – najbolji automobil visokih performansi 2024.

Hyundai IONIQ 5 N

IONIQ 5 N kompanije Hyundai Motor je među tri najbolja na svetu, finalista u izboru za World Performance Car – najbolji automobil visokih performansi 2024. World Car Awards objavio je na ceremoniji tokom Međunarodnog sajma automobila u Ženevi troje najboljih u svetu finalista ovogodišnjeg takmičenja. World Car Awards je godišnji događaj koji uključuje više od 100 međunarodnih sudija koji automobile ispituju naprobnim vožnjama i glasaju za vozila koja ispunjavaju uslove.
Nominacije Hyundai Motor za ovogodišnje takmičenje odražavaju rastući trend kompanije na globalnoj sceni inadovezuju se na prethodne uspehe u takmičenjima za World Car Awards. Hyundai Motor IONIQ 5 i IONIQ 6 bili su uzastopni trostruki pobednici 2022. i 2023. u World Car izborima za automobil godine (World Car of the Year), električno vozilo (World Electric Vehicle) i dizajn automobila godine (World Car Design of the Year).
Predstavljen u julu 2023, IONIQ 5 N predstavlja novi segment električnih vozila visokih performansi zahvaljujući novim tehnologijama i poboljšanim mogućnostima za trkačke staze. On je tek prvi korak u N strategiji elektrifikacije. Kombinuje električnu-globalnu modularnu platformu Hyundai Motor Group (E-GMP) sa N tehnologijama razvijenim u auto-sportu i koristi N ekspertizu iz elektrifikovanih „Pokretnih laboratorija“ kako bi se maksalno uvećale mogućnosti za postizanje visokih performansi EV.
Konačni pobednici World Car Awards 2024 biće proglašeni uživo na ceremoniji dodele nagrada tokom Međunarodnog sajma automobila u Njujorku (NYIAS) 27. marta 2024.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Veliki električni Porsche SUV će biti (jako) skup

Veliki električni Porsche SUV će biti skup, jako skup, možda čak i nekoliko puta ...

Renault i Volkswagen okončali pregovore

Renault i Volkswagen okončali pregovore o mogućnosti da zajednički dođu do jeftinog električnog automobila ...

Lamborghini potvrdio električni 2+2 GT za 2028.

Lamborghini potvrdio električni 2+2 GT za 2028. pored vesti da je prodao dvogodišnju proizvodnju ...

Hamilton na tri točka do pobede u drami na Silverstoneu

Poslednjih par krugova Velike nagrade Velike Britanije Formule 1 priredilo je pravu dramu za ...

Land Rover najavio liniju dodatne opreme za kućne ljubimce

U čast Međunarodnog dana pasa, koji se održava 26. avgusta, Land Rover je najavio ...