fbpx

Fisker je navodno isporučivao automobile bez naplate

Fisker je navodno isporučivao automobile bez naplate, pa nije ni čudo što je uz takav javašluk stigao pred bankrot

Fisker Ocean / Foto Fisker

Fisker je navodno isporučivao automobile bez naplate, pa nije ni čudo što je uz takav javašluk stigao pred bankrot. Nakon isporuke nekih vozila, zaposleni su morali da pronađu račune i čekove kreditnih kartica iza kojih su bile milionske isplate kupaca. Stvari uopšte ne izgledaju sjajno za Fiskera. Novi proizvođač automobila pauzirao je proizvodnju svog jedinog električnog vozila prošle nedelje pošto su počele da se šire glasine o njegovom skorom bankrotu. Nissan ne želi da se udruži sa startapom koji se bori, a novi izveštaj baca zabrinjavajuće svetlo na Fiskerove finansijske probleme, navodeći da je kompanija izgubila pojam o milionskim isplatama kupaca, što je javašluk neopisivih razmera.

Fisker Ocean / Foto: Fisker

TechCrunch razgovarao je sa anonimnim izvorima koji su upoznati sa događanjima, otkrivajući da je Fiskerov nedostatak jakih računovodstvenih praksi doveo do toga da isporuči neka vozila bez naplate. Izveštaj tvrdi da se kompanija borila da prati uplate i potpuno plaćene automobile. Proizvođač automobila je na kraju pronašao većinu novca, izvlačeći resurse iz prodajnog tima da to uradi kako treba i do kraja. Jedna osoba koja je razgovarala sa publikacijom rekla je da kompanija ne samo da je izgubila čekove već ih i nije unovčila „na vreme“. Zaposleni su morali da provedu vreme tražeći čekove i račune kreditnih kartica nakon isporuke vozila.

Fisker Ocean / Foto Fisker

Kao što je TechCrunch navodi, bilo je evidentnih znakova problema. U novembru prošle godine, Fisker je priznao da je pronašao probleme u okviru svog računovodstvenog odeljenja. Iako zvuči kao da su ti problemi otklonjeni, možda će biti premalo kasno za brend. Juče je Fisker smanjio cene za Ocean u očajničkom pokušaju da isporuči automobile sa punog placa fabrike. Početni Ocean Sport u SAD cenom počinje od (samo) 24.999 dolara pre odredišnih troškova, a Ocean Ektreme je pao sa 61.499 dolara na 37.999 dolara. Pošto kompanija nema postignut dogovor sa Nissanom, moraće da traži alternativne metode da ikako ostane na površini. Već je otpustio 15 odsto svog osoblja, a njujorška berza je morala da ukloni kompaniju ove nedelje nakon što je cena akcija pala za 80 odsto. Fisker ima dosta borbe pred sobom da bi se ikako održao na provršini.

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

You May Also Like

SLC umesto SLK – zabava je ista

Krajem prošle godine Mercedes je najavio da nakon 20 godina na tržištu i 670.000 ...

Novi Mercedes-Benz GLC je zvanično predstavljen

Novi Mercedes-Benz GLC je zvanično predstavljen sa stilski doteranom karoserijom i novim donjim postrojem ...

Nissan uvodi ugljenična vlakna u serijske automobile

Nissan je na putu da u velikoserijske automobile uvede ugljenična vlakna, koja su bila ...

Ricciardo završava nedovršen posao

Pretpostavljalo se da će Red Bullovi vozači biti opasni u Monte Karlu. To se ...

Novi BMW Serije 3 na Nurburgringu

Počelo je, beskonačno otkrivanje mrvicu po mrvicu do prave premjere. BMW je objavio poneki ...