fbpx

MotoGP – VR46 još nije produžio ugovor sa Ducatijem

MotoGP – VR46 još nije produžio ugovor sa Ducatijem koji važi samo do kraja ove godine, a razlog su finansije

Pertamina VR46 Ducati tim

MotoGP – VR46 još nije produžio ugovor sa Ducatijem a koji važi samo do kraja ove godine. Ducati i VR46 MotoGP tim još uvek nisu pronašli zajednički jezik za novi ugovor iz finansijskih razloga. Trenutni ugovor VR46 kao Ducati satelitskog tima traje do kraja ove godine, ali postoji klauzulu koja im omogućava da ga produže za još dve godine. Željeni rok koji je postavio Uccio Salucci, šef VR46 tima, pre MotoGP trke u Kataru već je istekao. Mauro Grassilli, koji je ove godine zamenio Paola Ciabattia na mestu sportskog direktora Ducatija, upitan je da li VR46 (koji koristi motocikle stare godinu dana) traže bolji status. „Pramac ima ekskluzivnost kao naš satelitski MotoGP tim koji dobija fabričku podršku“, rekao je Grasili za Motorsport. „Razgovaramo sa VR46 da proširimo našu vezu, ali ni to nije lako jer i ovaj sporazum mora da se uklopi u ovaj novi ekonomski okvir. Sa njima se sastajemo svake nedelje, ali još nismo pronašli rešenje. Znamo da razgovaraju i sa drugim proizvođačima, kao što je normalno, ali nama se manje žuri“.

Foto: Petronas RNF Yamaha MotoGP Racing Team

Yamaha – sa kojom je vlasnik VR46 Valentino Rossi ima slavnu ličnu istoriju, a trenutno je i ambasador brenda – nalazi se u prvom redu. Ducati želi da smanji svoje troškove, uključujući i plate vozača, za 2025. a i kasnije. Ducati MotoGP tim je sebi obezbedio trenutno zvezdnog vozača Francesca Bagnaiju na dugoročni dobro plaćeni ugovor, ali će zbog toga možda morati da oslobode drugu imovinu.

Jorge Martin, Qatar MotoGP 09 March 2024 // Gold & Goose / Red Bull Content Pool // SI202403090167 // Usage for editorial use only //

Jorge Martin, vozač Pramaca koji je dva puta propustio promociju u fabrički MotoGP tim Ducati, planira da napusti brend osim ako sledeće godine ne obuče crveno. Odluka o Martinovoj budućnosti biće ekonomska, ali i sportska. „Uprava Pramca, koji je naš prvi satelitski MotoGP tim, ali i drugih nezavisnih timova, malo će se promeniti“, rekao je Grasili. „Svetska ekonomska situacija tera nas da budemo veoma oprezni u iznosima koje izdvajamo, kako zvaničnom timu, tako i Pramcu, koji od fabrike dobija najveću podršku. “Sada pokušavamo da se vratimo na održivije brojke.” Gde bi još Martin mogao da ode ako napusti Dukati? „Jorge ima ogroman potencijal i trenutno ima ugovor sa Ducatijem [za 2025.]“, rekao je Grasili. „Krajem godine većina ugovora ističe, ali s obzirom na njegov talenat očigledno je da ima mnogo alternativa. „Može da ide gde hoće, ali je uvek govorio da mu je cilj fabrički Ducati MotoGP tim“.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

Yamaha – ne treba nam revolucija za pobede

Yamaha je predstavila tim za Moto GP sezonu 2019. i tvrdi da za pobede ...

MotoGP – kvalifikacije u Aragonu pripale Bagnaiji

MotoGP kvalifikacije na stazi Aragon MotorLand u Španiji pripale su Francescu Bagnaiji vozaču fabričkog ...

Rossi uskoro iz kuće Saudijskog Princa Al Sauda

U narednih nekoliko dana biće održana press konferencija na kojoj će se Valentno Rossi ...

Suzuki MotoGP tim bez povređenog Rinsa u Barseloni

Suzuki će na MotoGP trku za Veliku nagradu Katalonije izaći samo sa jednim motociklom ...

Valentino Rossi 99% u Petronas Yamahi SRT

Valentino Rossi će u 41. godini nastaviti svoju MotoGP karijeru i kaže da je ...

Ducati se konačno izjasnio ko gde vozi MotoGP 2021.

Ducati je konačno saopštio ko će gde od vozača biti u MotoGP sezoni 2021. ...