fbpx

Formula 1 – Fernando Alonso “preispituje sebe”

Formula 1 – Fernando Alonso “preispituje sebe” dok se javlja nova sumnja u njegovu vozačku budućnost u Formuli 1

Formula 1 / Fernando Alonso / Foto: Aston Martin Formula 1 Team Media

Fernando Alonso “preispituje sebe” dok se javlja nova sumnja u njegovu budućnost u Formuli 1. Fernando Alonso zaista nije siguran, i tvrdi se da „ne šalje poruku padoku“. Fernando Alonso iskreno sumnja u svoju budućnost u Formuli 1 i ne igra se samo umnih igrica, smatra David Coulthard. Veteran Formule 1 Alonso nije mogao da potvrdi svoju dugoročnu budućnost u sportu ni na jednoj od velikih nagrada na otvaranju sezone 2024. u Bahreinu i Saudijskoj Arabiji. Ali njegove reči nisu samo psihološki rat za postizanje najboljeg mogućeg ugovora, upozorio je Coulthard. Alonso je prošlog vikenda u Saudijskoj Arabiji rekao: „Uživam u trkama, volim trke, nije važno da li se borim za pobedu ili za podijum ili za P12. „Posvetio sam se 100% trci i timu. Da bih se posvetio budućnosti, moram da budem siguran da mogu da dam 100% tom timu. Ako ne, bilo bi egoistično samo potpisati i biti u Formuli 1 samo radi zabave. Ako sam ovde, to je zato što želim da budem dobar. Pre svega, moram da razgovaram sam sa sobom…”
Coulthard je reagovao na Channel 4: „Prvi put sam ga čuo da govori o tome da li ima volju. Razgovarati sam sa sobom? Zanima me da li to radi ispred ogledala ili u praznoj sobi! Ali Fernando je veoma strateški orijentisan i postavljen. To ne zvuči kao da šalje poruku padoku. On zapravo preispituje sebe.”
Alonso, najstariji vozač na gridu 2024. sa 42 godine, navodno je u užem izboru da zameni Lewisa Hamiltona u Mercedesu sledeće godine. Trenutni ugovor vozaču Aston Martin Formula 1 tima ističe na kraju ove sezone, pa će po toj osnovi biti dostupan. Alonso insistira da će Aston Martin zadržati prvo mesto u njegovoj budućnosti, ako se trka u 2025. i dalje. Takođe je pomenuo izmene u pravilima o pogonskim jedinicama od 2026. i upitao se da li će ga one dovesti u iskušenje da se takmiči. Borba timova za Alonsove usluge za sledeću sezonu verovatno je već uveliko u toku, ali se trenutno raspravlja o tome da li dvostruki šampion Formule 1 uopšte želi da ostane u sportu.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

BMX i3 završava uz HomeRun

BMW i3 utabao je električni put marke iz Minhena i odlazi u penziju uz ...

VW nastavlja EV ofanzivu – predstavljeni su ID.5 i ID.5GTX

Volkswagen nastavlja svoju električnu ofanzivu prema najavama – predstavljeni su novi ID.5 i ID.5 ...

Otrov iz Teksasa: Hennessey Venom F5

Hennessey Preformance je otkrio zamenu za svoj brutalni i veoma limitirani Venom GT, a ...

Dosadni Monako postao drag Ricciardu

Jedna od dosadnijih ikada viđenih trka u Monaku, Ricciardu je donela više zabave nego ...

Nova Opel Mokka predstavlja i novu munju

Od nove Mokke pa nadalje, svi naredni modeli Opel nosiće redizajnirani logo brenda Opel ...

Peugeot se fokusira na C i D segment za povratak u SAD

Peugeot je nedavno najavio da će se vratiti na tržište SAD, na kom je ...