fbpx

Naslednik McLarena P1 se završava i biće PHEV

Naslednik McLarena P1 se završava, imaće V8 motor i plug-in hibrid i potpuno drugačija vrata nego do sada

McLaren Senna // Foto: McLaren

Naslednik McLarena P1 se završava, imaće V8 motor i plug-in hibrid i potpuno drugačija vrata nego do sada. McLarenov sledeći hiperautomobil će odbaciti prepoznatljiva leptir vrata marke, na čije mesto će doći „gull wing“ stil, galebovih krila. Britanski proizvođač sportskih automobila očekuje da će krajem godine otkriti plug-in hibrid inspirisan Formulom 1, rekli su za Automotive News dobro informisani izvori. Buduće vozilo koje će niti na vrhu ponude McLarena, kao zamena za McLaren P1 bi trebalo da isporučuje više od 1.000 KS.
Na medijskom događaju na trkačkoj stazi u Las Vegasu prošle nedelje, rukovodioci Meklarena nisu govorili o preciznom vremenu lansiranja novog vrhunskog modela, trenutnog kodnog naziva P18. On će naslediti legendarni McLaren P1 na vrhu Ultimate Series ponude. Zanimljivo je da će novi dvosed pokretati V-8 motor koji je razvio sam McLaren, a koji će biti uparen sa novim hibridnim sistemom koji je oko 70 odsto lakši od trenutne generacije. „To bi trebalo da bude lud auto“, rekao je jedan od dilera McLarena, zahtevajući da ne bude identifikovan. „Meklaren stavlja sve što zna i ume u taj automobil“.

McLaren Senna // Foto: McLaren

McLaren P18 će biti ograničene serije kako bi bio i ostao ekskluzivan i egzotičan, a u njegovu karoseriju koja je izrađena od ugljeničnih vlakana integrisani su nasloni sedišta radi poboljšanja krutosti i bezbednosti, a uz smanjenje mase vozila. Imaće 3D štampane komponente oslanjanja i elemente aero dizajna u stilu F1. Novo vozilo će biti prvi Meklaren bez diedralnih vrata, umesto koji će biti „gull wing“ vrata, slična vratima na Aston Martin Valkyri, rekli su izvori. Prema kratkoj animaciji prikazanoj dilerima ove nedelje, vozilo ima uvučene farove slične Arturi i 750S, koji se nalaze iznad LED svetla za vožnju. Pozadi ima spojler koji se može uvlačiti, sličan hiperautomobilu McLaren P1 čija proizvodnja je ukinuta. Meklaren je prestao da proizvodi P1 jer konkurenti Bugatti, Ferrari i Porsche takođe jure malobrojnu bazu kupaca sa svojim hiperautomobilima vrednim više miliona dolara, kojima ostareli McLaren P1 više nije bio dovoljno atraktivan.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Amaroku Internacionalna nagradu za najbolji pick-up u 2018.

Amaroku Internacionalna nagradu za najbolji pick-up u 2018. Volkswagen privredna vozila osvojila su prestižnu ...

General Motors gasi četiri modela i tri fabrike u 2019.

General Motors je najavio da će okončati proizvodnju modela Chevrolet Volt, Cruze, i Impala, ...

Pet zvezdica za Opel Grandland X

U najnovijem ocenjivanju bezbednosti objavljenom juče, Euro NCAP je potpuno novom Opelovom Grandland X, ...

Test – Mercedes E 220d

Test – Mercedes E220d – nova E-Klasa bez mnogo dileme malo smanjena S-Klasa, prepuna ...

U Norveškoj više na struju nego na benzin i dizel

Više od 50% novo-registrovanih automobila u Norveškoj predstavljaju hibridna i električna vozila, zahvaljujući državnim ...

Jon Olssonov Rolls-Royce Wraith je na prodaju

„Igračke“ profesionalnog skijaša Jona Olssona dođu brzo i često odu jednakom brzinom, a među ...